Deen - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 8
Hier is pagina 8 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ih
ee
ce
AT
peren
à
R:
HOLL
AN
DS |
Sl
Zuurkool
HET BE;
00R Cay
5 Layp
uit Zuid-Scharwoude
“Zuurkool maken is ons vak en meer dan dat.”
Dat mogen ze bij de familie Kramer wel zeggen na vijf generaties zuurkool maken,
het ontwikkelen van nieuwe varianten en het schrijven van nieuwe recepturen.
Kramer's zuurkool bestaat namelijk al sinds 1890, dat is al 130 jaar zuurkool.
\
zu
Gerrie Greet -
1
Verkeper
J
(al 45 par
ij
il
IK
in dienst).
Bf)
N
\\
M
AN
-
‚il
fp
JE
Jl
AN
pe
;
\
=
f
AN
Ed
=
h
|
Auen
ij
Bes
1
4
N
N
dA
ae
TT
Al
Gert Kramer begon met het maken van zuurkool. Deze pionier
Zuurkool maken
sneed kool met de hand op een koolschaaf. De kool werd in
Circa veertig kooltelers uit de directe omgeving
houten staanvaten ingemaakt. Na twee wereldoorlogen en
leveren witte kool aan de fabriek. De witte kolen
de grote crisis van de jaren 30 stond de derde, vierde en nu
worden vers gesneden van het land aangeleverd
de vijfde generatie Kramer voor de opdracht aan het front
aan de fabriek. In de fabriek wordt de kern eruit
van de ontwikkelingen te blijven door te mechaniseren, te
geboord en de buitenbladeren verwijderd om
industrialiseren en te voldoen aan eisen van milieu, kwaliteit
daarna versneden te worden tot de bekende
en hygiëne. Inmiddels boren en snijden moderne machines
“zuurkoolsliertjes”.
de kool. Hygiënisch plastic fust vervangt de houten vaten.
Speciale verpakkingsmachines brengen verse zuurkool in
Zuurkool is een zuiver natuurlijk product, vol met
consumentenverpakking, vacuüm verpakt. Een strenge
vitaminen C en natuurlijke vezels. Door natuurlijke
kwaliteitscontrole bewaakt het productieproces continue.
vergisting van fijne gesneden witte kool, waaraan
Het overtollige zuurkoolvocht uit de fabriek wordt verwerkt in
alleen wat zout (ongeveer 1,5%) is toegevoegd
een grote eigen waterzuiveringsinstallatie. Kramer is ‘on the
ontstaat zuurkool.
way to planet proof’ en heeft certificeringen van de sKall voor
het biologisch dynamisch produceren van zuurkool. Ook het
De zuurkool ligt opgeslagen in grote diepe putten
voedselcertificaat BRC is aanwezig op het hoogste level, welke
waar de natuurlijke fermentatie plaatsvindt. Wanneer
staat voor productveiligheid, integriteit, rechtsgeldigheid
de gesneden kool voldoende is gefermenteerd tot
en kwaliteit.
zuurkool wordt het uit de putten gehaald, verpakt
en vervoerd naar DEEN.
Ondanks alle ontwikkelingen blijft zuurkool maken voor de
Kramer’s een ambacht; elke dag weer moet het beter.
se CEN