Deen - Folder van 08.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 08.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ze
u‘
N
5
Live
=
he.
A
ie
a
=
N
Y
B
Qi
SN
à
k
$
Zon
Ak
€
©}
=
A
f
=
f
=
E
+
2
rsonen
Gepof
gar
SE
L
la
u
AI
len
ppeie
ah
nn
re
me spruilgs- en ai re
Ingrediënten
Bereiding
olijfolie
Verwarm de oven voor op 225°C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in
.
2 grote kruimige pofaardappelen
het midden van de vellen folie. Schenk er een beetje olijfolie over.
.
3 takjes rozemarijn
Bestrooi ze met wat grof zout. Leg op elk een takje rozemarijn. Vouw ze
.
grof zout
dicht en pof de aardappelen in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als
350 g groene of paarse spruitjes
een puntig mesje er makkelijk in geprikt kan worden en de aardappel niet
.
1 gele paprika
meer stevig aanvoelt. Breng ondertussen een flinke laag water aan de kook,
1 kleine prei
eventueel met wat zout. Kook hierin de spruitjes ca. 10 minuten (afhankelijk
.
150 g gemarineerde kipreepjes
van de grootte). Haal de naalden van het overgebleven takje rozemarijn
.
1 kippenbouillontablet
los en hak ze fijn. Snijd de paprika in repen en de prei in ringen, was en
e allesbinder
droog ze. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en roerbak
Extra: 2 vellen aluminiumfolie
de kipreepjes 3 minuten. Voeg de fijngehakte rozemarijn, paprika en prei
toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg % | heet water toe. Verkruimel de
Variatie: vervang de spruitjes door
bouillontablet erover en breng al roerende aan de kook. Voeg al roerende
paddenstoelen, kerstomaatjes,
2-3 el allesbinder toe en roer tot er een niet al te dikke ragout ontstaat.
boontjes of worteltjes (in stukken)
Even laten bubbelen. Giet het vocht van de spuitjes goed af. Roer de
De kipreepjes kunt u vervangen
spruitjes erdoor en laat nog heel even pruttelen. Leg de aardappelen op
door vleesvervangers of gyros-
2 borden, snijd ze doormidden en schep de ragout erover.
flakes. Het is heerlijk om geraspte
kaas over de ragout in de
Voedingswaarden p.p.
aardappelen te strooien
« 702 kcal « 18 g vet (waarvan 4 g verzadigd) + % g koolhydraten » 18 g vezels « 30 g eiwit
Tip: is de saus te dik? Voeg dan
een scheutje bouillon toe
D D ke wise
—
=Gluten vrij (V)= Vegetarisch (V) = Veganistisch (L)= Lactose vrij (K) = Koolhydraatarm
°11