Het beste leesvoer voor op vakantie!Veel mensen hebben een gemeenschappelijke deler wanneer zij op vakantie gaan; lezen! Boeken, tijdschriften, kranten, strips en sommigen zijn van mening dat ook posts op social media onder leesvoer vallen. Hoe dan ook, het is een favoriete manier van ontspannen. Wat moet je deze zomer meenemen? Je leest het hier!

Boeken

 

De meeste mensen zullen kiezen voor een goed boek. Een heerlijk verhaal om helemaal in op te gaan. Een goede thriller, roman of detective, het aanbod is enorm. Met de introductie van de e-books een aantal jaar geleden is het lezen nog makkelijker geworden. Ga je op vliegvakantie? Dan kun je nu net zoveel boeken meenemen als je wilt. Geen limiet meer in de vorm van kilo’s. Lezen kan op alles met een scherm; laptop, tablet, telefoon en natuurlijk de e-reader.

Thrillers

 

Jezelf helemaal verliezen in een goede thriller. De spanning in je lijf voelen en per sé willen weten hoe het verhaal eindigt. Een absolute must-read is de Helen Grace reeks, geschreven door M.J. Arlidge. De reeks telt op dit moment 9 boeken en gaat van start met het boek “Iene Miene Mutte”. Detective Helen Grace komt in aanraking met de meest gruwelijke moordzaken. Deze excentrieke detective probeert al haar zaken zo snel mogelijk op te lossen, onderwijl ze wordt geconfronteerd met haar persoonlijke demonen.

Romantische boeken

 

Wanneer je liever leest over onmogelijke, moeilijke of onbereikbare liefde, dan moet je natuurlijk bij Nicholas Sparks zijn. Veel mensen kennen zijn verhalen van de films, maar de boeken brengen een extra dimensie. Lach van blijdschap, huil van verdriet en verlies jezelf in de emoties van zijn boeken. Er zijn weinig mensen van zijn kaliber. Alle boeken zijn vertaald naar het Nederlands. Is jouw Engels dus niet optimaal, dan kun je toch heerlijk genieten van verhalen als; Dear John, Safe Haven en natúúrlijk The Notebook.

Op de hoogte blijven

 

Het nieuws is overal. De hele dag door gebeuren er dingen waar we van op de hoogte willen blijven. Op vakantie is dat niet anders, echter wil je hier zelf kunnen bepalen wanneer je dit nieuws tot je neemt. Hoe doe je dat? Je hebt misschien wel besloten tijdens de vakantie geen Twitter en Facebook te gebruiken, maar waar haal je het nieuws dan vandaan? Nou, dat is vrij simpel; de krant!

Klinkt misschien ouderwets, maar het tegendeel is waar. Veel kranten bieden tegenwoordig een app of website waar de artikelen te lezen zijn. Zo kun je altijd en overal het nieuws lezen, zonder een daadwerkelijke krant op de mat te ontvangen. Ideaal voor wanneer je veel onderweg bent en natuurlijk op vakantie!

Alles voor de kids

 

Wanneer je met de kinderen op vakantie gaat, ben je vaak druk met hen tevreden en bezig te houden. Niets mis mee, je hebt er immers zelf voor gekozen ouder te worden. Toch is het lekker als je ze tijdelijk in een hoek kunt zetten en iets kunt geven waarmee ze zichzelf vermaken.

Voor kinderen vind je allerlei leuke boeken, maar ook vakantieboeken! Dit zijn boeken vol met strips, grappig verhalen, kleurplaten, puzzels en nog veel meer. Vervelen is eigenlijk niet meer mogelijk. Daarnaast is het een leuke manier om de hersenen, ook op vakantie, toch nog een beetje te stimuleren.