Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Se
RES
Zi
>
112
Kg
12
\
4
ER
S
a
e
—
=
»
€
13
BD
a
=
en
LE Se
>=
L
le) ca. 15 minuten
% 4-6 personen
da nagerecht
Dame blanche
met warme checeladesous en gebalen oppeligs
Ingrediënten
Bereiding
e 2 appeltjes
Zet een grote schaal om de slagroom in te kloppen even in de koelkast
e % el vers citroensap
zodat die lekker koud wordt. Snijd ondertussen de appeltjes elk in 8 partjes
e 20 g boter of 2 el zonnebloemolie
besprenkel met citroensap. Klop, in de koude schaal, de helft van slagroom
+ | slagroom
met 2 el suiker stijf. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast.
® 100 g pure chocolade
Doe de andere helft van de slagroom in een steelpannetje. Breek de
* % | slagroom-, vanille-,
chocolade erboven in stukjes. Zet het pannetje met room en chocolade vlak
aardbeien-, of pistache-ijs
voordat je het toetje gaat eten op een laag vuur. Roer tot de chocolade
e 4 krokante koeken
is gesmolten en de saus egaal en iets dikker is geworden. Proef en voeg
e (munt)
eventueel wat suiker toe. Bak ondertussen de partjes appel in een klontje
Extra: elektrische mixer of garde
boter of olie om-en-om bruin. Schep het ijs in 4-6 schaaltjes, leg de
partjes appel erbij. Verdeel de slagroom erover. Garneer met een koek
Variatie: maak de saus met half om
en eventueel een takje munt. Zet op tafel en schenk of schep de warme
chocoladesaus erover.
half slagroom en dikke kokosmelk.
Vervang de appeltjes door stoof-
peertjes of gegrilde ananas.
Voedingswaarden p.p.
® 537 kcal « 43 g vet (waarvan 30 g verzadigd) « 32 g koolhydraten « 1 g vezels + 5 g eiwit
Tip: u kunt de saus van te voren
maken en laten afkoelen (wél
geregeld doorroeren). Voordat u
het gaat eten al roerende op een
laag vuur even opwarmen (kan ook
in de magnetron).
= Gluten vrij
@® = Vegetarisch
(V) = Veganistisch
(D= Lactose vrij
°13