Blokker - Folder van 13.05.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 63


Hier is pagina 63 van 100 pagina's van de Blokker folder, geldig van 13.05.2020 tot 30.06.2020.



Blokker Folder 13.05.2020

Hier is pagina 63 van 100 pagina's van de Blokker folder, geldig van 13.05.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Blokker - Folder van 13.05.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 63

LENTE IN HUIS oed koken begint met mooie pro- ducten en perfect gereedschop, G lees je op de website van Herman Dat geldt in zijn restaurant GOUD, maar ook wanneer je thuis een lekkere maaltijd wilt koken. " En EZ Waar voel jij je het meeste thuis? Pr “Als ik in de keuken sta, dan voel ik me op mijn gemak. Ik zie mijn werk ook niet als ‚d werken. Dan zou het lastig worden, ik ben & bijna altijd hier bij GOUD. Alleen brengt dot wel met zich mee dat mijn zoon regelmatig À ‘aan m'n meissie vraagt wanneer ze weer | naar papa's andere huis gaan, het restau- el rant. Ze eten trouwens wel regelmatig hier” N " à Is je zoon Matz een lekkerbek? “Dat is hem wel met de paplepelinge- goten. Dat heeft m'n meissie heel goed ï gedaan. Vanaf het moment dat hij vast voedsel mocht eten gaf ze hem steeds een paar dagen achter elkaar hetzelfde. Dan krijg je een soort geheugenbankie in je visboer, een slager en een bakker waarop Over er n hoofd waardoor je het lekker gaat vinden. je kunt vertrouwen, die mooi spulin huis Herman den Blijker is een succesvol Inktvis, gebakken spruiten, een goede ge- hebben” chef-kok, tv-presentator en kook- haktbal, lamsvlees, gestoofd varkensvlees, boekenauteur. Hij zette, al dan niet met hij lust het allemaal. Of een goede kroket, Waarom is koken met seizoens- een zakenpartner, diverse restaurants dus nief van die gefrituurde watten” producten zo belangrijk voor je? op. Nadat Herman deze had verkocht “Zo is het bedoeld. In het seizoen is een om de focus op zijn tv-carrière te leggen miste hij een eigen toko. Dus Waar kun je als consument op letten product gewoon goed en lekker. Toen ik opende hij in 2019, samen met Nick de als je ingrediënten van goede kwaliteit 45 jaar geleden begon was dat normaal Kousemaeker, restaurant GOUD in zijn wilt kopen? Nuliiktiedereenzich er ineens weer hometown Rotterdam. “Bij vis kun je het goed zien. Daar moet bewust van te worden, dat is toch raar? spanning op staan en vis hoort een mooie En dat betekent ook dat er spul wordt slijmlaag hebben. De kieuwen moeten rood verkocht wat niet in het seizoen is.” zijn en alsje in de ogen kijkt lijken ze wel on- eindig. Kip mag niet verkleurd zijn en hoort Hoe weet je wat wanneer in het lukken. Anders kun je beter uit eten gaan. een mooie huid te hebben. Een aardappel seizoen is? Alleen bij de asperges moet je opletten mag geen uitlopers hebben en niet inge- “Seizoenskalenders zijn heel handige dat je ze goed schilt, andersis hetnet otje droogd zijn. Maar het makkelijkste is om op tools, vooral voor groenten, vis en wild hout in je bakkes hebt. En gebruik het liefst zoekte gaan naar een groenteboer, een Met kleurtjes staat daarop aangegeven asperges uit de koude grond en niet uit de wat wanneer in het seizoen is, dus wan- kas. Groenten vit de koude grond smaken neer je een bepaald ingrediënt het beste altijd lekkerder” m7 kunt kopen. Maar het ligt er ook aan wat je ermee wilt doen hè. Alsje bijvoorbeeld Heb je tenslotte nog tips met betrekking jam gaat maken, dan koop je fruit wat van tot goed keukenmateriaal? DS de bomen valt en niet in het begin van het “Zorg dat je pannen een dikke bodem hebben diie niet krom trekt en de warmte ef seizoen, het moet lekker rijp zijn.” ee goed geleidt. Messen horen scherp te zijn, De gerechten die je hebt gemaakt zijn anders druk je het ingrediënt kapot. En je ook gebaseerd op seizoensproducten. houten snijplank hoort een dichte struc- | Zijn ze wel haalbaar om thuis te maken? tuur te hebben, die van acaciahout bi de “Alsje de recepten volgt gaat dat echt wel Blokker zijn dik in orde!” à Blokker. thuis in huis « 63

Blokker - Folder van 13.05.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 63