Wat vind jij van de nieuwe feestdagenfolder van Lidl?Waarschijnlijk heb je alle tumult al meegekregen over de nieuwe feestdagenfolder van de Lidl? De oorspronkelijke Duitse supermarktketen heeft de afgelopen dagen veel kritiek ontvangen, met name doordat het woordje 'kerst' niet of nauwelijks meer terugkomt in de folder en is vervangen door 'feest'. Hiermee is bijvoorbeeld kerstbrood nu te herkennen als feestbrood en draagt men een gezellige feesttrui inclusief feestpop in de nu al beruchte feestfolder.

Lidl geeft zelf aan dat er nog een folder zal uitkomen die specifiek gericht is op de kerstdagen. De zojuist uitgekomen feestdagenfolder is dan ook voornamelijk gericht op alle feestdagen, zoals Sinterklaas, Sint Maarten, Kerstmis en de jaarwisseling.

Enkele jaren terug was er een soort gelijke situatie ontstaan bij HEMA. Zij kozen ervoor om 'voorjaar' voortaan te gebruiken in plaats van 'Pasen'. Hierbij werd aangegeven dat dit werd toegepast omdat sommige mensen wellicht aanstoot nemen aan het woord Pasen.

Wat vind jij persoonlijk van de 'Feest in 't land' folder van de Lidl? We zijn erg benieuwd naar je mening en hoe jij denkt dat Lidl dit het beste had kunnen aanpakken.