Blokker - Folder van 13.05.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 100 pagina's van de Blokker folder, geldig van 13.05.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LENTE IN HUIS

oed koken begint met mooie pro-

ducten en perfect gereedschop,

G

lees je op de website van Herman

Dat geldt in zijn restaurant GOUD, maar

ook wanneer je thuis een lekkere maaltijd

wilt koken.

"

En

EZ

Waar voel jij je het meeste thuis?

Pr

“Als ik in de keuken sta, dan voel ik me op

mijn gemak. Ik zie mijn werk ook niet als

‚d

werken. Dan zou het lastig worden, ik ben

&

bijna altijd hier bij GOUD. Alleen brengt dot

wel met zich mee dat mijn zoon regelmatig

À

‘aan m'n meissie vraagt wanneer ze weer

|

naar papa's andere huis gaan, het restau-

el

rant. Ze eten trouwens wel regelmatig hier”

N

"

à

Is je zoon Matz een lekkerbek?

“Dat is hem wel met de paplepelinge-

goten. Dat heeft m'n meissie heel goed

ï

gedaan. Vanaf het moment dat hij vast

voedsel mocht eten gaf ze hem steeds een

paar dagen achter elkaar hetzelfde. Dan

krijg je een soort geheugenbankie in je

visboer, een slager en een bakker waarop

Over

er

n

hoofd waardoor je het lekker gaat vinden.

je kunt vertrouwen, die mooi spulin huis

Herman den Blijker is een succesvol

Inktvis, gebakken spruiten, een goede ge-

hebben”

chef-kok, tv-presentator en kook-

haktbal, lamsvlees, gestoofd varkensvlees,

boekenauteur. Hij zette, al dan niet met

hij lust het allemaal. Of een goede kroket,

Waarom is koken met seizoens-

een zakenpartner, diverse restaurants

dus nief van die gefrituurde watten”

producten zo belangrijk voor je?

op. Nadat Herman deze had verkocht

“Zo is het bedoeld. In het seizoen is een

om de focus op zijn tv-carrière te

leggen miste hij een eigen toko. Dus

Waar kun je als consument op letten

product gewoon goed en lekker. Toen ik

opende hij in 2019, samen met Nick de

als je ingrediënten van goede kwaliteit

45 jaar geleden begon was dat normaal

Kousemaeker, restaurant GOUD in zijn

wilt kopen?

Nuliiktiedereenzich er ineens weer

hometown Rotterdam.

“Bij vis kun je het goed zien. Daar moet

bewust van te worden, dat is toch raar?

spanning op staan en vis hoort een mooie

En dat betekent ook dat er spul wordt

slijmlaag hebben. De kieuwen moeten rood

verkocht wat niet in het seizoen is.”

zijn en alsje in de ogen kijkt lijken ze wel on-

eindig. Kip mag niet verkleurd zijn en hoort

Hoe weet je wat wanneer in het

lukken. Anders kun je beter uit eten gaan.

een mooie huid te hebben. Een aardappel

seizoen is?

Alleen bij de asperges moet je opletten

mag geen uitlopers hebben en niet inge-

“Seizoenskalenders zijn heel handige

dat je ze goed schilt, andersis hetnet otje

droogd zijn. Maar het makkelijkste is om op

tools, vooral voor groenten, vis en wild

hout in je bakkes hebt. En gebruik het liefst

zoekte gaan naar een groenteboer, een

Met kleurtjes staat daarop aangegeven

asperges uit de koude grond en niet uit de

wat wanneer in het seizoen is, dus wan-

kas. Groenten vit de koude grond smaken

neer je een bepaald ingrediënt het beste

altijd lekkerder”

m7

kunt kopen. Maar het ligt er ook aan wat

je ermee wilt doen hè. Alsje bijvoorbeeld

Heb je tenslotte nog tips met betrekking

jam gaat maken, dan koop je fruit wat van

tot goed keukenmateriaal?

DS

de bomen valt en niet in het begin van het

“Zorg dat je pannen een dikke bodem

hebben diie niet krom trekt en de warmte

ef

seizoen, het moet lekker rijp zijn.”

ee

goed geleidt. Messen horen scherp te zijn,

De gerechten die je hebt gemaakt zijn

anders druk je het ingrediënt kapot. En je

ook gebaseerd op seizoensproducten.

houten snijplank hoort een dichte struc-

|

Zijn ze wel haalbaar om thuis te maken?

tuur te hebben, die van acaciahout bi de

“Alsje de recepten volgt gaat dat echt wel

Blokker zijn dik in orde!”

à

Blokker. thuis in huis « 63