Blokker - Folder van 13.05.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 63
Hier is pagina 63 van 100 pagina's van de Blokker folder, geldig van 13.05.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LENTE IN HUIS
oed koken begint met mooie pro-
ducten en perfect gereedschop,
G
lees je op de website van Herman
Dat geldt in zijn restaurant GOUD, maar
ook wanneer je thuis een lekkere maaltijd
wilt koken.
"
En
EZ
Waar voel jij je het meeste thuis?
Pr
“Als ik in de keuken sta, dan voel ik me op
mijn gemak. Ik zie mijn werk ook niet als
‚d
werken. Dan zou het lastig worden, ik ben
&
bijna altijd hier bij GOUD. Alleen brengt dot
wel met zich mee dat mijn zoon regelmatig
À
‘aan m'n meissie vraagt wanneer ze weer
|
naar papa's andere huis gaan, het restau-
el
rant. Ze eten trouwens wel regelmatig hier”
N
"
à
Is je zoon Matz een lekkerbek?
“Dat is hem wel met de paplepelinge-
goten. Dat heeft m'n meissie heel goed
ï
gedaan. Vanaf het moment dat hij vast
voedsel mocht eten gaf ze hem steeds een
paar dagen achter elkaar hetzelfde. Dan
krijg je een soort geheugenbankie in je
visboer, een slager en een bakker waarop
Over
er
n
hoofd waardoor je het lekker gaat vinden.
je kunt vertrouwen, die mooi spulin huis
Herman den Blijker is een succesvol
Inktvis, gebakken spruiten, een goede ge-
hebben”
chef-kok, tv-presentator en kook-
haktbal, lamsvlees, gestoofd varkensvlees,
boekenauteur. Hij zette, al dan niet met
hij lust het allemaal. Of een goede kroket,
Waarom is koken met seizoens-
een zakenpartner, diverse restaurants
dus nief van die gefrituurde watten”
producten zo belangrijk voor je?
op. Nadat Herman deze had verkocht
“Zo is het bedoeld. In het seizoen is een
om de focus op zijn tv-carrière te
leggen miste hij een eigen toko. Dus
Waar kun je als consument op letten
product gewoon goed en lekker. Toen ik
opende hij in 2019, samen met Nick de
als je ingrediënten van goede kwaliteit
45 jaar geleden begon was dat normaal
Kousemaeker, restaurant GOUD in zijn
wilt kopen?
Nuliiktiedereenzich er ineens weer
hometown Rotterdam.
“Bij vis kun je het goed zien. Daar moet
bewust van te worden, dat is toch raar?
spanning op staan en vis hoort een mooie
En dat betekent ook dat er spul wordt
slijmlaag hebben. De kieuwen moeten rood
verkocht wat niet in het seizoen is.”
zijn en alsje in de ogen kijkt lijken ze wel on-
eindig. Kip mag niet verkleurd zijn en hoort
Hoe weet je wat wanneer in het
lukken. Anders kun je beter uit eten gaan.
een mooie huid te hebben. Een aardappel
seizoen is?
Alleen bij de asperges moet je opletten
mag geen uitlopers hebben en niet inge-
“Seizoenskalenders zijn heel handige
dat je ze goed schilt, andersis hetnet otje
droogd zijn. Maar het makkelijkste is om op
tools, vooral voor groenten, vis en wild
hout in je bakkes hebt. En gebruik het liefst
zoekte gaan naar een groenteboer, een
Met kleurtjes staat daarop aangegeven
asperges uit de koude grond en niet uit de
wat wanneer in het seizoen is, dus wan-
kas. Groenten vit de koude grond smaken
neer je een bepaald ingrediënt het beste
altijd lekkerder”
m7
kunt kopen. Maar het ligt er ook aan wat
je ermee wilt doen hè. Alsje bijvoorbeeld
Heb je tenslotte nog tips met betrekking
jam gaat maken, dan koop je fruit wat van
tot goed keukenmateriaal?
DS
de bomen valt en niet in het begin van het
“Zorg dat je pannen een dikke bodem
hebben diie niet krom trekt en de warmte
ef
seizoen, het moet lekker rijp zijn.”
ee
goed geleidt. Messen horen scherp te zijn,
De gerechten die je hebt gemaakt zijn
anders druk je het ingrediënt kapot. En je
ook gebaseerd op seizoensproducten.
houten snijplank hoort een dichte struc-
|
Zijn ze wel haalbaar om thuis te maken?
tuur te hebben, die van acaciahout bi de
“Alsje de recepten volgt gaat dat echt wel
Blokker zijn dik in orde!”
à
Blokker. thuis in huis « 63