Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 12
Hier is pagina 12 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ne
' í
ie
El
17
Li
mn
Al
Im
ne
ä
un
Rik
Me |
À
DLL IL, (LIL,
Jen
BR
5
Re
dr
es
Le
=
2
2
>
2
2
#-
Ra
=
2;
Frisse koolsoorten
ee
D
vers van het land!
Ci
Wie is er niet mee opgegroeid: boerenkoolstamppot, bloemkool met een bal gehakt of rodekool
ae
met appeltjes. Stuk voor stuk traditionele koolgerechten die we in Nederland veel eten. Maar wist
[3
u dat ook de minder traditionele koolsoorten zoals paksoi, Chinese kool en spitskool inmiddels erg
A
L
populair zijn? Kool is tenslotte erg gezond en bevat een flinke dosis vitamine C. Kool past daarom
perfect in een bewuster eetpatroon een geeft wat extra vitamines voor de gure herfstdagen.
Le
en
LT
=" |
e ledere dag oogsten ze wat de markt nodig heeft,
Ze
waardoor er nooit te veel is.
=
=
® Ze zorgen er continu voor dat onze planten ‘lekker in
hun vel’ zitten, terwijl er tegelijkertijd zo min mogelijk
energie gebruikt wordt. ledere dag kijken ze of de
kas
en
eld
ur
2
£
CA
planten extra warmte, licht of voeding nodig hebben.
+
24
à
Hierdoor duurt de groei van de producten in de winter
ra
2”
hi
maar één week langer dan in de zomer.
>
e De kas wordt belicht met 100% energiezuinige
tg
er
Bw
ledverlichting.
e In de naastgelegen natuurlijke wateropvang wordt
R Ê
OL LA
Î
het regenwater van de kas en omliggende grond
<
opgeslagen. Dit water wordt gezuiverd en vervolgens
a
Ber
gebruikt om de planten in de kas water te geven.
Als de plantjes klein zijn, staan ze dicht op elkaar.
Paksoi uit Nederland
Hoe groter ze worden, hoe meer plaats ze krijgen.
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt,
Op deze manier wordt het kasoppervlak optimaal benut.
maar tegenwoordig ook in Nederland geteeld en verkocht
e Doordat gebruik wordt gemaakt van een
wordt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige
geautomatiseerd teeltgotensysteem komen er geen
witte stelen en donkergroen blad. Paksoi heeft geen
grote landbouwmachines aan te pas.
typische koolsmaak, de smaak is eerder wat pittig.
Het resultaat is een schoon product van Nederlandse
Paksoi is één van de bladgewassen die op efficiënte wijze
bodem, jaarrond beschikbaar, duurzaam geteeld en
word geteeld in de ca. 13 hectare grote hydrocultuur
dagvers bij u in huis.
kas van Siberia B.V. in Maasbree. Het gehele proces van
zaadje tot oogst vindt plaats onder één dak. De planten
Bereiden
groeien in teeltgoten, hierdoor en door continue optimale
Was de paksoi in zijn geheel en snijd de stelen en
teeltomstandigheden, groeien de producten uniform en
bladeren vervolgens in repen. Houd het groen van de
efficiënt.
stelen apart, deze hebben namelijk een kortere gaartijd.
De productiewijze van Siberia B.V. is uniek en bijzonder
Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad) Roerbakken:
4
5-8 minuten + Magnetron: 4 - 7 minuten + Smoren: ca. 10 minuten
il
N
op diverse fronten:
* Stomen: ca. 10 minuten.
e De kas van ca. 13 hectare staat het hele jaar door vol.
Voor ieder product dat ze oogsten, zaaien ze dezelfde
Tip: 300 - 350 gram paksoi is voldoende voor
Y
dag weer opnieuw.
200 gram groenten op het bord.