Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 14




Hier is pagina 14 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| RECEPTEN |

or

en

4

Le

NH

ph

in

IK:

ed

>

Ps

7

Ci

BN

a

N

Bi

n° \

u

K

e?

=

à

(©) ca. 35 minuten

CAPE

Hete bliksem o

4 hoofdgerecht

me Granny Smith, solie, rede keel en gemengde neïen

Ingrediënten

en

Bereiding

e 1 kleine rode kool

Halveer en snijd de rode kool in kleine smalle stukjes. Doe in een flinke pan

.

peper en zout

(aardappelen en appel moeten er ook nog bij kunnen) en zet onder water.

.

6 Granny Smith appels

Voeg eventueel een beetje zout toe. Leg een deksel op de pan, breng aan

e

1 kg kruimige aardappelen

de kook en laat op een laag vuur 8 minuten koken. Snijd ondertussen de

e

5 grote uien

appels elk in ó partjes en verwijder de klokhuizen. Was de aardappelen en

e

paar takjes salie

snijd ze in ca. 6 gelijke stukken. (de appels en aardappelen worden niet

e

olijfolie

geschild.) Voeg de appels en aardappelen aan de rode kool toe.

e

150 g verse roomkaas met

Schep door elkaar, leg het deksel op de pan en kook in ca. 20 minuten gaar.

kruiden

Pel in de tussentijd de uien, snijd ze in ringen en bak ze in een scheut olie

.

150 g gemengde noten

lichtbruin. Hak ondertussen de salieblaadjes en noten grof. Bak de salie

even mee met de uien. Giet het vocht van de groenten goed af. Schep de

Variatie: de salie in het recept kunt

gebakken uien in de pan. Stamp alles grof. Roer de roomkaas en % van de

u door tijm vervangen. Blaadjes

noten erdoor. Proef en voeg eventueel peper en zout toe. Strooi de rest

van de noten er aan tafel over.

salie kunt u in een beetje olie snel

krokant bakken, op papier laten

uitlekken en over de hete bliksem

Niet vegetarische versie: als u er vlees bij wilt eten zou u kunnen denken

strooien.

aan slavinken of stooflapjes.

Voedingswaarden p.p.

ee ER

« 875 kcal + 41 g vet (waarvan 13 g verzadigd) * % g koolhydraten ® 19 g vezels + 21 g eiwit