Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

2

Si

ee

à

II

Hr

N

N

N



Ê

|

N,

LS

3

Ss

Ber

Es

vo

5

y

ra

res

2

ze

Ea



£

nn

À

5

kes

j

æ

LS

à

x

=

eg

er

>

Po

5?

f



pe

Ersen

ae

ca. 20 minuten

voorbereiden +

afkoelen en marineren,

barbecue 4-7 minuten

Gemarineerde bavetspiesen

PERS

mel krielips-preisolade

& hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereiding

kh Soet

3 teentjes knoflook

Pel en knijp de knoflook fijn boven een lange platte schaal. Snijd een

« 2 preien

stukje (ca. 3 cm) van de prei, hak dat fijn en voeg aan de knoflook toe.

« bosje gemengde groene kruiden

Hak de helft van de kruiden fijn en meng ze met de knoflook, prei, yoghurt,

(bijv. peterselie, salie en tijm)

kerriepoeder en 3 el olijfolie. Schep 4 el van het mengsel in een salade

« 14 el magere yoghurt

schaal en houd deze apart voor de salade. Snijd de bavet in 12 lange

=

* 1 el kerriepoeder

repen. Rijg ze aan de spiesen, wentel ze door de yoghurtmarinade en

© olijfolie

marineer ze in de schaal, minimaal 1 uur of een paar uur in de koelkast.

« 500 g bavet (Limousin rund)

Halveer de krieltjes en zet ze op in ruim koud water. Breng aan de kook

1 kg krieltjes met schil

en kook ze gaar in 10-15 minuten. Afgieten en laten afkoelen. Snijd de

« 2 el mayonaise

rest van de prei in zeer smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Hak

* 2 tomaten

een paar takjes kruiden fijn. Schep de mayonaise en 4 el extra yoghurt bij

« peper en zout

het yoghurtmengsel in de salade schaal. Schep de prei, krieltjes, tomaten

|

en rest van de kruiden erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met

Extra: 12 spiesen of lange

peper en zout. Laat een uurtje intrekken. Steek een half uur van tevoren

7

satestokken.

de barbecue aan. Haal dan ook de spiesen uit de koelkast. Dep de spiesen

en beetje droog met keukenpapier. Leg ze op de barbecue en grill ze 4-7

Tip: mosterd of mierikswortel is

minuten (rosé of meer door). Geregeld keren. Lekker met speltbrood.

ook lekker door de salade.

| |

Voedingswaarden p.p.

« 516 kcal « 15.9 vet (waarvan 4 g verzadigd) + 54 g koolhydraten + 8 g vezels « 35 g eiwit

© = Gluten vrij

= Vegetarisch (V) = Veganistisch || )= Lactose vrij (&) = koolhydraatarm

Leal

EEN «>