Deen - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 14
Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
| RECEPTEN |
Gegrilde ribeye ©
mel asperges en greene kruiden
Ingrediënten
Bereiding
e 4 Black Angus ribeyes
Wrijf het vlees in met olijfolie en de BBQ-kruiden en laat ze op het aanrecht
e olijfolie
op temperatuur komen.
e
2 el Urtekram BBQ spice mix
Snijd het houtige stukje van de onderkant van de asperges. Schil witte
e
2 bossen asperges (wit en/of
asperges met een dunschiller (groene asperges hoeft u niet te schillen).
groen)
Snijd de asperges in de lengte doormidden. Hak de kruiden grof.
1 bosje gemengde groene
Grill de ribeyes in een hete grillpan, op een grillplaat of op een hete BBQ
kruiden (bijv. dragon, bieslook
om en om bruin en gaar: rood 4-5 minuten; rosé 6-7 minuten; doorbakken
en/of peterselie)
8-10 minuten. Geregeld omkeren. Pak de steaks in folie, leg er een paar
2 el boter
doeken op om ze warm te houden en laat ze 10 minuten rusten.
peper en zout
Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de asperges
8 minuten op een matig hoog vuur. Geregeld omscheppen. Voeg de
Extra: bakplaat bedekt met
kruiden, wat peper en eventueel wat zout toe en schud de pan om.
bakpapier.
Verdeel de asperges over 4 borden en leg de ribeye steaks erop.
Variatie: vervang de groenten
Voedingswaarden p.p.
door spitskool en sperziebonen
+ 370 kcal e 22 g vet (waarvan 10 g verzadigd) 7 g koolhydraten e 4 g vezels « 34 g eiwit
of peultjes.
Tip: als u wel koolhydraten wilt eten kunt u de ribeye steaks serveren met
frietjes, gepofte aardappels, aardappelkroketjes, brood of bijvoorbeeld
Simin En nn a en dE a nk a
pasta
& ca. 30 minuten
% 4 personen
IE
ANT
Sp
A
f a
ES di
737
de
SR
we
es
%
3
Ae
IN
1
gg
ir
(kn
su 2
Ji.
Er
|
He,
EN,
Ker
4
*
Er
/
Y
14
I
Te
Ù
I:
Re
N
À
ik:
Bek
}
pt
ak
\
A:
14e