Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
N
SEN
5
>
|
dm, 4
N
iS
A
8
4
Ke
he
ee
EN
hi]
MEA
7
4
ä
Te
ea
£
#
|
ES
#
77
=
ee
& ca. 50 minuten
CRE
PE
Gegratineerde bietjesschotel »
mel gesmoorde appels en wolneïen
Ingrediënten
Bereiding
.
750 g stevige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes, zet ze op in een laagje koud
.
1 kg gekookte rode bietjes
water en kook ze op een hoog vuur gaar 15-20 minuten. Verwarm de oven
.
2 appels
voor op 200°C. Snijd ondertussen de bietjes in parten. Schil de appels en
.
5 takjes verse tijm of
snijd ze ook in parten. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Doe de appels
3 tl gedroogde tijm
met de boter, tijmblaadjes en 3 el water in een pan en smoor ze met een
.
1elboter
deksel erop 5 minuten, tussentijds 2x omroeren. Hak in de tussentijd de
.
100 g gepelde walnoten
noten grof en verkruimel de boterham (met de hand of in de beker van de
.
1 volkoren boterham
staafmixer). Meng in een ovenschaal de bietjes met de appel en tijm, de
.
peper en zout
helft van de walnoten, de helft van de roomkaas (in kleine stukjes) en wat
.
125 g verse roomkaas
vers gemalen peper. Giet de gaargekookte aardappelen af, stamp ze fijn en
met kruiden
klop de rest van de roomkaas erdoor. Proef en breng eventueel op smaak
2 el pittenmix
met peper en wat zout. Verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest
.
6 el geraspte oude kaas
van de walnoten, pittenmix, geraspte kaas en broodkruimels. Zet de schaal
in de hete oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten heet en een beetje
Variatie: vervang de appels door
bruin worden.
gedroogde appeltjes of tutti frutti
Wel ze eerst een kwartiertje in
Voedingswaarden p.p.
lauw water.
#677 keal e 37 g vet (waarvan 13 g verzadige) + 59 q koolhydraten « 14 g vezels « 20 g eiwit
Tip: u kunt de puree ook los bij de gemengde bietjes, appel, noten en
roomkaas serveren en het gratineren achterwege laten. Rooster de pitjes,
broodkruimels en walnoten dan samen een paar minuten al roerende in een
A ee
droge koekenpan. Geef deze mix en de geraspte kaas er apart bij.
(© = Gluter wii (D= Vegetarisch (V) = Veganistisch (1) = Lactose vrij (€) = Koolhydraatarm