Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hoe wordt Beemster kaas gemaakt?

Weet u hoe kaas wordt gemaakt? Beemster kaas wordt al meer dan 100

jaar op dezelfde manier gemaakt. De kazen ontstaan met behulp van de

modernste technieken, maar worden evengoed op ambachtelijke wijze

gemaakt. Dat kost wat meer tijd, maar maakt de kaas wel extra lekker!

O0

De ingrediënten worden verzameld: 100% Noord-

Dan kan het productieproces beginnen! De

Hollandse weidemelk, stremsel en zuursel. Deze

ingrediënten worden in een ‘kaasbad’ gegoten, waar

worden vervoerd in de Beemster vrachtwagens, die

stremsel en zuursel aan wordt toegevoegd. Stremsel

speciaal zijn ontwikkeld om deze ingrediënten te

zorgt ervoor dat het melkeiwit en melkvet gaan

beschermen. De ingrediënten worden vervolgens

samenklonteren, waardoor de melk dikker wordt.

ondergebracht in de duurzame CONO kaasmakerij.

Het zuursel geeft de melk meer smaak en zorgt ervoor

dat deze langer houdbaar is.

——@————————(—————

De ‘dikke melk’ wordt daarna in stukjes gesneden tot

Zodra de wrongel stevig genoeg is, worden de kleine

kleine witte korrels: dit heet wrongel. De wrongel wordt

kaasdeeltjes samengeperst in grote kaasvaten.

handmatig geroerd door de CONO kaasmeesters,

Wist je dat er voor het maken van 1 kilo Beemster

waardoor er een gelijkmatig ‘bed van kaas’ ontstaat.

kaas, wel 10 liter weidemelk nodig is? De kaasmeesters

Daar zit de clou! Het roeren van de wrongel is erg

houden de vaten goed in de gaten. De kaas moet

belangrijk voor de uiteindelijke smaak en smeuïgheid

namelijk goed gevormd zijn voor de volgende stap.

van de kazen, daarom doet CONO dat handmatig en

zonder behulp van machines.

au | CE