Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 5




Hier is pagina 5 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Vervolgens mogen de kazen 2 tot 3 dagen rusten in

De kazen worden voorzien van een kaaskorst, gemaakt

een pekelbad. Dit is een groot bad gevuld met zout

van verschillende types was. De korst is essentieel voor

water. Het zout trekt in de kaas, waardoor de kaas

het rijpingsproces en zorgt ervoor dat de smaak van de

stevig wordt en smaak krijgt. De Beemster kazen

kaas zich goed kan ontwikkelen. Deze korst wordt aan

rusten in een bad wat nog sporen bevat van de pekel

de kaas toegevoegd in een aantal grote machines.

waar ze in 1901 zijn begonnen. Gek, maar waar! Dit

zorgt voor een unieke smaak.

———

Nu kan het rijpingsproces beginnen.

De kazen ontwikkelen hun eigen smaak, op houten

planken. Hout heeft namelijk de eigenschap om vocht

op te nemen waardoor de kaas mooier kan rijpen. Om

de mooie ronde vorm te behouden worden de kazen

regelmatig gekeerd.

Kaascourant «5

Dat is lekker thuiskomen.