Deen - Folder van 08.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 10
Hier is pagina 10 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 08.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
| RECEPTEN |
PS.
2
Zi
vu
Ne
erf
——
=
I
Gegratineerde pompoenharten
met geïtenkoos en hazelneïen
Ingrediënten
Bereiding
+ 1 kleine pompoen (ca. 1 kg)
Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten
e
olijfolie
en zaadlijsten. Snijd de pompoen in smalle parten. Besprenkel een bakplaat
.
200 g kerstomaatjes
met wat olijfolie. Wentel de pompoenparten erdoor en leg ze naast elkaar
.
100 g hazelnoten
op de bakplaat. Leg de kerstomaatjes erbij. Laat ze in ca. 20-30 minuten in
.
2 takjes tij
de oven gaar worden (tijd is afhankelijk van de dikte van de partjes, als u er
peper en zout
makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar). Haal in de tussentijd de blaadjes van
.
150 g geitenkaas
de tijm. Rooster de hazelnoten in een scheutje olie in een koekenpan op een
.
3 el plantaardige geraspte kaas
matig vuur in een paar minuten goudbruin. Schep ze de hele tijd heen en
(Bedda)
weer. Bak de tijm heel even mee. Op een bordje laten afkoelen.
Hak de hazelnoten grof. Haal de pompoen etc. uit de oven. Zet de grill
Variatie: gebruik pecannoten in
van de oven aan. Vorm van de 12 mooiste pompoenparten (met schil) op
plaats van hazelnoten.
2 warme vuurvaste borden 3 harten. Snijd de rest van de pompoen iets
kleiner. Vul de harten met de stukken pompoen. Bestrooi met peper en
Tip: als u geen kleine pompoen kunt
eventueel wat zout. Verkruimel de geitenkaas boven de harten. Verdeel de
krijgen, kunt u ook één groot hart
hazelnoten met tijm en de geraspte kaas over de harten. Zet ze een paar
maken van een grote pompoen. Het
minuten onder de grill. Leg de warme kerstomaatjes ernaast. Lekker met een
duurt wel iets langer tot die gaar is.
stevige salade, pasta, rijst of bulgur.
Voedingswaarden
ed
« 746 kcal « 62 g vet (waarvan 16 g verzadigd) 21 g koolhydraten « 10 g vezels 21 g eiwit
N
I
ww:
KS
L\ 4
le) ca. 45 minuten
1]
2 personen
te
WW
2
à
hoofdgerecht
IN
|
=
ex
=
y
N
tr
:
?
Ce
&
>
N
N
K
vete
%
ad
|
Le
sl
=
Ee
y
a
Zi
à
Ei
Be:
A
“m
N
2 ‘
Jh
#
u.
Pe
N
&
10°