Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.

Hier is pagina 4 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 4
Hoe wordt Beemster kaas gemaakt? Weet u hoe kaas wordt gemaakt? Beemster kaas wordt al meer dan 100 jaar op dezelfde manier gemaakt. De kazen ontstaan met behulp van de modernste technieken, maar worden evengoed op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat kost wat meer tijd, maar maakt de kaas wel extra lekker! O0 De ingrediënten worden verzameld: 100% Noord- Dan kan het productieproces beginnen! De Hollandse weidemelk, stremsel en zuursel. Deze ingrediënten worden in een ‘kaasbad’ gegoten, waar worden vervoerd in de Beemster vrachtwagens, die stremsel en zuursel aan wordt toegevoegd. Stremsel speciaal zijn ontwikkeld om deze ingrediënten te zorgt ervoor dat het melkeiwit en melkvet gaan beschermen. De ingrediënten worden vervolgens samenklonteren, waardoor de melk dikker wordt. ondergebracht in de duurzame CONO kaasmakerij. Het zuursel geeft de melk meer smaak en zorgt ervoor dat deze langer houdbaar is. ——@————————(————— De ‘dikke melk’ wordt daarna in stukjes gesneden tot Zodra de wrongel stevig genoeg is, worden de kleine kleine witte korrels: dit heet wrongel. De wrongel wordt kaasdeeltjes samengeperst in grote kaasvaten. handmatig geroerd door de CONO kaasmeesters, Wist je dat er voor het maken van 1 kilo Beemster waardoor er een gelijkmatig ‘bed van kaas’ ontstaat. kaas, wel 10 liter weidemelk nodig is? De kaasmeesters Daar zit de clou! Het roeren van de wrongel is erg houden de vaten goed in de gaten. De kaas moet belangrijk voor de uiteindelijke smaak en smeuïgheid namelijk goed gevormd zijn voor de volgende stap. van de kazen, daarom doet CONO dat handmatig en zonder behulp van machines. au | CE
Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 4