Deen - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 8




Hier is pagina 8 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ih

ee

ce

AT

peren

à

R:

HOLL

AN

DS |

Sl

Zuurkool

HET BE;

00R Cay

5 Layp

uit Zuid-Scharwoude

“Zuurkool maken is ons vak en meer dan dat.”

Dat mogen ze bij de familie Kramer wel zeggen na vijf generaties zuurkool maken,

het ontwikkelen van nieuwe varianten en het schrijven van nieuwe recepturen.

Kramer's zuurkool bestaat namelijk al sinds 1890, dat is al 130 jaar zuurkool.

\

zu

Gerrie Greet -

1

Verkeper

J

(al 45 par

ij

il

IK

in dienst).

Bf)

N

\\

M

AN

-

‚il

fp

JE

Jl

AN

pe

;

\

=

f

AN

Ed

=

h

|

Auen

ij

Bes

1

4

N

N

dA

ae

TT

Al

Gert Kramer begon met het maken van zuurkool. Deze pionier

Zuurkool maken

sneed kool met de hand op een koolschaaf. De kool werd in

Circa veertig kooltelers uit de directe omgeving

houten staanvaten ingemaakt. Na twee wereldoorlogen en

leveren witte kool aan de fabriek. De witte kolen

de grote crisis van de jaren 30 stond de derde, vierde en nu

worden vers gesneden van het land aangeleverd

de vijfde generatie Kramer voor de opdracht aan het front

aan de fabriek. In de fabriek wordt de kern eruit

van de ontwikkelingen te blijven door te mechaniseren, te

geboord en de buitenbladeren verwijderd om

industrialiseren en te voldoen aan eisen van milieu, kwaliteit

daarna versneden te worden tot de bekende

en hygiëne. Inmiddels boren en snijden moderne machines

“zuurkoolsliertjes”.

de kool. Hygiënisch plastic fust vervangt de houten vaten.

Speciale verpakkingsmachines brengen verse zuurkool in

Zuurkool is een zuiver natuurlijk product, vol met

consumentenverpakking, vacuüm verpakt. Een strenge

vitaminen C en natuurlijke vezels. Door natuurlijke

kwaliteitscontrole bewaakt het productieproces continue.

vergisting van fijne gesneden witte kool, waaraan

Het overtollige zuurkoolvocht uit de fabriek wordt verwerkt in

alleen wat zout (ongeveer 1,5%) is toegevoegd

een grote eigen waterzuiveringsinstallatie. Kramer is ‘on the

ontstaat zuurkool.

way to planet proof’ en heeft certificeringen van de sKall voor

het biologisch dynamisch produceren van zuurkool. Ook het

De zuurkool ligt opgeslagen in grote diepe putten

voedselcertificaat BRC is aanwezig op het hoogste level, welke

waar de natuurlijke fermentatie plaatsvindt. Wanneer

staat voor productveiligheid, integriteit, rechtsgeldigheid

de gesneden kool voldoende is gefermenteerd tot

en kwaliteit.

zuurkool wordt het uit de putten gehaald, verpakt

en vervoerd naar DEEN.

Ondanks alle ontwikkelingen blijft zuurkool maken voor de

Kramer’s een ambacht; elke dag weer moet het beter.

se CEN