Aldi - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 12 pagina's van de Aldi folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ze

ER:

5

FR

>

u.

or

Sr

24

KABELJAUW MET

>

NOTENKORST EN QUINOA

«2

voor 4 personen

v 300 g quinoa mix

v 2 paprika’s

KABELJAUWEILET

re

{1 avocado

* 200 g mini roma trostomaatjes

m la

of cherrytomaatjes

v 4 stukken kabeljauwfilet (vriezer)

v 120 gongezouten amandelen

VIS IS GOED VOOR DE GEZONDHEID

v 1 eetlepel mosterd

v1 eetlepel olijfolie

VISVETZUREN ZIJN GOED VOOR JE HART EN BLOEDVATEN,

snufje zout

VIS IS ONDERDEEL VAN EEN GEZOND VOEDINGSPATROON EN IS

DAAROM OPGENOMEN IN DE SCHIJF VAN VIJF. DE MEESTE VIS

Rooster de paprika's onder de grill tot ze

IS RIJK AAN VITAMINE B12 EN DE MINERALEN JODIUM, FOSFOR

zwart beginnen te kleuren. Doe ze daarna in

een kom, dek af met een doek of huishoud-

EN SELEEN. HET IS EEN BRON VAN VITAMINE B6. VETTE VIS IS

BOVENDIEN RIJK AAN VITAMINE D EN B2 EN BEVAT VITAMINE A,

folie en laat 10 minuten staan. Verwarm de

oven op 180 graden.

Goed voor hart en bloedvaten

Hak de amandelen grof met een keuken-

machine of een scherp mes en meng met

In vergelijking met vlees bevat vis meer onverzadigd vet.

de olijfolie. Leg de kabeljauw in een oven-

Het verschilt per vissoort hoe het vet precies is samengesteld.

schaal, smeer de mosterd erover en verdeel

Een deel van het onverzadigde vet bestaat uit de omega 3-vet-

de amandelen erover. Bak de kabeljauwfilet

zuren (visvetzuren) DHA en EPA, Vis eten is vooral belangrijk

15 minuten in de oven gaar.

vanwege de visvetzuren EPA en DHA. Deze dragen bij aan het

Verwijder het velletje, steeltje en de zaadjes

gezond houden van hart en bloedvaten. EPA en DHA komen

van de geroosterde paprika's en snijd het

vrijwel uitsluitend voor in vis en ander zeevoedsel zoals schaal-

vruchtvlees in reepjes. Halveer de tomaatjes.

en schelpdieren. Vooral de vette vissoorten zoals makreel,

Bereid de quinoa volgens de verpakking

zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen.

in een pan met water met een snufje zout.

De Gezondheidsraad adviseert daarom twee keer per week vis

Schep de paprika en tomaatjes door de

te eten, waarvan ten minste één keer vette vis. Dit is voldoende

quinoa.

voor de levering van de geadviseerde hoeveelheid visvetzuren

Snijd de avocado doormidden, verwijder

van 450 mg/dag. Ook de ontwikkeling van ongeboren Kinderen

de pit en de schil en snijd in plakjes. Serveer

is gebaat bij een goede voorziening van omega 3-vetzuren. Het

de quinoa met de plakjes avocado en een

is daarom belangrijk dat vrouwen voldoende vette vis eten tijdens

stukje kabeljauwfilet met notenkorst.

hun zwangerschap.

VOOR MEER INFORMATIE OVER VIS EN GEZONDHEID KIJK OP WWW.VOEDINGSCENTRUM.NL

Geg

index

producter

liteit bij u in de buurt, altijd voor een ALDI-

ALD,

KJ