Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 10


Hier is pagina 10 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Deen Folder 01.05.2020

Hier is pagina 10 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 10

RECEPTEN a me nm, | il À | n | ur | mn, L | , KE ( En ] w (| | J # mel nieuwe krie Ü ips Ingrediënten Bereiding e 1 kg krieltjes Was en halveer de krieltjes en zet ze (met schil) op in zoveel koud water _ ° 6 eieren dat ze net onder staan. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en een = e 50 g ontbijtspekplakjes beetje laten uitlekken. Kook de eieren in kokend water in ca. 8 minuten e klein bosje gemengde groene hard. Afgieten en onder de koude kraan laten schrikken. Laat de eieren kruiden (bijv. dille, bieslook en/of een beetje afkoelen en pel ze. Snijd ze dan in grote stukken. Snijd of knip peterselie) ondertussen het spek in smalle reepjes en bak het in een droge koekenpan nn à e 1 el Limburgse mosterd zachtjes uit. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de mosterd, de e 1-2 el mayonaise me skyr, de mayonaise en de spekjes. Snijd de andijvie in smalle reepjes. me ® 200 ml skyr Was en droog ze. Snijd de tomaten in stukken en de lente-ui (ook het u e 1 krop andijvie groen) in smalle ringen. Meng de krieltjes, in een grote saladeschaal, met vr e 4 rijpe tomaten de skyr-spekjesdressing, lente-ui, tomaat en kappertjes. Schep het ei en de e 1 bosje lente-ui = andijvie erop en schep ze er vlak voor het eten doorheen. Bewaar eventueel e kappertjes in de koelkast, maar haal de salade er wel een half uurtje voor het eten weer uit zodat het niet meer zo koud is. Tip: als u de salade direct eet, hoeven de krieltjes niet helemaal Variatie: vervang de andijvie door kropsla en voeg blokjes graskaas toe. koud te zijn. De salade kunt u ook _ U kunt de helft van de spekjes apart houden en op het laatst over de salade strooien. maken met gebakken krieltjes. Voedingswaarden p.p. « 721 kcal e 51 g vet (waarvan 18 g verzadigd) e 20 g koolhydraten e 9 g vezels + 41 g eiwit tft CN ES / 7 FR hi Pr; # Fu [ Ré jn 4 7 FE N - 49 5 #\ ns & | > a Fi rt % A0 = 10% CEN + A H

Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 10