Deen - Folder van 08.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 08.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ze

u‘

N

5

Live

=

he.

A

ie

a

=

N

Y

B

Qi

SN

à

k

$

Zon

Ak



©}

=

A

f

=

f

=

E

+

2

rsonen

Gepof

gar

SE

L

la

u

AI

len

ppeie

ah

nn

re

me spruilgs- en ai re

Ingrediënten

Bereiding

olijfolie

Verwarm de oven voor op 225°C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in

.

2 grote kruimige pofaardappelen

het midden van de vellen folie. Schenk er een beetje olijfolie over.

.

3 takjes rozemarijn

Bestrooi ze met wat grof zout. Leg op elk een takje rozemarijn. Vouw ze

.

grof zout

dicht en pof de aardappelen in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als

350 g groene of paarse spruitjes

een puntig mesje er makkelijk in geprikt kan worden en de aardappel niet

.

1 gele paprika

meer stevig aanvoelt. Breng ondertussen een flinke laag water aan de kook,

1 kleine prei

eventueel met wat zout. Kook hierin de spruitjes ca. 10 minuten (afhankelijk

.

150 g gemarineerde kipreepjes

van de grootte). Haal de naalden van het overgebleven takje rozemarijn

.

1 kippenbouillontablet

los en hak ze fijn. Snijd de paprika in repen en de prei in ringen, was en

e allesbinder

droog ze. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en roerbak

Extra: 2 vellen aluminiumfolie

de kipreepjes 3 minuten. Voeg de fijngehakte rozemarijn, paprika en prei

toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg % | heet water toe. Verkruimel de

Variatie: vervang de spruitjes door

bouillontablet erover en breng al roerende aan de kook. Voeg al roerende

paddenstoelen, kerstomaatjes,

2-3 el allesbinder toe en roer tot er een niet al te dikke ragout ontstaat.

boontjes of worteltjes (in stukken)

Even laten bubbelen. Giet het vocht van de spuitjes goed af. Roer de

De kipreepjes kunt u vervangen

spruitjes erdoor en laat nog heel even pruttelen. Leg de aardappelen op

door vleesvervangers of gyros-

2 borden, snijd ze doormidden en schep de ragout erover.

flakes. Het is heerlijk om geraspte

kaas over de ragout in de

Voedingswaarden p.p.

aardappelen te strooien

« 702 kcal « 18 g vet (waarvan 4 g verzadigd) + % g koolhydraten » 18 g vezels « 30 g eiwit

Tip: is de saus te dik? Voeg dan

een scheutje bouillon toe

D D ke wise



=Gluten vrij (V)= Vegetarisch (V) = Veganistisch (L)= Lactose vrij (K) = Koolhydraatarm

°11