Deen - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 12




Hier is pagina 12 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| VLEES |

Duurzame vleesverpakking

bij DEEN

Als eerste in Nederland is DEEN gestart met vleesverpakkingen met 70% minder plastic.

Bij DEEN is duurzaam ondernemen al meer dan 88 jaar vanzelfsprekend.

Daarom doet DEEN als eerste in Nederland mee aan een test van vleesleverancier Promessa

om het plastic verbruik van vleesverpakkingen met 70% te verminderen.

Als eerste wordt het gehakt verpakt

en voor de klant van de winkel naar

in een nieuwe milieuvriendelijke

huis. Het verminderen van plastic en

verpakking. “Deze verpakking

Gel

het recyclen van verpakkingen is iets

sluit aan op de wens van de

GE}

wat constant onze aandacht heeft.

Ge

consumenten, die voorstanders zijn

Daarom doet DEEN graag mee aan

van het gebruik van minder plastic

deze belangrijke introductie.

verpakkingen”, aldus Marcel van de

0%

a

Een deel van de gehaktproducten

Kerkhof, adjunct-directeur category

is al verpakt in de nieuwe,

management bij DEEN. De speciale

milieuvriendelijke verpakking.



verpakking biedt een goede

1

minder plastic

<

14

bescherming en garandeert een

Afhankelijk van de reacties van de

goede houdbaarheid en versheid

klant is de verwachting dat deze

van het product. Dit laatste is

veel minder ruimte inneemt en ook

verpakking ook snel voor andere

belangrijk om voedselverspilling te

het verpakte product minder groot

producten gebruikt zal gaan

voorkomen. Bijkomend voordeel is

is. Hierdoor heeft het ook voordelen

worden.

dat het nieuwe verpakkingsmateriaal

voor het transport naar de winkels

© 35 min. +

25 min. oventijd

U

CR)

& 4 personen

Argerrijnse vleespastei

AN

æ hoofdgerecht

F2

N

Schil de aardappels en breng ze aan de kook met het bouillonblokje. Giet de

N



Ie

aardappels af en stamp met de helft van de boter en de melk tot een romige

puree. Kook 3 eieren circa 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes of blokjes.

Ingrediënten

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui

+ 1 kg kruimige aardappel

+ 1 runderbouillontablet

Voeg het gehakt toe met de oregano, komijn, zout en peper en bak mee tot het

+ 50 g boter

rul is. Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel

® 50 ml warme melk

erover en bestrooi met de olijven en het gekookte ei. Snijd het bladerdeeg in

» 4 eieren

© 2 uien, gesnipperd

repen van 2 cm breed en verdeel de bladerdeegrepen kruislings over de taart.

« 500 9 rundergehakt

Klop het overige ei los en bestrijk de deegrepen ermee. Zet de pastei 20-25

« 2 tl gedroogde oregano

minuten in het midden van de oven.

® 1 tl komijnpoeder (djinten) of

+ 1 tl komijnzaad

« 100 g groene olijven,

Tip: neem in plaats van plakjes bladerdeeg een rol koelvers bladerdeeg

gehalveerd, zonder pit

+ 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid

voor dit gerecht zodat je langere repen krijgt.

LE TE Ae |

Kijk voor meer recepten op DEEN.nl