Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 10




Hier is pagina 10 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

RECEPTEN

a

me

nm,

|

il

À

|

n |

ur

|

mn,

L

|

,

KE

(

En

]

w

(|

|

J

#

mel nieuwe krie

Ü

ips

Ingrediënten

Bereiding

e 1 kg krieltjes

Was en halveer de krieltjes en zet ze (met schil) op in zoveel koud water

_

° 6 eieren

dat ze net onder staan. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en een

=

e 50 g ontbijtspekplakjes

beetje laten uitlekken. Kook de eieren in kokend water in ca. 8 minuten

e klein bosje gemengde groene

hard. Afgieten en onder de koude kraan laten schrikken. Laat de eieren

kruiden (bijv. dille, bieslook en/of

een beetje afkoelen en pel ze. Snijd ze dan in grote stukken. Snijd of knip

peterselie)

ondertussen het spek in smalle reepjes en bak het in een droge koekenpan

nn

à

e 1 el Limburgse mosterd

zachtjes uit. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de mosterd, de

e 1-2 el mayonaise

me

skyr, de mayonaise en de spekjes. Snijd de andijvie in smalle reepjes.

me

® 200 ml skyr

Was en droog ze. Snijd de tomaten in stukken en de lente-ui (ook het

u

e 1 krop andijvie

groen) in smalle ringen. Meng de krieltjes, in een grote saladeschaal, met

vr

e 4 rijpe tomaten

de skyr-spekjesdressing, lente-ui, tomaat en kappertjes. Schep het ei en de

e 1 bosje lente-ui

=

andijvie erop en schep ze er vlak voor het eten doorheen. Bewaar eventueel

e kappertjes

in de koelkast, maar haal de salade er wel een half uurtje voor het eten

weer uit zodat het niet meer zo koud is.

Tip: als u de salade direct eet,

hoeven de krieltjes niet helemaal

Variatie: vervang de andijvie door kropsla en voeg blokjes graskaas toe.

koud te zijn. De salade kunt u ook

_

U kunt de helft van de spekjes apart houden en op het laatst over de

salade strooien.

maken met gebakken krieltjes.

Voedingswaarden p.p.

« 721 kcal e 51 g vet (waarvan 18 g verzadigd) e 20 g koolhydraten e 9 g vezels + 41 g eiwit

tft

CN

ES

/

7

FR

hi

Pr; #

Fu

[



jn

4

7

FE

N -

49

5

#\

ns

&

|

>

a

Fi

rt

%

A0

=

10% CEN

+

A

H