Deen - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 8
Hier is pagina 8 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
| RECEPTEN |
& ca. 25 minuten
CNT ECC
Ma hoofdgerecht
Pad Thai met kip, Chinese kool en pinda's
Ingrediënten
Breng de vissaus (of sojasaus), tamarinde siroop (of Balsamico) en de suiker al roerende
+ 4 el Vietnamese vissaus of sojasaus
e 4 el tamarinde siroop of
aan de kook. Zet het vuur uit zodra de suiker is opgelost. Breng ruim water aan de kook
balsamico-azijn
Zet het vuur af. Leg de rijstnoedels ca. 2 minuten in het water tot ze bijna helemaal
e 4 el rietsuiker
zacht zijn. Afgieten, afspoelen, laten uitlekken en mengen met een scheutje olie.
e 225 g zilvervlies rijstnoedels
Was en droog ondertussen de Chinese kool en snijd in smalle reepjes. Snijd de peper
® arachideolie (en eventueel sesamolie)
+ 1 Chinese kool
in smalle ringetjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Houdt de groene ringetjes apart van
e 1 rode peper
de lichte. Hak de pinda's fijn. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze los.
e 4 bosuitjes
e 75 g gepelde pinda's
Zet een wok op het hoogste vuur. Schenk er als de wok heet is een scheut arachideolie
e 200 g kipgehakt of kleine kipstukjes
in en roerbak de kip 2 minuten op een hoog vuur. Schep de peperringetjes, lichte
4 eieren
* 150 g taugé
bosuienringetjes en kool erdoor en roerbak 4 minuten. Voeg dan de noedels en de
helft van de saus toe. Wok nog 2-3 minuten. Giet de eieren erbij en wok heel even tot
Variatie: in plaats van Chinese kool
kunt u spitskool of paksoi gebruiken.
het ei beginnen te stollen. Voeg de taugé toe en schep alles door elkaar.
Proef en voeg naar smaak meer saus toe.
Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de pinda's en groene uienringen erover.
Besprenkel eventueel met een paar druppels sesamolie.
Tip: Pad Thai is koud als salade ook lekker. Houdt bij de bereiding de helft van de kool
en alle taugé achter (om rauw te gebruiken).
Laat de Pad Thai afkoelen. Schep dan de rauwe kool, de taugé en de rest van de saus
erover. Knijp er eventueel een limoentje over uit en strooi er ook wat koriander over.
Voedingswaarden pp
men
® 704 kcal e 28 g vet (
Bas g verzadigd) + 76 g koolh
n + 10 g vezels + 32 geiwit
AR
ss
Ve
À
u
u
A
CT
x
Sa
er
ut
Ea
Et
Cr
ki
N
BD —
Ki
>
à)
ax
>
sy
Pong
N
L.\
®
u
L”
Pas,
Lu
2
DE
x
es
mank
Rd
e EEN
æ