Op maat gemaakte magazijnstellingen: de extra ruimte die perfect past!Het gebruik van magazijnstellingen is ideaal voor het creëren van extra ruimte. Daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor het sorteren van goederen. Op maat gemaakte stellingen, zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat de stellingen perfect passen bij de behoeften van het magazijn. Het maken van deze stellingen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het ontwerpen van de stellingen. In deze blog gaan we bespreken hoe je ervoor kan zorgen dat de stellingen op een veilige en efficiënte manier op maat gemaakt kunnen worden.

Ontwerp

Voordat het bouwen van de stellingen begint, moet er een ontwerp op tafel komen. Dit ontwerp moet zorgvuldig worden gepland. Hieronder gaan we verder over de belangrijkste punten waar je aan moet denken bij het ontwerpen van op maat gemaakte stellingen.

Bepalen van afmetingen en capaciteit

Het belangrijkste onderdeel van het ontwerp is het bepalen van de afmetingen en capaciteit. Dit is het belangrijkste onderdeel, aangezien je zonder deze informatie niet weet welke stellingen je nodig hebt. Denk hierbij na over de goederen die er in worden opgeslagen, maar ook over de ruimte die je over moet hebben om de goederen op een juiste manier in de stellingen te plaatsen. Je kunt namelijk wel het hele magazijn vol zetten met stellingen, maar dan is er weinig ruimte over om bij de spullen te kunnen. 

Kiezen van de juiste materialen  

Bij het kiezen van de juiste materialen voor de magazijStellingstunt.nlnstellingen, moet je rekening houden met het maximale gewicht en de duurzaamheid van de materialen. je doet er goed aan om materialen van hoge kwaliteit te gebruiken om veiligheid te garanderen. 

Het ontwerpen van het frame  

Tot slot is het bij het ontwerpen van de stellingen belangrijk dat je nadenkt over het frame. Het ontwerp van het frame is afhankelijk van de afmetingen en de materialen die je gebruikt voor het maken van de stellingen. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat het frame stevig genoeg is om alles te kunnen dragen en om ervoor te zorgen dat de stellingen veilig zijn. 

Bouwen

Als het ontwerp helemaal af is, kan er begonnen worden aan het bouwen van de stellingen. Hieronder kun je enkele belangrijke punten lezen die je in het achterhoofd moet houden bij het bouwen van de stellingen. 

Frame

Begin met het bouwen bij het frame van de stellingen. Doe dit door de staanders en de liggers aan elkaar te bevestigen. Vervolgens kunnen de planken geïnstalleerd worden en kunnen de stellingen worden versterkt met diagonale steunen en kruisbanden. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt, zodat de stellingen stabiel en veilig zijn. 

Inrichting 

Naast het bouwen van het frame doe je er verstandig aan om de stellingen in te richten. Denk aan het gebruik van magazijnbakken om kleine onderdelen gemakkelijk in op te slaan of maak gebruik van tussenschotten om alles geordend te houden.