Deen - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| GROENTE |

ze

+

I

x

À

st

%

2

Er

+

Pr 1}

N)

/

Paz

|

rd

9

À

i

N

N

KL

r "

A

=

En

A

î

É

ju

\E

U

SL af

=

x

KR

RN



RS

Le

Vs

CAE

Yun

re

€ a

a

Bewaren en bereiden

Bewaar zuurkool koel en het liefst donker. Een geopende

verpakking kunt u nog 5 dagen in de koelkast bewaren. Heeft u

nog een restje zuurkool over? Dit kunt u 2 dagen in de koelkast of

Bereidingstijden: Koken: ca. 25 minuten -

3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bakje.

Magnetron: 10-15 minuten - Smoren: 8-10 minuten

4

Hengaarse zuurkoolstamppet

met geulash

Ingrediënten



+ 400 g magere runderlappen

Snijd het vlees in stukjes. Pel en snijd de ui

etui

ke

fijn. Verhit 40 g boter in een stoofpan en bak

® 50 g boter

hierin de stukjes vlees al omscheppende

SE

+ paprikapoeder

+ bloem

op hoog vuur lichtbruin. Voeg de ui en het

+ 2 el tomatenpuree

|

paprikapoeder toe en bak 2 minuten op

+ 1 kg kruimige aardappel,

geschild

laag vuur. Roer de bloem en tomatenpuree

® 500 g zuurkool

® 150 ml melk

erdoor. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en giet er al roerende zoveel water

° 1 tl mosterd

op dat het vlees net onder staat. Breng aan de kook. Laat het op zo laag mogelijk vuur,

met het deksel op de pan, gaar stoven in ca. 2 uur. Breng op het laatst het stoofvocht

Ö 15 min. +

verder op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bind het stoofvocht eventueel

120 min. stoven

met wat allesbinder. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca.

20 minuten gaar. Breng de zuurkool met een klein beetje koud water aan de kook en

4 personen

da hoofdgerecht

laat het op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen en zuurkool

af. Stamp ze fijn en roer de rest van de boter, de warme melk (of het kookvocht) en

de mosterd erdoor. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de Hongaarse

zuurkoolstamppot over 4 borden en schep de goulash ernaast.

IIS HI IN

Kijk voor meer recepten op DEEN.nl

| DEEN >