Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.

Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 13
N SEN 5 > | dm, 4 N iS A 8 4 Ke he ee EN hi] MEA 7 4 ä Te ea £ # | ES # 77 = ee & ca. 50 minuten CRE PE Gegratineerde bietjesschotel » mel gesmoorde appels en wolneïen Ingrediënten Bereiding . 750 g stevige aardappelen Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes, zet ze op in een laagje koud . 1 kg gekookte rode bietjes water en kook ze op een hoog vuur gaar 15-20 minuten. Verwarm de oven . 2 appels voor op 200°C. Snijd ondertussen de bietjes in parten. Schil de appels en . 5 takjes verse tijm of snijd ze ook in parten. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Doe de appels 3 tl gedroogde tijm met de boter, tijmblaadjes en 3 el water in een pan en smoor ze met een . 1elboter deksel erop 5 minuten, tussentijds 2x omroeren. Hak in de tussentijd de . 100 g gepelde walnoten noten grof en verkruimel de boterham (met de hand of in de beker van de . 1 volkoren boterham staafmixer). Meng in een ovenschaal de bietjes met de appel en tijm, de . peper en zout helft van de walnoten, de helft van de roomkaas (in kleine stukjes) en wat . 125 g verse roomkaas vers gemalen peper. Giet de gaargekookte aardappelen af, stamp ze fijn en met kruiden klop de rest van de roomkaas erdoor. Proef en breng eventueel op smaak 2 el pittenmix met peper en wat zout. Verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest . 6 el geraspte oude kaas van de walnoten, pittenmix, geraspte kaas en broodkruimels. Zet de schaal in de hete oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten heet en een beetje Variatie: vervang de appels door bruin worden. gedroogde appeltjes of tutti frutti Wel ze eerst een kwartiertje in Voedingswaarden p.p. lauw water. #677 keal e 37 g vet (waarvan 13 g verzadige) + 59 q koolhydraten « 14 g vezels « 20 g eiwit Tip: u kunt de puree ook los bij de gemengde bietjes, appel, noten en roomkaas serveren en het gratineren achterwege laten. Rooster de pitjes, broodkruimels en walnoten dan samen een paar minuten al roerende in een A ee droge koekenpan. Geef deze mix en de geraspte kaas er apart bij. (© = Gluter wii (D= Vegetarisch (V) = Veganistisch (1) = Lactose vrij (€) = Koolhydraatarm
Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 13