Deen - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 14




Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| RECEPTEN |

Gegrilde ribeye ©

mel asperges en greene kruiden

Ingrediënten

Bereiding

e 4 Black Angus ribeyes

Wrijf het vlees in met olijfolie en de BBQ-kruiden en laat ze op het aanrecht

e olijfolie

op temperatuur komen.

e

2 el Urtekram BBQ spice mix

Snijd het houtige stukje van de onderkant van de asperges. Schil witte

e

2 bossen asperges (wit en/of

asperges met een dunschiller (groene asperges hoeft u niet te schillen).

groen)

Snijd de asperges in de lengte doormidden. Hak de kruiden grof.

1 bosje gemengde groene

Grill de ribeyes in een hete grillpan, op een grillplaat of op een hete BBQ

kruiden (bijv. dragon, bieslook

om en om bruin en gaar: rood 4-5 minuten; rosé 6-7 minuten; doorbakken

en/of peterselie)

8-10 minuten. Geregeld omkeren. Pak de steaks in folie, leg er een paar

2 el boter

doeken op om ze warm te houden en laat ze 10 minuten rusten.

peper en zout

Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de asperges

8 minuten op een matig hoog vuur. Geregeld omscheppen. Voeg de

Extra: bakplaat bedekt met

kruiden, wat peper en eventueel wat zout toe en schud de pan om.

bakpapier.

Verdeel de asperges over 4 borden en leg de ribeye steaks erop.

Variatie: vervang de groenten

Voedingswaarden p.p.

door spitskool en sperziebonen

+ 370 kcal e 22 g vet (waarvan 10 g verzadigd) 7 g koolhydraten e 4 g vezels « 34 g eiwit

of peultjes.

Tip: als u wel koolhydraten wilt eten kunt u de ribeye steaks serveren met

frietjes, gepofte aardappels, aardappelkroketjes, brood of bijvoorbeeld

Simin En nn a en dE a nk a

pasta

& ca. 30 minuten

% 4 personen

IE

ANT

Sp

A

f a

ES di

737

de

SR

we

es

%

3

Ae

IN

1

gg

ir

(kn

su 2

Ji.

Er

|

He,

EN,

Ker

4

*

Er

/

Y

14

I

Te

Ù

I:

Re

N

À

ik:

Bek

}

pt

ak

\

A:

14e