Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Se

RES

Zi

>

112

Kg

12

\

4

ER

S

a

e



=

»



13

BD

a

=

en

LE Se

>=

L

le) ca. 15 minuten

% 4-6 personen

da nagerecht

Dame blanche

met warme checeladesous en gebalen oppeligs

Ingrediënten

Bereiding

e 2 appeltjes

Zet een grote schaal om de slagroom in te kloppen even in de koelkast

e % el vers citroensap

zodat die lekker koud wordt. Snijd ondertussen de appeltjes elk in 8 partjes

e 20 g boter of 2 el zonnebloemolie

besprenkel met citroensap. Klop, in de koude schaal, de helft van slagroom

+ | slagroom

met 2 el suiker stijf. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast.

® 100 g pure chocolade

Doe de andere helft van de slagroom in een steelpannetje. Breek de

* % | slagroom-, vanille-,

chocolade erboven in stukjes. Zet het pannetje met room en chocolade vlak

aardbeien-, of pistache-ijs

voordat je het toetje gaat eten op een laag vuur. Roer tot de chocolade

e 4 krokante koeken

is gesmolten en de saus egaal en iets dikker is geworden. Proef en voeg

e (munt)

eventueel wat suiker toe. Bak ondertussen de partjes appel in een klontje

Extra: elektrische mixer of garde

boter of olie om-en-om bruin. Schep het ijs in 4-6 schaaltjes, leg de

partjes appel erbij. Verdeel de slagroom erover. Garneer met een koek

Variatie: maak de saus met half om

en eventueel een takje munt. Zet op tafel en schenk of schep de warme

chocoladesaus erover.

half slagroom en dikke kokosmelk.

Vervang de appeltjes door stoof-

peertjes of gegrilde ananas.

Voedingswaarden p.p.

® 537 kcal « 43 g vet (waarvan 30 g verzadigd) « 32 g koolhydraten « 1 g vezels + 5 g eiwit

Tip: u kunt de saus van te voren

maken en laten afkoelen (wél

geregeld doorroeren). Voordat u

het gaat eten al roerende op een

laag vuur even opwarmen (kan ook

in de magnetron).

= Gluten vrij

@® = Vegetarisch

(V) = Veganistisch

(D= Lactose vrij

°13