Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 4

Hier is pagina 4 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Hoe wordt Beemster kaas gemaakt?
Weet u hoe kaas wordt gemaakt? Beemster kaas wordt al meer dan 100
jaar op dezelfde manier gemaakt. De kazen ontstaan met behulp van de
modernste technieken, maar worden evengoed op ambachtelijke wijze
gemaakt. Dat kost wat meer tijd, maar maakt de kaas wel extra lekker!
O0
De ingrediënten worden verzameld: 100% Noord-
Dan kan het productieproces beginnen! De
Hollandse weidemelk, stremsel en zuursel. Deze
ingrediënten worden in een ‘kaasbad’ gegoten, waar
worden vervoerd in de Beemster vrachtwagens, die
stremsel en zuursel aan wordt toegevoegd. Stremsel
speciaal zijn ontwikkeld om deze ingrediënten te
zorgt ervoor dat het melkeiwit en melkvet gaan
beschermen. De ingrediënten worden vervolgens
samenklonteren, waardoor de melk dikker wordt.
ondergebracht in de duurzame CONO kaasmakerij.
Het zuursel geeft de melk meer smaak en zorgt ervoor
dat deze langer houdbaar is.
——@————————(—————
De ‘dikke melk’ wordt daarna in stukjes gesneden tot
Zodra de wrongel stevig genoeg is, worden de kleine
kleine witte korrels: dit heet wrongel. De wrongel wordt
kaasdeeltjes samengeperst in grote kaasvaten.
handmatig geroerd door de CONO kaasmeesters,
Wist je dat er voor het maken van 1 kilo Beemster
waardoor er een gelijkmatig ‘bed van kaas’ ontstaat.
kaas, wel 10 liter weidemelk nodig is? De kaasmeesters
Daar zit de clou! Het roeren van de wrongel is erg
houden de vaten goed in de gaten. De kaas moet
belangrijk voor de uiteindelijke smaak en smeuïgheid
namelijk goed gevormd zijn voor de volgende stap.
van de kazen, daarom doet CONO dat handmatig en
zonder behulp van machines.
au | CE