Blokker - Folder van 11.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 20




Hier is pagina 20 van 36 pagina's van de Blokker folder, geldig van 11.11.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

À

HET HUISHOUDEN VAN

meel en zo ligt, haal ik ook vaak

4

een doekje over het aanrecht of de

tafel - schone werkruimte om me

heen geeft extra rust. En spullen die

=,

we niet meer nodig hebben, zet ik

meteen in de gootsteen. Die spoel

ik later schoon en zet ze dan in de

2

vaatwasser. Alleen cakeblikken,


springvormen en dergelijke was ik

altijd met de hand af. Dan roesten

de hoekjes en het klikgedeelte niet

WE

u

zo snel”

WELKE BAKSPULLEN

+ al,

GEBRUIK JE HET MEEST?

f

‘Ik heb heel veel: van allerlei

Tall

spring-, cake-, brood- en quiche-

vormen tot spatels, beslagkommen

Fr

en een hele zak uitsteekvormpjes.

Dat staat allemaal in de keuken in

ee

een kast in de kamer. En dan heb ik

op zolder ook nog kratten vol voor

de workshops mindful bakken die ik

geef. Maar de basisdingen gebruik

K

ik natuurlijk het meest. Een weeg-

schaal, die ik het eerste pak om

alles af te wegen. Een beslagkom

en garde of mixer om te mengen,

af

een spatel om glad te strijken en

een bakkwast om een bakvorm in

te vetten of een baksel met eigeel

te bestrijken. En natuurlijk bakpapier

vr

en vaak ook een keukenmachine”

É

HEB JE EEN ULTIEME

BAKTIP?

“Ook al heb je een cakevorm goed

ingevet - ik doe dat zelf meestal met

bakspray, dan nog kan er een hoekje

van de cake zijn dat er niet goed uit

” N

komt. Daarom vet ik de vorm niet al-

DRS

leen in, maar bekleed ik 'm ook nog

met bakpapier, dat ik aan de lange

kanten laat overhangen. Daarmee

kan ik de cake er zo uittillen en blijft

er,

ook de bakvorm schoner”

#

20 HERFST 2021