Deen - Folder van 07.04.2020 tot 07.05.2020 - Pagina 5

Hier is pagina 5 van 23 pagina's van de Deen folder, geldig van 07.04.2020 tot 07.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Vervolgens mogen de kazen 2 tot 3 dagen rusten in
De kazen worden voorzien van een kaaskorst, gemaakt
een pekelbad. Dit is een groot bad gevuld met zout
van verschillende types was. De korst is essentieel voor
water. Het zout trekt in de kaas, waardoor de kaas
het rijpingsproces en zorgt ervoor dat de smaak van de
stevig wordt en smaak krijgt. De Beemster kazen
kaas zich goed kan ontwikkelen. Deze korst wordt aan
rusten in een bad wat nog sporen bevat van de pekel
de kaas toegevoegd in een aantal grote machines.
waar ze in 1901 zijn begonnen. Gek, maar waar! Dit
zorgt voor een unieke smaak.
———
Nu kan het rijpingsproces beginnen.
De kazen ontwikkelen hun eigen smaak, op houten
planken. Hout heeft namelijk de eigenschap om vocht
op te nemen waardoor de kaas mooier kan rijpen. Om
de mooie ronde vorm te behouden worden de kazen
regelmatig gekeerd.
Kaascourant «5
Dat is lekker thuiskomen.