Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 9
Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.

Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 9
2 Si ee à II Hr N N N Là Ê | N, LS 3 Ss Ber Es vo 5 y ra res 2 ze Ea € £ nn À 5 kes j æ LS à x = eg er > Po 5? f ” pe Ersen ae ca. 20 minuten voorbereiden + afkoelen en marineren, barbecue 4-7 minuten Gemarineerde bavetspiesen PERS mel krielips-preisolade & hoofdgerecht Ingrediënten Bereiding kh Soet 3 teentjes knoflook Pel en knijp de knoflook fijn boven een lange platte schaal. Snijd een « 2 preien stukje (ca. 3 cm) van de prei, hak dat fijn en voeg aan de knoflook toe. « bosje gemengde groene kruiden Hak de helft van de kruiden fijn en meng ze met de knoflook, prei, yoghurt, (bijv. peterselie, salie en tijm) kerriepoeder en 3 el olijfolie. Schep 4 el van het mengsel in een salade « 14 el magere yoghurt schaal en houd deze apart voor de salade. Snijd de bavet in 12 lange = * 1 el kerriepoeder repen. Rijg ze aan de spiesen, wentel ze door de yoghurtmarinade en © olijfolie marineer ze in de schaal, minimaal 1 uur of een paar uur in de koelkast. « 500 g bavet (Limousin rund) Halveer de krieltjes en zet ze op in ruim koud water. Breng aan de kook 1 kg krieltjes met schil en kook ze gaar in 10-15 minuten. Afgieten en laten afkoelen. Snijd de « 2 el mayonaise rest van de prei in zeer smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Hak * 2 tomaten een paar takjes kruiden fijn. Schep de mayonaise en 4 el extra yoghurt bij « peper en zout het yoghurtmengsel in de salade schaal. Schep de prei, krieltjes, tomaten | en rest van de kruiden erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met Extra: 12 spiesen of lange peper en zout. Laat een uurtje intrekken. Steek een half uur van tevoren 7 satestokken. de barbecue aan. Haal dan ook de spiesen uit de koelkast. Dep de spiesen en beetje droog met keukenpapier. Leg ze op de barbecue en grill ze 4-7 Tip: mosterd of mierikswortel is minuten (rosé of meer door). Geregeld keren. Lekker met speltbrood. ook lekker door de salade. | | Voedingswaarden p.p. « 516 kcal « 15.9 vet (waarvan 4 g verzadigd) + 54 g koolhydraten + 8 g vezels « 35 g eiwit © = Gluten vrij = Vegetarisch (V) = Veganistisch || )= Lactose vrij (&) = koolhydraatarm Leal EEN «>
Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 9