Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Leroenre |
2
OS
De favoriet van Ger Coenen
de
ES
1
"Mijn favoriete recept is toch wel preisoep
E
3
of prei met spekjes uit de wok."
Le
Po
y
Ben
SS
Preiseep”
Bereiden en bewaren
Let er bij het kopen van prei op dat de bovenkant van de bladeren niet doorgeschoten is. De prei moet stevig zijn
en het blad moet mooi strak zijn, zonder bruine vlekken of scheuren. U kunt prei tot wel 3 weken in de koelkast
bewaren. Wanneer u de prei op de fruitschaal legt gaat deze ongeveer 5 dagen mee. Ingevroren prei blijft tot
1 jaar goed in de vriezer.
Koken: 10-13 minuten - Roerbakken: 2-4 minuten - Magnetron: 4-6 minuten - Smoren: 15-18 minuten
- Stomen: 15-20 minuten
En
ai
es
Preistamppeïje met
Ke
mmm
gestoofde suladelapjes
ns
a
CN
19,
SR,
Ingrediënten
Pel en snijd de uien in ringen en de
fe
+ 3 zoete uien
I
« 2 teentjes knoflook
knoflook fijn. Snijd de sukadelapjes in
« 400 9 sukadelapjes
reepjes. Verhit de boter in een stoofpan,
* 2 el boter
bak de uien en knoflook lichtbruin.
«4 plakken kruidkoeken
«1 kaneel
Voeg het vlees, peper en zout toe en
« 400 9 preien
bak rondom bruin. Voeg daarna de
« 1 kg aardappel, geschild
+ 175 ml crème fraîche
plakken kruidkoek, de kaneel en zoveel warm water toe dat alles
onder staat. Stoof de sukadelapjes op heel laag vuur in ca. 21/2 uur tot het vlees zacht
‘en mals is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Maak de prei schoon en snijd
35 min
het wit en lichtgroen van de prei in dunne ringetjes. Kook of stoom ze 1 minuut en
CRETE
laat goed uitlekken. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje gezouten
water in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn, stamp ook de prei en de creme
æ hoofdgerecht
fraiche erdoorheen, breng op smaak met veel zwarte peper en zout. Verdeel de
puree en de stoof over 4 borden.
a
*Kijk voor meer recepten op DEEN.nl of vaneigenbodem.nl
EEN