Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 14
Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
N
Pray
un
FE
| R
>
Br
j
#7
GERT
Ji
gr
©,
+
ze
2
Pe
4
9
ee! ®& ca. 3 uur
AR eer
.
fl
A
| it} 6 personen
5
CL
æ hoofdgerecht
Uien-hachee
|
me Amsferdomse uitgs en rede win
Heg
Ingrediënten
Bereiding
1 kg runderriblappen/magere
Bestrooi het vlees met de hacheekruiden en tijm (als u verse gebruikt de
runderlapjes (in stukjes) of hachee
blaadjes even lostrekken van de takjes). Verhit de boter of margarine in een
vlees (op kamertemperatuur)
braad/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur een beetje aan.
e 1 zakje (20 g, voor 1 kg vlees)
Schep de gesneden uien, het laurierblaadje uit de verpakking (als dat erbij
hacheekruiden
zit) en de Amsterdamse uien erdoor. Schuif het vlees-uienmengsel naar
e 1% el gedroogde of 6 takjes
1 kant van de pan. Schep de tomatenpuree ernaast en bak omscheppend
verse tijm
1-2 minuten. Roer de wijn door de tomatenpuree en schep alles door
e 40 g bakboter of 4 el vloeibare
elkaar. Voeg zoveel heet water toe dat de hachee net onder staat en breng
margarine
aan de kook. Leg een deksel op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar
® 300 g uienringen
op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2/2-3 uur. Voeg als het
£
° 175 g Amsterdamse uien
nodig is tussentijds nog wat water toe. Aan het eind van de stooftijd moet
dd
5
® 70 g tomatenpuree (blikje)
het vlees net onder het iets dikker geworden vocht staan. Voeg zo nodig
e 150 ml rode wijn
extra vocht toe of laat het als het te nat is, nog wat langer, zonder deksel
et
pruttelen. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe.
Tip: hachee kunt u makkelijk
invriezen. Maak dan een dubbele
Voedingswaarden p.p.
x
hoeveelheid. Om te ontdooien een
« 404 kcal « 24 g vet (waarvan 8 g verzadigd) * 11 g koolhydraten « 2 g vezels « 35 g eiwit
nachtje de koelkast laten staan en
alleen nog even opwarmen. U kunt
Lekker met gestoomde rode- en/of spitskool (in parten gesneden
ook de helft van het recept maken.
8-10 minuten) met in gebakken appelstukjes met tijm, in de schil gekookte
Gebruik dan wel een klein pannetje.
aardappels, rijst of bulgur.
In een grote brede pan verdampt er
teveel vocht.
EE LE TE EN NE Nn NE y du M VS
Gr
on
7
4
"M
|
&.
N
i
ns
ii
se
1
14
ken
LS
1
sen
4
i
a
Li
à
sn
Pig
er.
=
Ee