Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
IN
Aa
le
xd
I
a
N
Ja
A
nf
”
Ei
>
Ki
|
&
Er
er
à.
N
\
a)
4
4
a
#
}
|
à
LA
NG 4
3
zZ
à
LA
Et
Bs
=
Fi
dn
&
+
À
à
A
et
le) ca. 25 minuten
Ale
+ 1 uur intrekken
% 4 personen
Griekse tafelgrill
da hoofdgerecht
met biffeki en beerensalade
Ingrediënten
Bereiding
e 1 komkommer
Was de komkommer. Rasp een kwart van de komkommer op een grove
* peper en zout
rasp boven een zeef. Roer er Y2 tl zout door en laat 15 minuten uitlekken.
e 400 g rundergehakt
Snijd de rest van de komkommer in plakken. Hak de oreganoblaadjes
e 30 g gyroskruiden (Verstegen)
fijn. Pel en knijp een knoflookteentje fijn boven een grote kom. Voeg het
e 2 takjes verse oregano
gehakt, de gyroskruiden, oregano en het ei toe. Meng en kneed met de
e 2 teentjes knoflook
hand 3-5 minuten. Vorm er 12 ballen van, rol die tot ze ovaal zijn en druk ze
+ 1 klein ei
een beetje plat. Bewaar in de koelkast. Snijd de courgettes in lange dunne
+ 2 courgettes
plakken. Snijd van elke paprika 3-4 dunne ringen voor de salade. Snijd
e 3 paprika's
de rest in brede stukken voor op de grill. Hak voor de tzatziki de munt en
e 2 takjes munt
dille fijn. Halveer de citroen. Pel en pers het andere teentje knoflook fijn
e 2 takjes dille en/of peterselie
boven een kom. Roer er 2-3 el olijfolie, de gehakte kruiden, de skyr, een
e 1 citroen
paar druppels citroensap, de goed uitgelekte en uitgeknepen komkommer
e 250 ml skyr
en naar smaak peper en zout door. Laat in de koelkast een uurtje trekken
e 200 g feta (dikke plak)
(langer is nog beter!). Snijd voor de salade de vleestomaten in partjes en
e 3 rijpe vleestomaten
de rode (gepelde) ui in ringen. Doe de sla, de tomaat, ui, paprikaringen,
e 1 rode ui
plakken komkommer en olijven in een grote slakom. Breek de feta erboven
e olijfolie
in stukken. Besprenkel vlak voor het eten met wat olijfolie, bestrooi met
e 1 zak ijsbergsla melange
peper en eventueel wat zout. Hussel en knijp er de rest van de citroen
e 100 g olijven
boven uit. Leg de courgette, repen paprika en bifteki op een schaal. Zet
Extra: tafelgrill of gourmetstel
met olijfolie, sla en skyr-tzatziki op tafel. Verwarm de tafelgrill en de maaltijd
kan beginnen.
Serveertip: geef er pitabroodjes
bij die u op de grillplaat even kunt
Variatie: voeg kleine blokjes feta of oude kaas toe aan het rauwe gehakt.
toasten.
Voedingswaarden p.p.
® 721 kcal ® 51 g vet (waarvan 18 g verzadigd) e 20 g koolhydraten e 9 g vezels e 41 g eiwit
EEEN +"