Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

IN

Aa

le

xd

I

a

N

Ja

A

nf



Ei

>

Ki

|

&

Er

er

à.

N

\

a)

4

4

a

#

}

|

à

LA

NG 4

3

zZ

à

LA

Et

Bs

=

Fi

dn

&

+

À

à

A

et

le) ca. 25 minuten

Ale

+ 1 uur intrekken

% 4 personen

Griekse tafelgrill

da hoofdgerecht

met biffeki en beerensalade

Ingrediënten

Bereiding

e 1 komkommer

Was de komkommer. Rasp een kwart van de komkommer op een grove

* peper en zout

rasp boven een zeef. Roer er Y2 tl zout door en laat 15 minuten uitlekken.

e 400 g rundergehakt

Snijd de rest van de komkommer in plakken. Hak de oreganoblaadjes

e 30 g gyroskruiden (Verstegen)

fijn. Pel en knijp een knoflookteentje fijn boven een grote kom. Voeg het

e 2 takjes verse oregano

gehakt, de gyroskruiden, oregano en het ei toe. Meng en kneed met de

e 2 teentjes knoflook

hand 3-5 minuten. Vorm er 12 ballen van, rol die tot ze ovaal zijn en druk ze

+ 1 klein ei

een beetje plat. Bewaar in de koelkast. Snijd de courgettes in lange dunne

+ 2 courgettes

plakken. Snijd van elke paprika 3-4 dunne ringen voor de salade. Snijd

e 3 paprika's

de rest in brede stukken voor op de grill. Hak voor de tzatziki de munt en

e 2 takjes munt

dille fijn. Halveer de citroen. Pel en pers het andere teentje knoflook fijn

e 2 takjes dille en/of peterselie

boven een kom. Roer er 2-3 el olijfolie, de gehakte kruiden, de skyr, een

e 1 citroen

paar druppels citroensap, de goed uitgelekte en uitgeknepen komkommer

e 250 ml skyr

en naar smaak peper en zout door. Laat in de koelkast een uurtje trekken

e 200 g feta (dikke plak)

(langer is nog beter!). Snijd voor de salade de vleestomaten in partjes en

e 3 rijpe vleestomaten

de rode (gepelde) ui in ringen. Doe de sla, de tomaat, ui, paprikaringen,

e 1 rode ui

plakken komkommer en olijven in een grote slakom. Breek de feta erboven

e olijfolie

in stukken. Besprenkel vlak voor het eten met wat olijfolie, bestrooi met

e 1 zak ijsbergsla melange

peper en eventueel wat zout. Hussel en knijp er de rest van de citroen

e 100 g olijven

boven uit. Leg de courgette, repen paprika en bifteki op een schaal. Zet

Extra: tafelgrill of gourmetstel

met olijfolie, sla en skyr-tzatziki op tafel. Verwarm de tafelgrill en de maaltijd

kan beginnen.

Serveertip: geef er pitabroodjes

bij die u op de grillplaat even kunt

Variatie: voeg kleine blokjes feta of oude kaas toe aan het rauwe gehakt.

toasten.

Voedingswaarden p.p.

® 721 kcal ® 51 g vet (waarvan 18 g verzadigd) e 20 g koolhydraten e 9 g vezels e 41 g eiwit

EEEN +"