Zo rijd jij een porsche in 2023We hebben allemaal dromen, waarvan we denken dat ze nooit uit gaan komen. Voor velen onder ons is dat een luxe wagen rijden. Neem bijvoorbeeld een Porsche. Het zou super zijn als je deze ooit zou kunnen gaan rijden, maar vaak is het een droom die nooit uit komt. Alleen, zeg nooit nooit. Dromen is hard werken en zo makkelijk is het eigenlijk ook met het rijden van een Porsche. Lees maar eens mee in dit artikel.

Een goed spaarplan

Allereerst moet je een goed spaarplan hebben. Je zult waarschijnlijk veel geld moeten sparen om die luxe auto aan te kunnen schaffen. Er zijn dan verschillende spaarmogelijkheden. Je kunt elke maand een bedrag opzij leggen of op een spaarrekening storten. Idealiter doe je dit op zo’n manier, dat je er niet makkelijk meer bij kunt. Zolang je geld terug kunt storten, is het verleidelijker om dat geld op te maken. 

Voor anderen is die verleiding wat minder groot, omdat zij het uiteindelijke doel voor ogen zien. Als je gemotiveerd genoeg bent door die Porsche, dan gaat het sparen ook veel makkelijker. Je zult namelijk veel kritischer gaan kijken naar de uitgaven die je doet. Wellicht wil je er wel voor stoppen met roken, om zo maar een voorbeeld te noemen. Dat neemt overigens veel geld in beslag elke maand. 

Het model uitkiezen

Nu je aan het sparen bent, moet je natuurlijk wel het uiteindelijke eindbedrag weten. Dat is immers jouw spaardoel. Een Porsche kan nogal verschillen in prijs. Voornamelijk als je bijvoorbeeld de Porsche Cayenne tweedehands wil kopen. De prijs ligt over het algemeen lager dan een Porsche die rechtstreeks van de dealer komt. 

Zorg dan ook goed dat je die opties overweegt voor jezelf. Wil je per se een gloednieuwe wagen rijden of ben je ook tevreden met een tweedehands exemplaar? De vraag die je jezelf moet stellen, is eigenlijk wat voor meerwaarde eraan zit als je deze nieuw koopt. Vaak is het met een Porsche zo, dat deze één vorige eigenaar heeft gehad. In de praktijk betekent dit, dat de wagen er eigenlijk als nieuw uit ziet. Bovendien is de prijs veel voordeliger en kun je deze meteen ophalen zonder er maanden op te wachten. Wij zien alleen maar voordelen.

Een tweedehandse Porsche kopen betekent ook meteen dat je minder hoeft te sparen. Toch is het wel goed om alvast onderzoek te doen naar de verschillende wagens. Zo weet je hoeveel geld je ongeveer moet sparen, voordat je jouw droomwagen kan kopen. Als je een goed spaarplan hebt opgesteld, kun je als het goed is ook uitrekenen in welke maand jij jouw Porsche kunt gaan rijden.

Toch voor lease?

Er zijn altijd mensen die het sparen toch heel moeilijk vinden. Ze kunnen het bijvoorbeeld niet volhouden of het sparen schiet gewoon niet op. Een te laag salaris kan daar de oorzaak van zijn. Als je steeds maar een paar honderd apart kan leggen, lijkt dat niet echt zoden aan de dijk te zetten. 

Gelukkig hoeft dat jouw droom niet helemaal te verpesten. Je hebt namelijk nog altijd de optie om een Porsche Panamera te gaan leasen. Uiteindelijk onder aan de streep betaal je er vast meer voor. Dat is het risico wat velen wel durven te nemen. Met een lease contract betaal je namelijk per maand. Zo’n kleine bijdrage elke maand klinkt natuurlijk veel voordeliger. In de praktijk werkt dat niet zo, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is namelijk dat jouw droom niet in duigen hoeft te vallen én dat je dus nog steeds jouw droom Porsche kunt gaan rijden in 2023!