Blokker - Folder van 13.05.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 100 pagina's van de Blokker folder, geldig van 13.05.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

«

Nn

\

nn

KOKEN & TAFELEN

Gekookte asperges met

ham, eien botersaus

Pe

VOOR 4 PERSONEN CA. 30 MINUTEN

5

Ingrediënten

«1,5 kg witte asperges « 150 g boter « 2eetl.

gehakte peterselie en bieslook » 8 eieren,

hardgekookt, in partjes » 250 g achterham,

<

in plakken + gemalen nootmuskaat

À

Bereiden

1 Schilde asperges met een dunschiller

van vlak onder het kopje naar beneden

en snijd de houtige onderkanten eraf.

2 Zet de asperges met dekoppen omhoog

in het mandje van de aspergepan en

RX

vulmet water tot de koppen erbovenuit

steken. Leg ze eventueel in een passende

lage pan. Kook met zout en deksel

3

5 minuten en laat met deksel

10-15 minuten nagaren

3 Smelt de boter 1 minuut op 800 wattin

"ie

de magnetron. Schep de kruiden erdoor.

Haal de asperges uit de pan. Serveer

ze op een warme schaal, bestrooid met

nootmuskaat, met de eieren, ham en

botersaus.

a ne

Dit

Gegrilde asperges met

N

zalm en amandel

Tip met pit

N

VOOR 4 PERSONEN | CA. 30 MINUTEN

Vervang zalmfilet door gerookte zalm met

|

mierikswortel-roomdressing. Meng 3 eetle-

}

)

pels citroensap met zout, peper, 2 eetle-

1)

Ingrediënten

+ 1kg krieltjes met schil - 750 g asperges

pels gehakte bieslook, 1 eetlepel geraspte

&

mierikswortel door 250 ml crème fraîche of

» 150 g gesmolten boter - 75 g geschaafde

EEN

‘amandelen » arachide- of olijfolie + 500 g

oee

zure room.

ESS

/

6

zalmfilet » 2 eetl gehakte platte peterselie

Blokker aspergepan Le Chef

Bereiden

e rvs « met asperge-inzet « €199

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook

.



a

os

ii

ne

de krieltjes 10 minuten, giet ze af en spoel

er koud water over. Schil de asperges. Bak

Tip Hollandaise

de krielfjes in 2 eetlepels boter. Rooster de

Lekker met Hollandaisesaus! Smelt 200

amandelen in een droge hete koekenpan.

gram boter. Klop 4 eidooiers tot een lichte

2 Bestrijk een grillpan met olie en rooster

crème en meng 2 eetlepels citroensap,

de asperges 10-12 minuten. Zet de zalm

zout en peper erdoor. Mix au bain-marie

met zout en peper op een bakplaat met

druppelsgewijs en daarna in een straaltje

bakpapier 10 minuten in de oven,

de boter erdoor. (Verdun met 2 eetlepels

5 Serveer de asperges met de krieltjes,

lauw water).

zalm en de rest van de boter met aman-

Blokker grillpan Comfort

no

Reese

delen, bestrooid met peterselie.

+ 28x28 cm + voor alle warmtebronnen » €14.99

Lente 2020

blokker. thuis In huis « 55