Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 14




Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N

Pray

un

FE

| R

>

Br

j

#7

GERT

Ji

gr

©,

+

ze

2

Pe

4

9

ee! ®& ca. 3 uur

AR eer

.

fl

A

| it} 6 personen

5

CL

æ hoofdgerecht

Uien-hachee

|

me Amsferdomse uitgs en rede win

Heg

Ingrediënten

Bereiding

1 kg runderriblappen/magere

Bestrooi het vlees met de hacheekruiden en tijm (als u verse gebruikt de

runderlapjes (in stukjes) of hachee

blaadjes even lostrekken van de takjes). Verhit de boter of margarine in een

vlees (op kamertemperatuur)

braad/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur een beetje aan.

e 1 zakje (20 g, voor 1 kg vlees)

Schep de gesneden uien, het laurierblaadje uit de verpakking (als dat erbij

hacheekruiden

zit) en de Amsterdamse uien erdoor. Schuif het vlees-uienmengsel naar

e 1% el gedroogde of 6 takjes

1 kant van de pan. Schep de tomatenpuree ernaast en bak omscheppend

verse tijm

1-2 minuten. Roer de wijn door de tomatenpuree en schep alles door

e 40 g bakboter of 4 el vloeibare

elkaar. Voeg zoveel heet water toe dat de hachee net onder staat en breng

margarine

aan de kook. Leg een deksel op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar

® 300 g uienringen

op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2/2-3 uur. Voeg als het

£

° 175 g Amsterdamse uien

nodig is tussentijds nog wat water toe. Aan het eind van de stooftijd moet

dd

5

® 70 g tomatenpuree (blikje)

het vlees net onder het iets dikker geworden vocht staan. Voeg zo nodig

e 150 ml rode wijn

extra vocht toe of laat het als het te nat is, nog wat langer, zonder deksel

et

pruttelen. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe.

Tip: hachee kunt u makkelijk

invriezen. Maak dan een dubbele

Voedingswaarden p.p.

x

hoeveelheid. Om te ontdooien een

« 404 kcal « 24 g vet (waarvan 8 g verzadigd) * 11 g koolhydraten « 2 g vezels « 35 g eiwit

nachtje de koelkast laten staan en

alleen nog even opwarmen. U kunt

Lekker met gestoomde rode- en/of spitskool (in parten gesneden

ook de helft van het recept maken.

8-10 minuten) met in gebakken appelstukjes met tijm, in de schil gekookte

Gebruik dan wel een klein pannetje.

aardappels, rijst of bulgur.

In een grote brede pan verdampt er

teveel vocht.

EE LE TE EN NE Nn NE y du M VS

Gr

on

7

4

"M

|

&.

N

i

ns

ii

se

1

14

ken

LS

1

sen

4

i

a

Li

à

sn

Pig

er.

=

Ee