Aldi - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 12 pagina's van de Aldi folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ze
ER:
5
FR
>
u.
or
Sr
24
KABELJAUW MET
>
NOTENKORST EN QUINOA
«2
voor 4 personen
v 300 g quinoa mix
v 2 paprika’s
KABELJAUWEILET
re
{1 avocado
* 200 g mini roma trostomaatjes
m la
of cherrytomaatjes
v 4 stukken kabeljauwfilet (vriezer)
v 120 gongezouten amandelen
VIS IS GOED VOOR DE GEZONDHEID
v 1 eetlepel mosterd
v1 eetlepel olijfolie
VISVETZUREN ZIJN GOED VOOR JE HART EN BLOEDVATEN,
snufje zout
VIS IS ONDERDEEL VAN EEN GEZOND VOEDINGSPATROON EN IS
DAAROM OPGENOMEN IN DE SCHIJF VAN VIJF. DE MEESTE VIS
Rooster de paprika's onder de grill tot ze
IS RIJK AAN VITAMINE B12 EN DE MINERALEN JODIUM, FOSFOR
zwart beginnen te kleuren. Doe ze daarna in
een kom, dek af met een doek of huishoud-
EN SELEEN. HET IS EEN BRON VAN VITAMINE B6. VETTE VIS IS
BOVENDIEN RIJK AAN VITAMINE D EN B2 EN BEVAT VITAMINE A,
folie en laat 10 minuten staan. Verwarm de
oven op 180 graden.
Goed voor hart en bloedvaten
Hak de amandelen grof met een keuken-
machine of een scherp mes en meng met
In vergelijking met vlees bevat vis meer onverzadigd vet.
de olijfolie. Leg de kabeljauw in een oven-
Het verschilt per vissoort hoe het vet precies is samengesteld.
schaal, smeer de mosterd erover en verdeel
Een deel van het onverzadigde vet bestaat uit de omega 3-vet-
de amandelen erover. Bak de kabeljauwfilet
zuren (visvetzuren) DHA en EPA, Vis eten is vooral belangrijk
15 minuten in de oven gaar.
vanwege de visvetzuren EPA en DHA. Deze dragen bij aan het
Verwijder het velletje, steeltje en de zaadjes
gezond houden van hart en bloedvaten. EPA en DHA komen
van de geroosterde paprika's en snijd het
vrijwel uitsluitend voor in vis en ander zeevoedsel zoals schaal-
vruchtvlees in reepjes. Halveer de tomaatjes.
en schelpdieren. Vooral de vette vissoorten zoals makreel,
Bereid de quinoa volgens de verpakking
zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen.
in een pan met water met een snufje zout.
De Gezondheidsraad adviseert daarom twee keer per week vis
Schep de paprika en tomaatjes door de
te eten, waarvan ten minste één keer vette vis. Dit is voldoende
quinoa.
voor de levering van de geadviseerde hoeveelheid visvetzuren
Snijd de avocado doormidden, verwijder
van 450 mg/dag. Ook de ontwikkeling van ongeboren Kinderen
de pit en de schil en snijd in plakjes. Serveer
is gebaat bij een goede voorziening van omega 3-vetzuren. Het
de quinoa met de plakjes avocado en een
is daarom belangrijk dat vrouwen voldoende vette vis eten tijdens
stukje kabeljauwfilet met notenkorst.
hun zwangerschap.
VOOR MEER INFORMATIE OVER VIS EN GEZONDHEID KIJK OP WWW.VOEDINGSCENTRUM.NL
Geg
index
producter
liteit bij u in de buurt, altijd voor een ALDI-
ALD,
KJ