Poiesz - Folder van 04.11.2019 tot 10.11.2019 - Pagina 5
Hier is pagina 5 van 17 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 04.11.2019 tot 10.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
WEEK 45 | pagina 3
VLEES UIT EIGEN REGIO
DUURZAAM: LAGERE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK
Elke dag vers rundergehakt in uw Poiesz supermarkt. Gedraaid door uw Poiesz slager
MET VLEES VAN MELKKOEIEN (DUBBELDOELKOE).
met ons eigen kruidenmengsel. Bent u benieuwd waar uw vlees vandaan komt?
Het vlees van de melkkoe is voor de boer vooral een bijproduct. Het belangrijkste
Bij Poiesz geven wij u graag duidelijkheid! Neem bijvoorbeeld het rundergehakt
doel van de boer is immers om de koe melk te laten produceren. Doordat dit
dat speciaal geselecteerd wordt voor Poiesz, dit komt van Holstein melkkoeien uit
vlees een bijproduct is van de melkveehouderij en doordat in deze sector de
het Noorden. Dat wil zeggen: Friesland, Groningen of Drenthe. De melkkoeien
productiviteit in Nederland zeer hoog ligt, is ook de broeikasemissie van dit vlees
worden ook wel dubbeldoelkoeien genoemd. Ze hebben hun leven lang geleefd
relatief laag. Zeker vergeleken met vlees van de vleesveestapel.
op de boerderij om melk te produceren voor de melkveehouder.
Naast gras krijgen de melkkoeien nog ander ruwvoer. Gedroogd gras, (snij)maiïs
Het vlees wordt op één locatie speciaal geselecteerd voor Poiesz supermarkten.
en krachtvoer met vitamines en vetten. Ook krijgen de koeien (rest)producten uit
Ook wordt hier de herkomst locatie en de tracering gewaarborgd. Zo spelen we
de voedingsmiddelenindustrie, zoals pulp van bieten en aardappelbijproducten.
in op de toenemende vraag van de consument om een regionaal of lokaal
Dit draagt bij aan het duurzaam verwerken van producten die de mens niet kan
herkenbaar product aan te kunnen bieden. Zoals dit regionale en verantwoorde
of wil eten.
dubbeldoelkoeien vlees!
MEER WETEN?
LEKKER: GEVARIEERD GELEEFD EN GEVOERD,
Kijk op: www. poiesz-supermarkten.nl/herkomst-vers
DAT PROEFT U!
Een koe die elke dag, week-in-week-uit een topprestatie levert. Hierdoor leeft en
eet de koe ook anders. Zo mogen de melkkoeien zomers vaak in de Nederlandse
weide grazen. En hebben ze de mogelijkheid zich te goed te doen aan het verse
gras dat daar groeit. Doordat de koe een aantal jaren op deze wijze leeft, eet
en melk geeft is het vlees van de melkkoe ook absoluut anders van smaak!
Noorder rundergehakt
"8 a
gekruid of ongekruid
of staven.
Met Noordergehakt van Poiesz
hunt u alle kanten op. *
Jelle de Boer, Slager bij Poiesz Ylst
GRAM
zen
Hilo 5.00
Md
VE
re
a
um.
nnen nennen
ne
TEN
5
me
1
ur
Et
ln,
ir
1
j
in
=
=
zE
wi
ei
ER Fe)
VA
A
=
ei
N
Tr
dh:
Rn
OERS
“re
Fe
à
En
FU
N
nl
tl
a
à
à
de,
‚
x
ES
ca
Wi
Ih
fi
lu
Nr
N
Es
NRK
x.
4
Aid
a
vi
A;
K
à
d
Ps
el
de
Ki
a
x
5
1
a
1
N
k
à
sa
A]
A
a
Na
A
Le
AAN
}
À
NE
NE
ve
®
LU
a
A
se
à
bi
a
AN
D
SR
(Eur
x
4
AR
te
NN
Eu
“
\
A
er
Ex
ht
A
2
ur
vi
a
a
a
à
V
Ns Pi
St
u
SUPERMAR!
KTEN