PrimarkZo, je bent dus op zoek naar de folder van Primark?

Als er één winkel is die Nederland in de afgelopen jaren heeft weten te veroveren, dan is het wel Primark. Deze keten bouwt zijn succes op de volgende formule: leuke kleding voor betaalbare prijzen. En met betaalbaar bedoelen we: heel betaalbaar. De lage prijzen zorgen ervoor dat Primark in rap tempo bouwt in Nederland en dat de winkels altijd een hoop bezoekers trekken. Mensen reizen zelfs graag een uurtje (of meer) voor een bezoek aan deze grote winkelketen.

Veel mensen denken dat Primark pas een aantal jaren actief is, maar dit is niet zo. Primark is simpelweg lange tijd binnen de eigen grenzen van het Verenigd Koninkrijk gebleven. Inmiddels is het bedrijf in tal van landen actief en sleept het het ene na het andere succes binnen. De combinatie van een groot aanbod voor extreem lage prijzen trekt veel – voornamelijk vrouwelijke – klanten naar binnen, hoewel ook mannen een behoorlijke keuze hebben in veruit de meeste filialen.

Primark – de folder

Primark brengt altijd unieke folders uit, die niet alleen het assortiment tonen, maar ook leuk zijn om door te bladeren. Mooie fotoreportages en folders die zich vaak specifiek op een bepaalde doelgroep richten. Zo heb je vrouwenfolders, mannenfolders en kinderfolders. Daar komen vaak nog specials bij zoals ‘alles voor het huis’. De folders zijn vaak zeer mooi vormgegeven en ze geven je een perfect idee wat de trends zijn voor het nieuwe seizoen, wat je met de feestdagen kunt dragen. Of natuurlijk hoe je je huisje een leuk accentje kunt geven.

Primark – de geschiedenis

Zoals vermeld gaat Primark al een tijdje mee. Primark mag dan een nieuw concept zijn in Nederland, in het Verenigd Koninkrijk is iedereen al lange tijd bekend met deze modereus. Al in 1969 werd Primark voor het eerst aan het winkelend publiek voorgesteld. Deze vestiging werd geopend in Dublin, om precies te zijn in Mary Street. Het concept sloeg direct aan en het duurde daarom ook niet lang voor de volgende filialen overeind stonden. Drie jaar na de opening in Dublin maakte ook Engeland kennis met Primark. In 1972 werden er vier locaties geopend. Nog niet in de grootste en bekendste steden, maar dat kwam later wel.

Primark bleef immers groeien en bleef winkels toevoegen. De winkel overleefde met gemak crises en veranderingen in het winkelpubliek en heeft momenteel bijna 300 vestigingen in Engeland alleen. De grootste is te vinden in Manchester. Daar staat een keten die bijna 14 vierkante kilometer(!) groot is.

Het zou echter even duren voor Primark echt de grenzen over ging. Pas in 2006 werd de de eerste buitenlandse vestiging geopend. Dat was in Madrid. In 2008 was Nederland aan de beurt. De eerste Primark vestiging werd geopend in Rotterdam. In no-time kwamen daar door het succes vestigingen bij in onder meer Zaandam, Nijmegen en Eindhoven. Je kunt Primark inmiddels door heel Nederland vinden en de honger lijkt nog niet gestild!

Primark – de productie

Hoe Primark al die verschillende producten zo laaggeprijsd kan houden? Door veel producten uit het buitenland te halen. Maar of de kleding nu uit India, Bangladesh of Turkije komt, Primark stelt altijd de hoogste eisen aan de productie en het welzijn van de werknemers daar. Daarnaast doet Primark er alles aan om de impact op onze planeet zo klein mogelijk te houden. Je kunt daarom met een gerust hart een willekeurige Primark te bezoeken bij jou in de buurt.

Primark – het aanbod

Het aanbod van Primark varieert sterk. De winkel speelt altijd in op de seizoenen en de laatste trends. Om deze reden trekt de winkel een sterk gevarieerd publiek aan en daaronder zeker niet alleen oudere vrouwen. Veel jongeren en zelfs jonge kinderen kleden zich tegenwoordig met de kleding van Primark! Wat Primark uniek maakt? De combinatie van trendy kleding voor de laagste prijs. Voor het bewijs daarvan hoef je slechts een willekeurige Primark binnen te stappen. Hier lopen de klanten niet met één broek, één shirt of één trui de paskamer in. In plaats daarvan pikken ze een grote tas op aan bij de ingang van de Primark en vanaf daar is het: vullen maar!

Hoewel Primark voornamelijk bij vrouwen heel populair blijkt te zijn, kunnen ook mannen terecht in deze kledingwinkel. En ook kinderkleding is er voldoende te vinden. Je vindt onder meer jurken, denim, broeken en rokken en gelegenheidskleding voor dames. En daarbij kun je zelfs ondergoed shoppen, schoenen en nachtkleding shoppen. Mannen die graag een mooi pak willen shoppen: ook deze kun je bij Primark vinden.

Waar Primark zich voornamelijk richtte op kleding, heeft de shoppinggigant de afgelopen periode een extraatje toegevoegd aan het assortiment: home. Je kunt bij Primark nu ook terecht voor leuke accessoires voor jouw huisje. En natuurlijk blijven daarbij de bekende Primark-prijzen gehandhaafd. Shop onder meer sierkussens, standbeeldjes, decoratie en lampjes. In feite kun je voor iedere kamer in het huis verschillende dingen vinden. Op de website van Primark kun je de verschillende kamer-ideeën vinden.