Albert Heijn - Folder van 04.09.2020 tot 29.09.2020 - Pagina 5




Hier is pagina 5 van 9 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 04.09.2020 tot 29.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

À

Avonberen

DAG 5

CA

Ovengeroosterde pompoen-

stamppot met rode ui & lichtpittige kip

Fis

LA

4

N

a

@® 500 g kruimige aardappelen ® 150 g winterpeen ® 1 rode ui

fz

© 200 g pompoenstukjes + 1/2 el (arachidelolie e % el Euroma

8

ras el hanout ® 200 g kipdijfilet (schaal ca. 350 g) e % el harissa

(Le Phare du Cap Bon}*

ie

N

\

N

Se

FE

4

un

he

Omtezr

Snelle pangranola met yoghurt

€.

& sinaasappelpartjes

3

er

3

e 75 g grove havermoutvlokken e % el (arachidelolie

Ce

e 40 g ongebrande hazelnoten e 1 tl koek- en speculaaskruiden

e 40 g gojibes moerbei en pitten* ® 1 sinaasappel

%

dh

wi

e 250 ml Griekse yoghurt 0%

=

1 Doe de havermoutvlokken in een koekenpan met antiaanbaklaag

en rooster samen met de olie op laag vuur 8 min. Roer regelmatig.

#

a

Hak ondertussen de hazelnoten grof en voeg met de koekkruiden

==

toe aan de vlokken. Rooster 5 min. mee.

2 Laat de granola op een bord in 15 min. afkoelen tot kamertempe-

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd

ratuur. Meng de gojibes moerbei en pitten erdoor.

in gelijke stukken van 2 cm en kook in water in 15 min. gaar.

3 Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte

2 Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd

vlies van de sinaasappels en snijd de sinaasappelpartjes tussen de

de winterpenen in blokjes van een % cm (brunoise). Snijd de ui in

vliesjes uit.

8 parten. Verdeel de winterpeen, ui en pompoenstukjes over een

4 Verdeel de yoghurt over 2 kommetjes, verdeel de sinaasappel

met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en

partjes en helft van de granola erover.

bestrooi met de ras el hanout. Rooster de groenten ca. 10 min.

*Dit is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten

in het midden van de oven.

volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag

3 Smeer de kip in met de harissa. Verhit de rest van de olie in

3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min.

goudbruin en gaar. Keer halverwege.

TIP

4 Giet de aardappelen af, laat goed uitlekken en vang

Bewaar de rest van de granola en de rest van de yoghurt voor het

100 ml kookvocht op. Voeg het kookvocht toe en stamp tot een

ontbijt op dag 4.

grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep voorzichtig

door de puree. Breng op smaak met peper.

5 Verdeel de stamppot over 2 borden en verdeel de kip erover

*Ditis een ‘dagkeuze' en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten

volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per

Lancet

Couscoussalade

ae

dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf

Z

kiezen.

met courgette

Er

hd

& witte kaas

9:25

TIP

de koelkast voor de lunch op

=

Snijd de rest van de kip in

dag 5.

ded

reepjes. Bestrooi met peper.

ok \

e 2 porties couscous-

Verhit een % el olie in een

VEGATIP

salade met courgette-

koekenpan en bak de kip op

Vervang de kip door zachte

blokjes (hoofdgerecht

hoog vuur in ca. 4 min. gaar.

geitenkaas & geroosterde

dag 2)

Laat afkoelen en bewaar in

ongezouten pecannoten.