Zo, je bent dus op zoek naar de folder van Scapino?

Als er een schoenenwinkel is die geliefd is onder Nederlanders, dan is het wel Scapino. Het is dan ook een typisch Nederlandse winkel, om nog preciezer te zijn: een van oorsprong Drentse keten. En hoewel Scapino toch vooral bekend staat om de schoenencollectie, kun je hier nog veel meer krijgen. Scapino is dan ook een ware familiewinkel waar je met een gerust hart met het hele gezin naartoe kunt. Voor onder meer schoenen, maar ook jassen, sportartikelen, sportkleding en wintersportkleding en verschillende seizoensitems. De winkel past het assortiment altijd sterk aan aan het seizoen.

Scapino staat bekend om het sportieve assortiment, maar zeker op de schoenenafdeling kun je een scala aan nette schoenen vinden, voor zowel dames, heren en kinderen. Voor welke gelegenheid je dus ook zoekt, je kunt bij Scapino altijd terecht. En, ook zeker niet onbelangrijk, voor een zeer schappelijke prijs.

Scapino aanbiedingen van deze week​


Scapino folder van vorige week


Scapino – de reclamefolder

Scapino brengt om de week een folder uit. De kortingen op de schoenencollectie is soms spectaculair en dat maakt de folder zeer populair! De beste merken gaan er in de folder vaak voor mooie prijzen uit. Houd de folder daarom zeker goed in de gaten! Daarbij heeft Scapino ook een nieuwsbrief. Wanneer je je daarvoor inschrijft, kun je vaak direct de nodige korting verwachten. Altijd mooi meegenomen!

Scapino – goede kleding voor een lage prijs

Scapino richt zich voornamelijk op mensen die altijd op zoek zijn naar goede schoenen of kleding voor een lage prijs. Geen designerschoenen of veel te dure modellen, maar een goede prijs staat voorop. Dit zie je ook in de winkels terug. Dat de schoenen een gunstige prijs hebben, betekent niet dat Scapino slechts b-merken verkoopt. Gerenommeerde merken als Puma, Adidas en Nike worden allemaal verkocht.

Aan wat voor kleding kun je dan denken? Wel, dat hangt sterk samen met het seizoen. Scapino is een winkel die ieder seizoen een nieuwe collectie uitbrengt en dus in de zomer veel focus heeft op open schoenen, sportieve shirts en natuurlijk accessoires als zonnebrillen. In de winter kun je er goedkoop dikke winterjassen scoren en ook het schoenenaanbod wordt aangepast. Voor zowel mannen, vrouwen als kinderen is het aanbod overigens groot. Scapino winkels zijn vaak behoorlijk groot, met een schoenenafdeling die vaak veel groter is dan die van gespecialiseerde schoenenwinkels. Op de kwaliteit is niets aan te merken en de prijs is vaak veel gunstiger.

Scapino – de geschiedenis

Zoals geschreven is de Scapino van oorsprong een rasechte Drentse winkel. Velen zullen niet weten dat Berend Ziengs –  toch vooral zeer bekend om de Ziengs schoenenwinkel – aan de basis stond van de winkelformule Scapino. Dit was vooral om een tegenwicht te bieden aan de schoenen in de hogere prijsklasse die hij zelf via zijn schoenenwinkel Ziengs aanbood. Voor de mensen die iets minder wilden besteden aan schoenen, verscheen Scapino dus op het toneel.

De formule sloeg aan en al snel werd Scapino een Drents familiebedrijf. De zonen van Berend Ziengs namen het stokje in de jaren tachtig namelijk van hem over en bouwden verder op het succes en de inmiddels bekende formule: mooie schoenen voor lage prijzen. Een formule die nog altijd in stand wordt gehouden. Het familiebedrijf bleef echter niet altijd in stand. In 1997 werd Scapino overgenomen door Vendex KBB, dat de schoenenketen vijf jaar later weer verkocht aan Retail Network. Deze holding verkocht Scapino echter ook weer door. In 2006 werd Macintosh Retail Group de eigenaar van Scapino.

Dit bleek een slechte zet. Macintosh wist het hoofd niet boven water te houden en het aantal medewerkers in de Scapino-ketens daalde met meer dan duizend in zes jaar tijd. In december 2015 werd de Macintosh Retail Group failliet verklaard. Een schok voor Scapino.

Maar wie trad naar voren als de redder van Scapino? Juist! De Ziengs familie. Henk Ziengs nam begin 2016 Scapino weer over en bracht de schoenen- en kledingwinkel weer terug naar zijn roots. De plannen voor Scapino zijn inmiddels flink op de schop gegaan. Er gaat de komende jaren veel veranderen voor Scapino en de Ziengs familie gaat het bedrijf weer naar nieuwe successen proberen te sturen. De formule blijft echter hetzelfde. De mooiste schoenen en kleding voor een lage prijs! De slogan van het bedrijf is niet voor niets: ‘Altijd voordelig, dat loont!’

Scapino – een topper in wintersport

Iedereen die van wintersport houdt, weet hoe duur het materiaal is. Je bent er immers niet met een paar skistokken of een snowboard. Je hebt een speciale broek nodig, een serieuze ski-jas en zelfs ski-sokken en ondergoed. Voor je het weet ben je meer dan duizend euro kwijt aan een outfit. Maar dan ben je nog nooit bij Scapino geweest! Hier kun je voor honderden euro’s besparen op een volledige ski-outfit. Dat gaat van handschoenen tot ski-boots tot zelfs accessoires. Alle ski-artikelen zijn er voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Zeker wanneer je met de hele familie op wintersport gaat, is Scapino dus een zeer goede keuze. Je bespaart dan al snel meer dan duizend euro!