Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 12




Hier is pagina 12 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ne

' í

ie

El

17

Li

mn

Al

Im

ne

ä

un

Rik

Me |

À

DLL IL, (LIL,

Jen

BR

5

Re

dr

es

Le

=

2

2

>

2

2

#-

Ra

=

2;

Frisse koolsoorten

ee

D

vers van het land!

Ci

Wie is er niet mee opgegroeid: boerenkoolstamppot, bloemkool met een bal gehakt of rodekool

ae

met appeltjes. Stuk voor stuk traditionele koolgerechten die we in Nederland veel eten. Maar wist

[3

u dat ook de minder traditionele koolsoorten zoals paksoi, Chinese kool en spitskool inmiddels erg

A

L

populair zijn? Kool is tenslotte erg gezond en bevat een flinke dosis vitamine C. Kool past daarom

perfect in een bewuster eetpatroon een geeft wat extra vitamines voor de gure herfstdagen.

Le

en

LT

=" |

e ledere dag oogsten ze wat de markt nodig heeft,

Ze

waardoor er nooit te veel is.

=

=

® Ze zorgen er continu voor dat onze planten ‘lekker in

hun vel’ zitten, terwijl er tegelijkertijd zo min mogelijk

energie gebruikt wordt. ledere dag kijken ze of de

kas

en

eld

ur

2

£

CA

planten extra warmte, licht of voeding nodig hebben.

+

24

à

Hierdoor duurt de groei van de producten in de winter

ra

2”

hi

maar één week langer dan in de zomer.

>

e De kas wordt belicht met 100% energiezuinige

tg

er

Bw

ledverlichting.

e In de naastgelegen natuurlijke wateropvang wordt

R Ê

OL LA

Î

het regenwater van de kas en omliggende grond

<

opgeslagen. Dit water wordt gezuiverd en vervolgens

a

Ber

gebruikt om de planten in de kas water te geven.

Als de plantjes klein zijn, staan ze dicht op elkaar.

Paksoi uit Nederland

Hoe groter ze worden, hoe meer plaats ze krijgen.

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt,

Op deze manier wordt het kasoppervlak optimaal benut.

maar tegenwoordig ook in Nederland geteeld en verkocht

e Doordat gebruik wordt gemaakt van een

wordt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige

geautomatiseerd teeltgotensysteem komen er geen

witte stelen en donkergroen blad. Paksoi heeft geen

grote landbouwmachines aan te pas.

typische koolsmaak, de smaak is eerder wat pittig.

Het resultaat is een schoon product van Nederlandse

Paksoi is één van de bladgewassen die op efficiënte wijze

bodem, jaarrond beschikbaar, duurzaam geteeld en

word geteeld in de ca. 13 hectare grote hydrocultuur

dagvers bij u in huis.

kas van Siberia B.V. in Maasbree. Het gehele proces van

zaadje tot oogst vindt plaats onder één dak. De planten

Bereiden

groeien in teeltgoten, hierdoor en door continue optimale

Was de paksoi in zijn geheel en snijd de stelen en

teeltomstandigheden, groeien de producten uniform en

bladeren vervolgens in repen. Houd het groen van de

efficiënt.

stelen apart, deze hebben namelijk een kortere gaartijd.

De productiewijze van Siberia B.V. is uniek en bijzonder

Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad) Roerbakken:

4

5-8 minuten + Magnetron: 4 - 7 minuten + Smoren: ca. 10 minuten

il

N

op diverse fronten:

* Stomen: ca. 10 minuten.

e De kas van ca. 13 hectare staat het hele jaar door vol.

Voor ieder product dat ze oogsten, zaaien ze dezelfde

Tip: 300 - 350 gram paksoi is voldoende voor

Y

dag weer opnieuw.

200 gram groenten op het bord.