Deen - Folder van 08.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 10




Hier is pagina 10 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 08.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| RECEPTEN |

PS.

2

Zi

vu

Ne

erf

——

=

I

Gegratineerde pompoenharten

met geïtenkoos en hazelneïen

Ingrediënten

Bereiding

+ 1 kleine pompoen (ca. 1 kg)

Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten

e

olijfolie

en zaadlijsten. Snijd de pompoen in smalle parten. Besprenkel een bakplaat

.

200 g kerstomaatjes

met wat olijfolie. Wentel de pompoenparten erdoor en leg ze naast elkaar

.

100 g hazelnoten

op de bakplaat. Leg de kerstomaatjes erbij. Laat ze in ca. 20-30 minuten in

.

2 takjes tij

de oven gaar worden (tijd is afhankelijk van de dikte van de partjes, als u er

peper en zout

makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar). Haal in de tussentijd de blaadjes van

.

150 g geitenkaas

de tijm. Rooster de hazelnoten in een scheutje olie in een koekenpan op een

.

3 el plantaardige geraspte kaas

matig vuur in een paar minuten goudbruin. Schep ze de hele tijd heen en

(Bedda)

weer. Bak de tijm heel even mee. Op een bordje laten afkoelen.

Hak de hazelnoten grof. Haal de pompoen etc. uit de oven. Zet de grill

Variatie: gebruik pecannoten in

van de oven aan. Vorm van de 12 mooiste pompoenparten (met schil) op

plaats van hazelnoten.

2 warme vuurvaste borden 3 harten. Snijd de rest van de pompoen iets

kleiner. Vul de harten met de stukken pompoen. Bestrooi met peper en

Tip: als u geen kleine pompoen kunt

eventueel wat zout. Verkruimel de geitenkaas boven de harten. Verdeel de

krijgen, kunt u ook één groot hart

hazelnoten met tijm en de geraspte kaas over de harten. Zet ze een paar

maken van een grote pompoen. Het

minuten onder de grill. Leg de warme kerstomaatjes ernaast. Lekker met een

duurt wel iets langer tot die gaar is.

stevige salade, pasta, rijst of bulgur.

Voedingswaarden

ed

« 746 kcal « 62 g vet (waarvan 16 g verzadigd) 21 g koolhydraten « 10 g vezels 21 g eiwit

N

I

ww:

KS

L\ 4

le) ca. 45 minuten

1]

2 personen

te

WW

2

à

hoofdgerecht

IN

|

=

ex

=

y

N

tr

:

?

Ce

&

>

N

N

K

vete

%

ad

|

Le

sl

=

Ee

y

a

Zi

à

Ei

Be:

A

“m

N

2 ‘

Jh

#

u.

Pe

N

&

10°