BrunaZo, je bent dus op zoek naar de folder van Bruna?

Bruna is een waar begrip in Nederland. Het bedrijf heeft haast een romantische uitstraling door de bibliotheek-achtige collectie waar mening boekenliefhebber bij wegsmelt. Niet voor niets is het bedrijf door heel Nederland te vinden. Tegenwoordig kun je bij Bruna niet alleen voor boeken terecht. Ook voor kantoorartikelen en schoolspullen kun je er gerust even naar binnen lopen.

Op het moment heeft Bruna meer dan 350 winkels in Nederland. Hier kun je werkelijk ieder boek vinden waar je maar naar op zoek kunt zijn. Van kookboeken tot thrillers en van sportboeken tot informatieve boeken. Of je nu jong of oud bent, jij vindt zeker waar je naar op zoek bent. Ook voor schoolboeken kun je trouwens tegenwoordig bij Bruna terecht. En in de loop der jaren zijn er meer en meer items aan het aanbod toegevoegd, waardoor je nu ook voor bijvoorbeeld kantoor- accessoires bij de Bruna terecht kunt.

Bruna aanbiedingen van deze week​


Bruna – de folder

Bruna brengt regelmatig een folder uit en brengt daarin de nieuwste boeken en toplijsten onder de aandacht. En deze zijn al heerlijk om te lezen, laat staan de producten die ze aanbieden! De folder ziet er altijd overzichtelijk uit en iedere keer is het weer een verrassing welke actie erop de voorpagina wordt gepromoot. Vaak kiest Bruna het beste boek van de week en deze wordt dan voor een schappelijke prijs aangeboden. Soms hebben ze ook acties rondom titels in een serie. Zeker rondom speciale evenementen als boekenweek kun je mooie acties verwachten met hoge kortingen.

Bruna – de geschiedenis

Er zijn geen levende mensen in Nederland die bij de opening van het eerste filiaal zijn geweest. Bruna gaat namelijk al een tijdje mee. Al in 1868 werd de eerste winkel geopend. Dit werd gedaan door Albert Willem Bruna en was in Haarlem, waar de heer Bruna een kleine boekenwinkel en uitgever overnam. Na een aantal jaren verhuisde het Hollandse bedrijf vervolgens naar Utrecht en breidde uit. Nog voor de eeuwwisseling werd een aantal spoorwegkiosken overgenomen en aan het bedrijf toegevoegd. Het bedrijf groeide gestaag en pas na de oorlog werd er onder leiding van Henk Bruna een andere grote verandering doorgevoerd: in 1949 werd Bruna franchisegever.

Henk Bruna (overigens oom van Nijntje-tekenaar Dick Bruna) stond aan het hoofd van de boekenspecialist van 1935 tot 1982. En op het moment dat Bruna franchisegever werd, werd het aantal boekenwinkels flink uitgebreid, tot meer dan 350 winkels nu. Bruna heeft filialen over heel Nederland en is in vrijwel iedere middelgrote stad te vinden. Je herkent Bruna altijd al van een afstandje aan de felle, rode kleuren.

Bruna – meer dan alleen boeken

Om Bruna nu nog een boekenwinkel te noemen is waarschijnlijk iets te kort door de bocht. Hoewel dit zeker nog de core-business is van het bedrijf, verkoopt Bruna ook al jarenlang onder meer wenskaarten, papier- en schrijfwaren, hobby- en knutselartikelen, kantoorartikelen en meer. Vooral schoolgaande kinderen zijn vaak in de Bruna te vinden. Bruna biedt immers ook schoolboeken en heeft ieder jaar een grote collectie aan agenda’s. Ook online heeft Bruna een flinke inhaalslag gemaakt. Tegenwoordig kun je al je boeken en artikelen gewoon online bestellen, hoewel de fysieke winkels nog altijd erg populair zijn onder de echte boekenwurmen.

Maar: de reden dat veel klanten naar Bruna gaan, is het ruime aanbod aan boeken. Bijna Bruna vind je onder meer boeken in de categorieën: fictie, hobby, informatief, kinderboeken, actualiteit en nog veel meer. Je kunt er een scala aan bestsellers vinden en wanneer er een nieuwe boek wordt uitgebracht, weet je dat je bij Bruna vaak aan het goede adres bent om deze als eerste in te slaan. Overigens heeft Bruna niet alleen Nederlandstalige boeken. Ook voor Engelse thrillers of romans kun je er terecht. Bruna houdt altijd een actuele top tien bij, dus wanneer je de winkel binnenloopt, weet je direct welke boeken die week populair zijn. Bij sommige van de populaire boeken krijg je soms zelfs een cadeautje.

Bruna – klantvriendelijkheid belangrijk

Klantvriendelijkheid en service staan bij Bruna hoog in het vaandel. Vooral wanneer het gaat om bestellen en leveren. Bij Bruna kun je immers supersnel en eenvoudig bestellen. Je kunt er dan voor kiezen om de bestelling bij de dichtstbijzijnde Bruna te laten bezorgen of je kunt je bestelling thuis laten bezorgen. Ook in de winkel zelf kun je direct je bestelling plaatsen. Heb je je bestelling ontvangen en ben je toch niet zo blij met je keuze? Dan kun je binnen 14 dagen je aankoop kosteloos retour sturen. Je hoeft hier geen reden voor op te geven. Bovendien zijn de bestellingen razendsnel! Wanneer je op een werkdag je bestelling voor 11 uur ‘s avonds plaatst, kun je in veel gevallen je pakketje de volgende dag al verwachten. Tel erbij op dat Bruna geen verzendkosten rekent voor bestellingen vanaf € 20. Dat is nog eens een goede service.