Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Boeuf Bourguignon

mel poprila en spruitgs

Ingrediënten

Bereiding

e

800 g Limousin riblappen

Haal het vlees een half uur voor het koken uit de koelkast. Pel en hak de

.

2 grote uien

uien en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Maak de champignons

e

2 teentjes knoflook

schoon. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de boter in een diepe

2 rode puntpaprika

braadpan (pan moet in de oven kunnen). Meng het vlees met het meel en

.

250 g champignons

eventueel peper en zout. Bak het als de boter bruin begint te worden op

.

50 g boter

een matig vuur in een paar minuten een beetje bruin, telkens omscheppen.

e

2 el volkoren tarwemeel

Leg het op het omgekeerde deksel van de pan. Doe de rest van de boter

.

Y | rode wijn

in de pan en roerbak de ui, knoflook en paprika hierin 4 minuten. Schep de

e

1 % runderbouillontablet

champignons, spekblokjes en kruiden (met takjes kan) erdoor. Zet het vuur

e

50 g gerookte ontbijtspek blokjes

hoog. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn

ca. 20 g gemengde verse of

en % | water in de pan. Verkruimel de bouillontabletten erover. Breng aan

gedroogde kruiden (laurier, tijm,

de kook en meng goed. Schep het vlees erdoor. Het vlees moet net onder

rozemarijn, oregano)

staan (eventueel nog wat heet water toevoegen). Breng weer aan de kook.

70 g tomatenpuree

Leg het deksel op de pan en zet in de warme oven. Stoof het vlees 22 uur

.

350 g schoongemaakte spruitjes

(wat langer mag ook). Schep na 1% uur de spruitjes erdoor en stoof ze de

laatste driekwartier mee.

peper en zout

Variatie: lekker met rijst, pasta

Voedingswaarden p.p.

of gekookte aardappelen.

« 422 kcal 22 g vet (waarvan 11 g verzadigd) « 14 g koolhydraten + 5 g vezels + 32 g eiwit

Tip: voor de kruiden kunt u ook

gemengde Provengaalse kruiden

gebruiken of Italian Spice Mix.

EE RSE SAGA Se St HOE VE We DEE EE se HER HOE SU Se

& ca. 3 uur

EK NEN

hoofdgerecht

Les

ir

NN

ze

re

je 5

B

(7

à

Bi

{

N

EX,

I

3

© = Gluten vrij (V)= Vegetarisch (V) = Veganistisch (1) = Lactose vrij () = Koolhydraatarm