Op zoek naar de snelste levering?

Dan moet je bij Coolblue zijn!
Als er een bedrijf is dat bekendstaat om de snelle levering, dan is het Coolblue. Deze shop staat nog altijd bekend als specialist in elektronica, maar Coolblue is inmiddels veel meer dan dat. De webwinkel is sinds 1999 in razend tempo gegroeid en dat blijft het doen, ook buiten de landsgrenzen. Zo levert Coolblue sinds enige tijd door de hele Benelux.

Coolblue levert meer dan elektronica, hoewel dat nog altijd een belangrijk onderdeel is van Coolblue. Ook voor huishouden en wonen, telefonie, beeld en geluid, printers, keukenapparatuur, speelgoed, gaming en tuinieren kun je bij Coolblue terecht. En dan hebben we nog lang niet alles gehad. Coolblue is een bedrijf dat altijd als webshop heeft geopereerd. Pas in de afgelopen jaren heeft het Rotterdamse bedrijf ook echt aandacht voor de fysieke winkels en ook deze zijn zeer populair. Toch kent bijna iedereen het elektronicabedrijf toch vooral als internetshop.

Coolblue – het assortiment

Het assortiment van Coolblue is haast oneindig. Wat je ook zoekt, bij Coolblue ben je zeker van drie dingen:

  • Je gaat het product zeker vinden
  • Je gaat het product vinden voor een goede prijs
  • Het product wordt razendsnel thuisbezorgd.

Of je nu op zoek bent naar elektronica, huishoudelijke artikelen of tuingereedschap, je bent bij Coolblue aan het juiste adres.

Benieuwd? Kijk hier naar het assortiment van Coolblue

Coolblue – begonnen als studentenbedrijf

Even terug naar 1999. Naar de start van een klein bedrijfje, opgericht door drie enthousiaste jonge mannen. Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers beginnen een elektronicabedrijfje en doen dat vol overgave. In 2000 komt de eerste website online: Mp3man.nl. Een webshopje waar je terecht kunt voor allerlei Mp3 spelers. Het online winkeltje draait helemaal niet onaardig en daarom werden er al snel webshops toegevoegd. Al in 2002 gaat Coolblue daarbij ook de grens over. De eerste webshop voor Belgische klanten is een feit. Een jaar later wordt ook de eerste fysieke winkel geopend. Iets dat veel mensen niet weten. Coolblue maakte immers vooral naam als webwinkel. De fysieke winkel in Rotterdam staat er dus echter al jarenlang.

In 2005 werd Coolblue bekend met het aanbieden van de populaire betaalmethode iDeal. Dit deed het bedrijf als eerste webshop in Nederland. Mede daardoor won Coolblue in 2006 de Rotterdamse Ondernemersprijs. Voor de drie heren alleen maar een extra stimulans om er nog een schepje bovenop te gooien. Vanaf dat moment werd de aandacht verplaatst naar de levertijden. Coolblue moest en zou de beste levertijden van Nederland én België krijgen en daarom werd in 2007 de standaard: ‘voor 21 uur besteld, morgen in huis’ ingesteld. Het jaar erop werd dit: ‘voor 22 uur besteld, morgen in huis’. Om deze tijen scherper en scherper te kunnen zetten, werd in 2011 een enorm distributiecentrum geopend. Het centrum – dat ongeveer de grootte heeft van een voetbalveld – helpt het bedrijf de beloften na te komen én te verscherpen.

In 2012 ontvangt Coolblue de Beste Webwinkel prijs, een initiatief van de Thuiswinkel Awards. Prijzen lijken de onderneming alleen maar meer te motiveren, want hetzelfde jaar verscherpt Coolblue de levertijden nog eens en en 2013 komt er een tweede logistieke centrum, dat driemaal zo groot is als de eerste. In 2015 wordt ook dit tweede centrum overtroffen met een logistiek centrum dat vijfmaal zo groot is als het eerste centrum. Ondertussen wint Coolblue nog ‘even’ de Beste Webwinkel award van Tweakers én wordt de 300ste webshop geopend. Ook het aantal fysieke winkels wordt uitgebreid. Coolblue is nog niet klaar met Nederland (en daarbuiten).

Coolblue – een unieke werkcultuur

De werkcultuur bij Coolblue is er eentje zoals je die niet vaak zult meemaken. Bij Coolbue ben je geen collega’s, maar vrienden. Gebaseerd op vier kernwaarden: eigenzinnig, vrienden, flexiblel en gewoon. Verwacht geen saaie kantoorbaan wanneer je bij Coolblue gaat sollicitieren. Je wordt absoluut onderdeel van de cultuur. Het bedrijf claimt te zijn begonnen als een vriendenclub en dat nog steeds te zijn. Nu wel met iets meer mensen. In Nederland heeft Coolblue al meer dan 2500 werknemers en dat aantal stijgt ieder jaar. Coolblue is immers nog altijd hard aan het groeien en dat doet het zowel in Nederland als België. De shop heeft – naast de vijf winkels in Nederland – namelijk ook al drie winkels in België geopend. In Antwerpen, Zaventem en Lochristi kun je fysieke winkels vinden. Uiteraard kun je ook in België terecht op de webshop. Ook in België is Coolblue aan een spectaculaire opmars bezig. Inmiddels komt een behoorlijk deel van de jaarlijkse omzet uit Vlaanderen en Wallonië.