Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 9
Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
2
Si
ee
à
II
Hr
N
N
N
Là
Ê
|
N,
LS
3
Ss
Ber
Es
vo
5
y
ra
res
2
ze
Ea
€
£
nn
À
5
kes
j
æ
LS
à
x
=
eg
er
>
Po
5?
f
”
pe
Ersen
ae
ca. 20 minuten
voorbereiden +
afkoelen en marineren,
barbecue 4-7 minuten
Gemarineerde bavetspiesen
PERS
mel krielips-preisolade
& hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereiding
kh Soet
3 teentjes knoflook
Pel en knijp de knoflook fijn boven een lange platte schaal. Snijd een
« 2 preien
stukje (ca. 3 cm) van de prei, hak dat fijn en voeg aan de knoflook toe.
« bosje gemengde groene kruiden
Hak de helft van de kruiden fijn en meng ze met de knoflook, prei, yoghurt,
(bijv. peterselie, salie en tijm)
kerriepoeder en 3 el olijfolie. Schep 4 el van het mengsel in een salade
« 14 el magere yoghurt
schaal en houd deze apart voor de salade. Snijd de bavet in 12 lange
=
* 1 el kerriepoeder
repen. Rijg ze aan de spiesen, wentel ze door de yoghurtmarinade en
© olijfolie
marineer ze in de schaal, minimaal 1 uur of een paar uur in de koelkast.
« 500 g bavet (Limousin rund)
Halveer de krieltjes en zet ze op in ruim koud water. Breng aan de kook
1 kg krieltjes met schil
en kook ze gaar in 10-15 minuten. Afgieten en laten afkoelen. Snijd de
« 2 el mayonaise
rest van de prei in zeer smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Hak
* 2 tomaten
een paar takjes kruiden fijn. Schep de mayonaise en 4 el extra yoghurt bij
« peper en zout
het yoghurtmengsel in de salade schaal. Schep de prei, krieltjes, tomaten
|
en rest van de kruiden erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met
Extra: 12 spiesen of lange
peper en zout. Laat een uurtje intrekken. Steek een half uur van tevoren
7
satestokken.
de barbecue aan. Haal dan ook de spiesen uit de koelkast. Dep de spiesen
en beetje droog met keukenpapier. Leg ze op de barbecue en grill ze 4-7
Tip: mosterd of mierikswortel is
minuten (rosé of meer door). Geregeld keren. Lekker met speltbrood.
ook lekker door de salade.
| |
Voedingswaarden p.p.
« 516 kcal « 15.9 vet (waarvan 4 g verzadigd) + 54 g koolhydraten + 8 g vezels « 35 g eiwit
© = Gluten vrij
= Vegetarisch (V) = Veganistisch || )= Lactose vrij (&) = koolhydraatarm
Leal
EEN «>