Aanbod vega-aanbiedingen groeit in de supermarktenIn de afgelopen 5 jaar is er veel veranderd in het aanbod van vleesvervangers in de supermarkten. In 2015 was de verhouding van vleesvervangers tot normaal vlees 1 op 11 in de winkels. Nu is dit al 1 op 4! Dit wil zeggen dat van de 4 producten in de aanbieding 1 daarvan een vleesvervanger is. Dit maakt het diervriendelijk winkelen een stuk fijner! 

Wakker Dier heeft onderzoek gedaan in de supermarkten. Hierin zijn ze er achter gekomen dat vega-stunts van 8 procent naar 21 procent zijn gestegen. Dit heeft meerdere oorzaken.

 

Er zijn veel meer vleesvervangende opties dan dat er voorheen beschikbaar waren. Dit geldt niet alleen voor het aanbod in de winkels, maar ook tijdens het uiteten gaan. Veel restaurants bieden vega opties. Dit maakt een diervriendelijker eetpatroon ontwikkelen een stuk makkelijker. 

 

De winkels die op dit gebied het beste scoren zijn Jumbo en DekaMarkt. Hun verhouding is namelijk 1 op 3. Dit wil zeggen dat zij altijd veel vega stunts in de aanbieding hebben. Bij andere supermarkten is er wel aanbod, maar wordt dit vaak overheerst door vleesaanbiedingen.