Deen - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Dé perfecte vleesvervanger

Peulvruchten

Heeft u een keer geen zin in vlees of eet u helemaal geen vlees? Dan zijn peulvruchten een goede

vleesvervanger. Peulvruchten bevatten namelijk net als vlees ijzer, eiwit en B-vitamines. Het voordeel

van peulvruchten ten opzichte van vlees is het feit dat ze veel vezels, geen verzadigd vet &n geen

zout bevatten. Bovendien zijn ze minder belastend voor het milieu. We kunnen onderscheid maken

tussen peulvruchten die we daadwerkelijk tot de peulvruchten rekenen en bepaalde soorten

peulvruchten die behoren tot de groente, zoals de sperziebonen, snijbonen en doperwten.

Ook heel gezond maar minder geschikt als vleesvervanger.

Bonen

En des

se

>

2

m

R

LES

Ta

LE

DN

pee

A

rt

>

Ce

V3

Bruine bonen

KROMBEKKEN

Kidneybonen

De bruine boon is een van de

(WITTE BONEN)

De rode boon in de vorm van een

meeste gebruikte bonen ter wereld.

De krombek is een witte boon

nier heeft een lichtzoete smaak.

Ze zijn zacht en romig van smaak

met een verfijnde zachte smaak.

Kidneybonen worden vooral verwerkt

en perfect voor het maken van

Erg lekker in een bonensalade

in Mexicaanse gerechten zoals wraps

een bruine bonensoep of om te

of maak eens een lekkere

en taco's maar zijn ook erg lekker in

salades of bonen- en stoofschotels.

verwerken in een maaltijdschotel.

witte bonenspread.

Linzen

Es

ed

es

_

Rode linzen

LINZENMIX

De rode linzen zijn ooit vanuit India meegenomen

De verschillende linzen hebben een nootachtige,

naar Europa en worden vooral gegeten in soep en

pittige smaak en zijn een bron van eiwitten en vezels.

curry's. De rode linzen hebben een licht pittige,

Verwerk ze in een lekkere curry, soep of salade.

nootachtige smaak.

«EN