JyskZo, je bent dus op zoek naar de folder van JYSK?

Heb jij iets voor je woning nodig? Wat dan ook? Dan is er een grote kans dat je bij JYSK gaat slagen. Ikea mag dan een populaire naam zijn voor iedereen die iets voor de huiskamer, keuken of slaapkamer zoekt, JYSK komt eraan en groeit als kool. Hoe dat komt? De eerlijke manier van handelen, de betrouwbare service en de uitstekende prijs. En uiteraard een leuk aanbod met originele, verrassende producten.

Al jaren en jaren op het podium? Nou, nee. Waar de Scandinavische gigant Ikea al in 1943 werd opgericht, zag JYSK pas in 1979 het levenslicht. Nu is de vergelijking tussen de twee snel gemaakt en is de concurrentiestrijd interessant. JYSK versus Ikea. Denemarken versus Zweden. Maar in 1979 had oprichter Lars Larsen nooit kunnen denken dat zijn interieurwinkeltje ooit zo explosief zou groeien. Zeker omdat de ingredienten voor zijn succes eigenlijk heel eenvoudig zijn. Maar belangrijk zijn ze zeker voor het succes. Daarom zijn ze verweven in de naam JYSK. Deze term wordt geassocieerd met bescheidenheid, degelijkheid en eerlijkheid. Iets waar het bedrijf nog altijd op drijft.

Jysk aanbiedingen van deze week​


Jysk folder van vorige week


Jysk – een leuke folder

De folder van JYSK is altijd een ware traktatie voor de liefhebbers van indoor en tuin-artikelen. Niet alleen vanwege de simpele, effectieve vormgeving (waardoor je in één oogopslag geïnformeerd bent over de nieuwe trends), maar ook zeker vanwege de hoge kortingen die het bedrijf vaak geeft. By JYSK kun je nog betaalbare tuinsets halen die wel degelijk een chique toevoeging zijn aan je tuin. Ook voor de slaapkamer, woonkamer en keuken is er voldoende te krijgen. Het is altijd aan te raden ook even de top 10 in de folder in de gaten te houden. Hier maakt JYSK zelf een selectie uit de beste aanbiedingen van de week. Wekelijks zijn er tientallen nieuwe artikelen te vinden in de voorraad van JYSK. Houd de folder dus zeker in de gaten voor alle nieuwe toppers!

JYSK – de historie

Zoals vermeld begon het JYSK sprookje in 1979. Lars Larsen (Deenser kan bijna niet) opende het eerste JYSK-filiaal. Dat was in zijn thuisland, en wel in Aarhus, de tweede stad van Denemarken. Larsen kreeg al snel de naam van eerlijk verkoper die altijd wel een leuke aanbieding had. Deze mond-tot-mond reclame deed het bedrijf groeien en bracht Larsen op het idee dan nog maar eens een aantal vestigingen te openen. Ook deze waren allemaal een toevoeging voor het winkelend publiek en zo’n zes jaar na oprichting van JYSK(toen nog JYSK Sengetøjslager), stak hij de grens over en wel naar Duitsland.

Misschien wel tot zijn eigen verbazing, werden de JYSK-filialen van Lars Larsen net zo enthousiast ontvangen. En dus rolde Larsen de plannen uit naar andere landen. Zo begon de opmars van JYSK en dat ging sneller en sneller. De combinatie van eerlijk handelen, een goede service en een lage prijs bleek een gouden combinatie en is dat nog steeds. Momenteel zijn er JYSK-filialen te vinden in maar liefst 48 landen, waaronder uiteraard Nederland en België.  In Nederland werd de eerste vestiging in 2006 geopend, in Arnhem. Maar ook in landen waar je dat wellicht minder zou verwachten, is JYSK ‘gewoon’ present. Zo vind je filialen in bijvoorbeeld Tadzjikistan, Albanië, Armenië, Indonesië en Singapore.

Tegenwoordig heeft JYSK ongeveer 2400 filialen wereldwijd en verschaft het bedrijf werk aan maar liefst 21.000 mensen. Daarmee is JYSK dus nog niet zo groot als Ikea (dat wereldwijd 330 vestigingen en 155.000 werknemers heeft), maar JYSK groeit nog altijd rustig door. JYSK toont zich zich een maatschappelijk verantwoorde onderneming en ondersteunt tal van initiatieven ter bevordering van onder meer gehandicaptensport. Hiermee toont het aan trouw te blijven aan de eigen waarden. Het succes bracht JYSK een omzet van 3,12 miljard euro en oprichter Lars Larsen behoort tot de 500 rijkste mensen op aarde.

Jysk – hofleverancier met topproducten

Bij JYSK zijn ze maar al te trots op één gegeven: ze zijn hofleverancier van de Deense koninklijke familie. Koningin Margrethe shopt al jaren bij JYSK en blijkbaar naar volle tevredenheid. Hofleverancier word je immers pas al de koninklijke familie al enkele jaren tevreden klant is en het bedrijf financieel gezond is. Ook moet de onderneming een goede reputatie hebben. In 2009 ontving oprichter Lars Larsen tevens het ridderkruis vanwege zijn werk voor de Deense zakenwereld.

Maar wat verkoopt JYSK dan precies? Wel, alles wat je maar kunt bedenken voor je in tuin en in je huis. Voor je woonkamer kun je er onder meer terecht voor banken, stoelen en tv meubels. Voor de slaapkamer vind je er bijvoorbeeld bedden, kledingkasten en beddengoed en voor de badkamer kun je er onder andere slagen voor douchestangen, wellness en zelfs badjassen! Wanneer je iets zoekt voor in de tuin, ben je bij JYSK net zo goed aan het juiste adres. Ieder filiaal heeft een grote selectie aan lounge meubelen, decoratie en verlichting. Zelfs voor artikelen als trampolines en tenten hoef je niet naar een andere winkel. JYSK is wat dat betreft wel zo’n beetje van alle markten thuis!