Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Boeuf Bourguignon
mel poprila en spruitgs
Ingrediënten
Bereiding
e
800 g Limousin riblappen
Haal het vlees een half uur voor het koken uit de koelkast. Pel en hak de
.
2 grote uien
uien en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Maak de champignons
e
2 teentjes knoflook
schoon. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de boter in een diepe
2 rode puntpaprika
braadpan (pan moet in de oven kunnen). Meng het vlees met het meel en
.
250 g champignons
eventueel peper en zout. Bak het als de boter bruin begint te worden op
.
50 g boter
een matig vuur in een paar minuten een beetje bruin, telkens omscheppen.
e
2 el volkoren tarwemeel
Leg het op het omgekeerde deksel van de pan. Doe de rest van de boter
.
Y | rode wijn
in de pan en roerbak de ui, knoflook en paprika hierin 4 minuten. Schep de
e
1 % runderbouillontablet
champignons, spekblokjes en kruiden (met takjes kan) erdoor. Zet het vuur
e
50 g gerookte ontbijtspek blokjes
hoog. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn
ca. 20 g gemengde verse of
en % | water in de pan. Verkruimel de bouillontabletten erover. Breng aan
gedroogde kruiden (laurier, tijm,
de kook en meng goed. Schep het vlees erdoor. Het vlees moet net onder
rozemarijn, oregano)
staan (eventueel nog wat heet water toevoegen). Breng weer aan de kook.
70 g tomatenpuree
Leg het deksel op de pan en zet in de warme oven. Stoof het vlees 22 uur
.
350 g schoongemaakte spruitjes
(wat langer mag ook). Schep na 1% uur de spruitjes erdoor en stoof ze de
laatste driekwartier mee.
peper en zout
Variatie: lekker met rijst, pasta
Voedingswaarden p.p.
of gekookte aardappelen.
« 422 kcal 22 g vet (waarvan 11 g verzadigd) « 14 g koolhydraten + 5 g vezels + 32 g eiwit
Tip: voor de kruiden kunt u ook
gemengde Provengaalse kruiden
gebruiken of Italian Spice Mix.
EE RSE SAGA Se St HOE VE We DEE EE se HER HOE SU Se
& ca. 3 uur
EK NEN
hoofdgerecht
Les
ir
NN
ze
re
je 5
B
(7
à
Bi
{
N
EX,
I
3
© = Gluten vrij (V)= Vegetarisch (V) = Veganistisch (1) = Lactose vrij () = Koolhydraatarm