Spar - Folder van 06.02.2020 tot 19.02.2020 - Pagina 12

Hier is pagina 12 van 16 pagina's van de Spar folder, geldig van 06.02.2020 tot 19.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
2 personen 35 minuten
in 35 minuutjes
ingrediënten
200000000000000000000000000
ovenschotel van aardappel,
armes,
400 gram kruimige aardappels
prei en kabeljauw
1 deciliter melk
flinke klont roomboter
1 prei
1 theel. kerriepoeder
2 verse kabeljauwfilets
gseptenvig,
2 takjes krulpeterselie
à
5
=
2theel. paneermeel
versgemalen peper
2
zout
>
dj
8
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden met de
&
grillstand aan. Schil de aardappels en snijd in niet
fe
te grove stukken. Zet de aardappels net onder met
water en een snufje zout en breng aan de kook. Kook
À
in ongeveer 15 minuten volledig gaar en giet af. Laat
goed uitwassen en voeg er de melk en een klont
roomboter aan toe. Stamp tot een puree met behulp
van een pureestamper. Breng op smaak met zouten
peper. Snijd het groen van de prei, snij in de lengte
doormidden en was grondig. Laat goed uitlekken
Snijd vervolgens de prei in halve ringen en bak licht
aan in een klontje roomboter in een anti-aanbakpan
Voeg het kerriepoeder toe, schep goed om en kruid
met zout en peper. Laat enkele minuten smoren
tot de prei zacht is. Dresseer de aardappelpuree in
een ovenschaal en verdeel er de prei over. Leg er de
=
kabeljauwfilets op en snijd de peterselie fijn en verdeel
over de kabeljauw. Bestrooi met het paneermeel en
plaats in de voorverwarmde oven. Laat in ongeveer
12-15 minuten gratineren. De kabeljauw zal zachtjes
garen, deze is goed als de lamellen los van elkaar
jet ot pme an
komen als je het met een vork voorzichtig test.
aeg re
NI
Bi
as
ns
IN
El
®
|)
ju une
rss
nf
se
|
Nel
ka
>
..
LS,
©”
(=
MSC
we
dal
DHIURGOGNE
Ds a
=
&
vo
Couvent des
Visitandies
4
chardonnay of
49 aardappelen
9 9 @SPAR
pinot noir
kruimig of vastkokend
kabeljauwfilet
eg
fles750 ml
©
zak 2.5 kilo
© 6:
pak 260 gram