Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 14




Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| RECEPTEN

Appelstrudel o

met witlef, srijbeen, aardappel en gemengde alen

Ingrediënten

Bereiding

.

1 kg stevige aardappels

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in

.

8 struikjes witlof

kleine stukjes van ca. 1% cm. Zet ze op in een laagje koud water en kook

.

250 g snijbonen

ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken. Snijd ondertussen

.

2 appels

witlof en snijbonen in lange repen. Schil de appels en snijd ze in stukjes.

.

biologische olijfolie

Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg witlof, snijbonen

.

1 el Organic Italian Spice Mix

en suiker toe en laat de groenten op een matig vuur gaar worden en

(Urtekram)

karamelliseren (ca. 10 minuten). Geregeld omscheppen. Voeg na 5 minuten

.

1 el rietsuiker

ook de appel toe. Hak in de tussentijd de noten grof. Leg 4 velletjes

.

150 g gemengde noten

filodeeg naast elkaar op het aanrecht. Bestrijk ze helemaal dun met olijfolie.

.

8 vellen filodeeg (diepvries,

Leg de andere deegvelletjes erop en bestrijk ook deze met olie. Roer de

ontdooid)

noten en aardappelblokjes door het lof-snijboon en -appelmengsel.

.

100 g rucola

Schep het mengsel in een brede strook (van links naar rechts), onderaan

.

150 ml vegan yoghurt

elk van de 4 dubbele deegvelletjes. Rol het deeg op. Leg de rollen op de

Extra: bakplaat bedekt met

bakplaat, bestrijk ze licht met lijfolie en bak de “strudels” in ca. 10 minuten

bakpapier.

lichtbruin en knapperig. Leg de strudels op borden, strooi de rucola erover

en geef de vegan yoghurt erbij. Lekker met een salade met wat

Variatie: vervang de groenten

balsamico erover.

door spitskool en sperziebonen

of peultjes.

Voedingswaarden p.p.

« 762 kcal « 30 q vet (waarvan 4 g verzacigdi + 94 g koolhydraten « 12 q vezels + 23 gewit

Tip: deze “strude

ir

kunt u ook met bladerdeeg maken. Maar voor de

bereiding van bladerdeeg wordt boter gebruikt dus dan is het gerecht

minuten

manden annen neen eneen nan t

niet veganistisch maar vegetarisch!

Beeren

te

à.

a

&

se

\ a hoofdgerecht

3

à

er

M

a

7.

ee

u,

Wi

we.

À

1

7

%

e

A

RS

#

7

“N

he

KG

a

CN

pel

dj

KR

HA