Deen - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 12
Hier is pagina 12 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
| VLEES |
Duurzame vleesverpakking
bij DEEN
Als eerste in Nederland is DEEN gestart met vleesverpakkingen met 70% minder plastic.
Bij DEEN is duurzaam ondernemen al meer dan 88 jaar vanzelfsprekend.
Daarom doet DEEN als eerste in Nederland mee aan een test van vleesleverancier Promessa
om het plastic verbruik van vleesverpakkingen met 70% te verminderen.
Als eerste wordt het gehakt verpakt
en voor de klant van de winkel naar
in een nieuwe milieuvriendelijke
huis. Het verminderen van plastic en
verpakking. “Deze verpakking
Gel
het recyclen van verpakkingen is iets
sluit aan op de wens van de
GE}
wat constant onze aandacht heeft.
Ge
consumenten, die voorstanders zijn
Daarom doet DEEN graag mee aan
van het gebruik van minder plastic
deze belangrijke introductie.
verpakkingen”, aldus Marcel van de
0%
a
Een deel van de gehaktproducten
Kerkhof, adjunct-directeur category
is al verpakt in de nieuwe,
management bij DEEN. De speciale
milieuvriendelijke verpakking.
où
verpakking biedt een goede
1
minder plastic
<
14
bescherming en garandeert een
Afhankelijk van de reacties van de
goede houdbaarheid en versheid
klant is de verwachting dat deze
van het product. Dit laatste is
veel minder ruimte inneemt en ook
verpakking ook snel voor andere
belangrijk om voedselverspilling te
het verpakte product minder groot
producten gebruikt zal gaan
voorkomen. Bijkomend voordeel is
is. Hierdoor heeft het ook voordelen
worden.
dat het nieuwe verpakkingsmateriaal
voor het transport naar de winkels
© 35 min. +
25 min. oventijd
U
CR)
& 4 personen
Argerrijnse vleespastei
AN
æ hoofdgerecht
F2
N
Schil de aardappels en breng ze aan de kook met het bouillonblokje. Giet de
N
Ré
Ie
aardappels af en stamp met de helft van de boter en de melk tot een romige
puree. Kook 3 eieren circa 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes of blokjes.
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui
+ 1 kg kruimige aardappel
+ 1 runderbouillontablet
Voeg het gehakt toe met de oregano, komijn, zout en peper en bak mee tot het
+ 50 g boter
rul is. Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel
® 50 ml warme melk
erover en bestrooi met de olijven en het gekookte ei. Snijd het bladerdeeg in
» 4 eieren
© 2 uien, gesnipperd
repen van 2 cm breed en verdeel de bladerdeegrepen kruislings over de taart.
« 500 9 rundergehakt
Klop het overige ei los en bestrijk de deegrepen ermee. Zet de pastei 20-25
« 2 tl gedroogde oregano
minuten in het midden van de oven.
® 1 tl komijnpoeder (djinten) of
+ 1 tl komijnzaad
« 100 g groene olijven,
Tip: neem in plaats van plakjes bladerdeeg een rol koelvers bladerdeeg
gehalveerd, zonder pit
+ 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
voor dit gerecht zodat je langere repen krijgt.
LE TE Ae |
Kijk voor meer recepten op DEEN.nl