Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Leroenre |

2

OS

De favoriet van Ger Coenen

de

ES

1

"Mijn favoriete recept is toch wel preisoep

E

3

of prei met spekjes uit de wok."

Le

Po

y

Ben

SS

Preiseep”

Bereiden en bewaren

Let er bij het kopen van prei op dat de bovenkant van de bladeren niet doorgeschoten is. De prei moet stevig zijn

en het blad moet mooi strak zijn, zonder bruine vlekken of scheuren. U kunt prei tot wel 3 weken in de koelkast

bewaren. Wanneer u de prei op de fruitschaal legt gaat deze ongeveer 5 dagen mee. Ingevroren prei blijft tot

1 jaar goed in de vriezer.

Koken: 10-13 minuten - Roerbakken: 2-4 minuten - Magnetron: 4-6 minuten - Smoren: 15-18 minuten

- Stomen: 15-20 minuten

En

ai

es

Preistamppeïje met

Ke

mmm

gestoofde suladelapjes

ns

a

CN

19,

SR,

Ingrediënten

Pel en snijd de uien in ringen en de

fe

+ 3 zoete uien

I

« 2 teentjes knoflook

knoflook fijn. Snijd de sukadelapjes in

« 400 9 sukadelapjes

reepjes. Verhit de boter in een stoofpan,

* 2 el boter

bak de uien en knoflook lichtbruin.

«4 plakken kruidkoeken

«1 kaneel

Voeg het vlees, peper en zout toe en

« 400 9 preien

bak rondom bruin. Voeg daarna de

« 1 kg aardappel, geschild

+ 175 ml crème fraîche

plakken kruidkoek, de kaneel en zoveel warm water toe dat alles

onder staat. Stoof de sukadelapjes op heel laag vuur in ca. 21/2 uur tot het vlees zacht

‘en mals is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Maak de prei schoon en snijd

35 min

het wit en lichtgroen van de prei in dunne ringetjes. Kook of stoom ze 1 minuut en

CRETE

laat goed uitlekken. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje gezouten

water in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn, stamp ook de prei en de creme

æ hoofdgerecht

fraiche erdoorheen, breng op smaak met veel zwarte peper en zout. Verdeel de

puree en de stoof over 4 borden.

a

*Kijk voor meer recepten op DEEN.nl of vaneigenbodem.nl

EEN