Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 12




Hier is pagina 12 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

RECEPTEN

Gestoofde runderlapjes

en paddensteelen met rede wijn

Ingrediënten

Bereiding

° 3 teentjes knoflook

Pel en hak de uien en knoflook fijn. Maak ondertussen de paddenstoelen

© 1 kg sukadelapjes of

schoon. Dep het vlees droog en bestrooi het met peper en eventueel wat

runderriblappen (op kamer

zout. Verwarm de boter of margarine in een braad/stoofpan en bak hierin

temperatuur)

het vlees op een matig vuur om-en-om een beetje aan. Leg de lappen op

peper en zout

elkaar aan de rand van de pan. Bak de uien, de paddenstoelen en knoflook

® 30 g bakboter of 3 el vloeibare

2-3 minuten al omscheppende naast het vlees. Schenk de wijn over het

margarine

uienmengsel. Leg de kruidentakjes en een laurierblad - als dat bij het vlees

® 2 middelgrote uien

in de verpakking zit - erbij. Verdeel alles gelijkmatig over de pan.

e 4-5 takjes gemengde kruiden

Voeg zoveel heet water toe dat alles onder staat en breng aan de kook.

(bijv. tijm, rozemarijn en/of salie)

Leg een deksel op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar op het allerlaagste

+ 250 ml rode wijn

pitje of in de oven op 150°C: 2/2-3 uur. Voeg zo nodig tussentijds extra

e 350 g gemengde paddenstoelen

water toe. Aan het eind van de stooftijd moet het vlees net onder het vocht

of gesneden seizoensmix

staan. Haal, als het te nat is het vlees even uit de pan en kook het vocht op

een hoog vuur even in. Leg het vlees terug in de pan. Proef een klein stukje

Tip: u kunt het vlees ook eerst in de

en voeg zo nodig nog wat peper en eventueel wat zout toe.

wijn marineren: doe de wijn met de

knoflook en de takjes kruiden in een

Voedingswaarden p.p.

schaal. Voeg wat peper en zout toe.

« 316 kcal « 16 g vet (waarvan 4 g verzadigd) * 4 g koolhydraten * 2 g vezels » 38 g eiwit

Leg het vlees in de wijnmarinade en

marineer tenminste 4 uur, maar een

Lekker met gemengde groenten (bijv. sperzieboontjes, erwtjes, kool,

nachtje is nog beter.

St a

broccoli of bloemkool), koolstamppot, spruitjes, aardappelpuree of polenta

me

/

\

a)

a

4

P

N



1

Bk

5

N

©) ca. 3 uur

6 personen

en

da hoofdgerecht