Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 10
Hier is pagina 10 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
RECEPTEN
a
me
nm,
|
il
À
|
n |
ur
|
mn,
L
|
,
KE
(
En
]
w
(|
|
J
#
mel nieuwe krie
Ü
ips
Ingrediënten
Bereiding
e 1 kg krieltjes
Was en halveer de krieltjes en zet ze (met schil) op in zoveel koud water
_
° 6 eieren
dat ze net onder staan. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en een
=
e 50 g ontbijtspekplakjes
beetje laten uitlekken. Kook de eieren in kokend water in ca. 8 minuten
e klein bosje gemengde groene
hard. Afgieten en onder de koude kraan laten schrikken. Laat de eieren
kruiden (bijv. dille, bieslook en/of
een beetje afkoelen en pel ze. Snijd ze dan in grote stukken. Snijd of knip
peterselie)
ondertussen het spek in smalle reepjes en bak het in een droge koekenpan
nn
à
e 1 el Limburgse mosterd
zachtjes uit. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de mosterd, de
e 1-2 el mayonaise
me
skyr, de mayonaise en de spekjes. Snijd de andijvie in smalle reepjes.
me
® 200 ml skyr
Was en droog ze. Snijd de tomaten in stukken en de lente-ui (ook het
u
e 1 krop andijvie
groen) in smalle ringen. Meng de krieltjes, in een grote saladeschaal, met
vr
e 4 rijpe tomaten
de skyr-spekjesdressing, lente-ui, tomaat en kappertjes. Schep het ei en de
e 1 bosje lente-ui
=
andijvie erop en schep ze er vlak voor het eten doorheen. Bewaar eventueel
e kappertjes
in de koelkast, maar haal de salade er wel een half uurtje voor het eten
weer uit zodat het niet meer zo koud is.
Tip: als u de salade direct eet,
hoeven de krieltjes niet helemaal
Variatie: vervang de andijvie door kropsla en voeg blokjes graskaas toe.
koud te zijn. De salade kunt u ook
_
U kunt de helft van de spekjes apart houden en op het laatst over de
salade strooien.
maken met gebakken krieltjes.
Voedingswaarden p.p.
« 721 kcal e 51 g vet (waarvan 18 g verzadigd) e 20 g koolhydraten e 9 g vezels + 41 g eiwit
tft
CN
ES
/
7
FR
hi
Pr; #
Fu
[
Ré
jn
4
7
FE
N -
49
5
#\
ns
&
|
>
a
Fi
rt
%
A0
=
10% CEN
+
A
H