Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 12




Hier is pagina 12 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| RECEPTEN |

Asperge-maaltijdsalade

me krielips, gornalen en gerookte zolm

Ingrediënten

Bereiding

® 900 g geschrapte krieltjes

Halveer de krieltjes en zet ze op in zoveel koud water dat ze net onder

e 1 kg asperges

staan. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en een beetje laten

e vers gemalen peper en

uitlekken. Verwijder het houtige stukje (2-3 cm) van de onderkant van de

eventueel zout

asperges, schil ze en kook in ruim kokend water (eventueel met wat zout)

e 1 bosje kervel of dille

beetgaar (10-15 minuten, afhankelijk van de dikte). Laat uitlekken.

e 1 kleine prei

Hak ondertussen de kruiden grof. Snijd het witte en lichtgroene deel van

® 200 ml skyr

de prei in zeer smalle ringen (gebruik het donkergroen bijvoorbeeld voor

e 2-3 el fijngeraspte mierikswortel

een soepje of wokgerecht). Meng de skyr in een grote schaal met de

(Kühne) en/of Limburgse mosterd

mierikswortel of mosterd en % van de groene kruiden. Verdun met 1-3 el

e 1 krop sla of 2 kropjes

water. Proef en breng op smaak met versgemalen peper, eventueel wat

little gem sla

zout en nog wat mierikswortel of mosterd. Was en droog de sla. Verdeel

« 200 g gepelde garnalen

de sla, asperges, krieltjes, prei, garnalen en zalm losjes over een schaal of

« 200 g gerookte zalm

4 borden. Schep er wat dressing op en bestrooi met de rest van de kruiden.

Geef de rest van de skyr-dressing er apart bij.

Variatie: de garnalen kunt u

vervangen door surimi. In plaats

Voedingswaarden p.p.

van krieltjes kunt u ook pasta

e 445 kcal e 9 g vet (waarvan 2 g verzadigd) e 54 g koolhydraten 10 g vezels e 32 g eiwit

gebruiken. Witte asperges kunt u

ervangen door groene asperges

of schorseneren.

EE EE Gj EE EE EN ET

(©) ca. 35 minuten

%

cs 4 personen

TS

sa hoofdgerecht

0

f

or U

.r

(

à 4

N

u‘

AN

> A

%

GK Cp:

2

N

ig

S

8

Ee

<

c

DE,

x

B

9

|

lS

Br

PENN

3

ie

h

4

3

br

%

|

4

%

Ay

ded

£

A

pn

2. CEN