Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 5


Hier is pagina 5 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.



Deen Folder 07.04.2020

Hier is pagina 5 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 5

Vervolgens mogen de kazen 2 tot 3 dagen rusten in De kazen worden voorzien van een kaaskorst, gemaakt een pekelbad. Dit is een groot bad gevuld met zout van verschillende types was. De korst is essentieel voor water. Het zout trekt in de kaas, waardoor de kaas het rijpingsproces en zorgt ervoor dat de smaak van de stevig wordt en smaak krijgt. De Beemster kazen kaas zich goed kan ontwikkelen. Deze korst wordt aan rusten in een bad wat nog sporen bevat van de pekel de kaas toegevoegd in een aantal grote machines. waar ze in 1901 zijn begonnen. Gek, maar waar! Dit zorgt voor een unieke smaak. ——— Nu kan het rijpingsproces beginnen. De kazen ontwikkelen hun eigen smaak, op houten planken. Hout heeft namelijk de eigenschap om vocht op te nemen waardoor de kaas mooier kan rijpen. Om de mooie ronde vorm te behouden worden de kazen regelmatig gekeerd. Kaascourant «5 Dat is lekker thuiskomen.

Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 5