Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 14
Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.

Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 12.10.2019 tot 31.10.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 14
N Pray un FE | R > Br j #7 GERT Ji gr ©, + ze 2 Pe 4 9 ee! ®& ca. 3 uur AR eer . fl A | it} 6 personen 5 CL æ hoofdgerecht Uien-hachee | me Amsferdomse uitgs en rede win Heg Ingrediënten Bereiding 1 kg runderriblappen/magere Bestrooi het vlees met de hacheekruiden en tijm (als u verse gebruikt de runderlapjes (in stukjes) of hachee blaadjes even lostrekken van de takjes). Verhit de boter of margarine in een vlees (op kamertemperatuur) braad/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur een beetje aan. e 1 zakje (20 g, voor 1 kg vlees) Schep de gesneden uien, het laurierblaadje uit de verpakking (als dat erbij hacheekruiden zit) en de Amsterdamse uien erdoor. Schuif het vlees-uienmengsel naar e 1% el gedroogde of 6 takjes 1 kant van de pan. Schep de tomatenpuree ernaast en bak omscheppend verse tijm 1-2 minuten. Roer de wijn door de tomatenpuree en schep alles door e 40 g bakboter of 4 el vloeibare elkaar. Voeg zoveel heet water toe dat de hachee net onder staat en breng margarine aan de kook. Leg een deksel op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar ® 300 g uienringen op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2/2-3 uur. Voeg als het £ ° 175 g Amsterdamse uien nodig is tussentijds nog wat water toe. Aan het eind van de stooftijd moet dd 5 ® 70 g tomatenpuree (blikje) het vlees net onder het iets dikker geworden vocht staan. Voeg zo nodig e 150 ml rode wijn extra vocht toe of laat het als het te nat is, nog wat langer, zonder deksel et pruttelen. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe. Tip: hachee kunt u makkelijk invriezen. Maak dan een dubbele Voedingswaarden p.p. x hoeveelheid. Om te ontdooien een « 404 kcal « 24 g vet (waarvan 8 g verzadigd) * 11 g koolhydraten « 2 g vezels « 35 g eiwit nachtje de koelkast laten staan en alleen nog even opwarmen. U kunt Lekker met gestoomde rode- en/of spitskool (in parten gesneden ook de helft van het recept maken. 8-10 minuten) met in gebakken appelstukjes met tijm, in de schil gekookte Gebruik dan wel een klein pannetje. aardappels, rijst of bulgur. In een grote brede pan verdampt er teveel vocht. EE LE TE EN NE Nn NE y du M VS Gr on 7 4 "M | &. N i ns ii se 1 14 ken LS 1 sen 4 i a Li à sn Pig er. = Ee
Deen - Folder van 12.10.2019 tot 31.10.2019 - Pagina 14