Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N

SEN

5

>

|

dm, 4

N

iS

A

8

4

Ke

he

ee

EN

hi]

MEA

7

4

ä

Te

ea

£

#

|

ES

#

77

=

ee

& ca. 50 minuten

CRE

PE

Gegratineerde bietjesschotel »

mel gesmoorde appels en wolneïen

Ingrediënten

Bereiding

.

750 g stevige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes, zet ze op in een laagje koud

.

1 kg gekookte rode bietjes

water en kook ze op een hoog vuur gaar 15-20 minuten. Verwarm de oven

.

2 appels

voor op 200°C. Snijd ondertussen de bietjes in parten. Schil de appels en

.

5 takjes verse tijm of

snijd ze ook in parten. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Doe de appels

3 tl gedroogde tijm

met de boter, tijmblaadjes en 3 el water in een pan en smoor ze met een

.

1elboter

deksel erop 5 minuten, tussentijds 2x omroeren. Hak in de tussentijd de

.

100 g gepelde walnoten

noten grof en verkruimel de boterham (met de hand of in de beker van de

.

1 volkoren boterham

staafmixer). Meng in een ovenschaal de bietjes met de appel en tijm, de

.

peper en zout

helft van de walnoten, de helft van de roomkaas (in kleine stukjes) en wat

.

125 g verse roomkaas

vers gemalen peper. Giet de gaargekookte aardappelen af, stamp ze fijn en

met kruiden

klop de rest van de roomkaas erdoor. Proef en breng eventueel op smaak

2 el pittenmix

met peper en wat zout. Verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest

.

6 el geraspte oude kaas

van de walnoten, pittenmix, geraspte kaas en broodkruimels. Zet de schaal

in de hete oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten heet en een beetje

Variatie: vervang de appels door

bruin worden.

gedroogde appeltjes of tutti frutti

Wel ze eerst een kwartiertje in

Voedingswaarden p.p.

lauw water.

#677 keal e 37 g vet (waarvan 13 g verzadige) + 59 q koolhydraten « 14 g vezels « 20 g eiwit

Tip: u kunt de puree ook los bij de gemengde bietjes, appel, noten en

roomkaas serveren en het gratineren achterwege laten. Rooster de pitjes,

broodkruimels en walnoten dan samen een paar minuten al roerende in een

A ee

droge koekenpan. Geef deze mix en de geraspte kaas er apart bij.

(© = Gluter wii (D= Vegetarisch (V) = Veganistisch (1) = Lactose vrij (€) = Koolhydraatarm