Blokker - Folder van 11.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 20
Hier is pagina 20 van 36 pagina's van de Blokker folder, geldig van 11.11.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
À
HET HUISHOUDEN VAN
meel en zo ligt, haal ik ook vaak
4
een doekje over het aanrecht of de
tafel - schone werkruimte om me
heen geeft extra rust. En spullen die
=,
we niet meer nodig hebben, zet ik
meteen in de gootsteen. Die spoel
ik later schoon en zet ze dan in de
2
vaatwasser. Alleen cakeblikken,
springvormen en dergelijke was ik
altijd met de hand af. Dan roesten
de hoekjes en het klikgedeelte niet
WE
u
zo snel”
WELKE BAKSPULLEN
+ al,
GEBRUIK JE HET MEEST?
f
‘Ik heb heel veel: van allerlei
Tall
spring-, cake-, brood- en quiche-
vormen tot spatels, beslagkommen
Fr
en een hele zak uitsteekvormpjes.
Dat staat allemaal in de keuken in
ee
een kast in de kamer. En dan heb ik
op zolder ook nog kratten vol voor
de workshops mindful bakken die ik
geef. Maar de basisdingen gebruik
K
ik natuurlijk het meest. Een weeg-
schaal, die ik het eerste pak om
alles af te wegen. Een beslagkom
en garde of mixer om te mengen,
af
een spatel om glad te strijken en
een bakkwast om een bakvorm in
te vetten of een baksel met eigeel
te bestrijken. En natuurlijk bakpapier
vr
en vaak ook een keukenmachine”
É
HEB JE EEN ULTIEME
BAKTIP?
“Ook al heb je een cakevorm goed
ingevet - ik doe dat zelf meestal met
bakspray, dan nog kan er een hoekje
van de cake zijn dat er niet goed uit
” N
komt. Daarom vet ik de vorm niet al-
DRS
leen in, maar bekleed ik 'm ook nog
met bakpapier, dat ik aan de lange
kanten laat overhangen. Daarmee
kan ik de cake er zo uittillen en blijft
er,
ook de bakvorm schoner”
#
20 HERFST 2021