Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Geniet van de winter
met onze
koolsoorten
Wat is er in de winter lekkerder dan een verwarmende stamppot, een goed bord aardappelen,
groente en vlees of een kom dampende soep? Niets toch? Met de grote diversiteit aan
koolsoorten in onze winkels maakt u deze gerechten nog lekkerder. Wat dacht u bijvoorbeeld van
een heerlijke boerenkoolstamppot, een zuurkoolschotel of stoofvlees met rode kool. Misschien wat
‘uit de mode! maar nog steeds heel erg lekker. Wist u dat kool bomvol vitamines zit en maar weinig
calorieën bevat?
de
hest
rd
zi
[Le)
à:
APA
N
NN
)
)
ve
Ü
/
Boerenkool
Zuurkool
Rode kool
Boerenkool heeft een pittige
Zuurkool is eigenlijk witte kool.
Rode kool is één van de
smaak en combineert daarom goed
De reepjes worden licht gezouten
oudste koolsoorten en het hele
met worst. Na de vorst neemt de
en een tijdje opgeborgen.
jaar verkrijgbaar. Gekookt met
koolsmaak af en wordt het wat
Door het gistingsproces ontstaat
aardappeltjes of in een salade,
zoeter. Van ouderwetse stamppot,
zuurkool. Deze Hollandse kost is
rode kool is zowel warm als koud
een lekkere smoothie tot zelfs
licht verteerbaar, mild-zuur van
ontzettend lekker.
chips, boerenkool is hot!
smaak en rijk aan vitaminen.
Bereiden: Koken 15-20 minuten
Bereiden: Koken 15 - 20 minuten
Bereiden: Koken ca. 25 minuten » Smoren
* Smoren 40 - 50 minuten
Roerbakken ca. 15 minuten * Smoren
8-10 minuten
25-30 minuten » Stomen ca. 25 minuten
ra
JF,
ee
Bio
Là
D hé
DA
Lx
Ve
dt
Wed
ON
>
Paksoi
}
Bloemkool
Paksoi is een langwerpige koolsoort
Witte kool
Bloemkool staat hoog in het rijtje
met groene bladeren en opvallend
Deze stevige, ronde kool met ge-
van meest populaire groenten in
dikke lichtgroene tot helderwitte
sloten bladeren heeft een neutrale
Nederland. Dit komt door de milde,
bladstelen. Vanwege de aangename
smaak, waardoor u er eindeloos mee
toegankelijke smaak. Heerlijk bij
knapperigheid en de milde smaak
kunt variëren. Veel witte kool komt
aardappelen maar ook als vervanger
is deze groente in de Aziatische
gewoon uit Noord-Holland.
van rijst, geroosterd of in een curry.
keuken heel populair.
Bereiden: Koken 10 - 15 minuten » Roer-
Bereiden: Koken 8-10 minuten + Roer-
Bereiden: Roerbakken stelen 5 minuten/
bakken 6-8 minuten * Smoren 15-20
bakken 4-6 minuten « Stoven 15 minuten
blad 2 minuten » Stoven 15 minuten
minuten » Stomen ca. 15- 20 minuten
« Stomen 8-12 minuten
« Grillen 10 minuten » Stomen 10 minuten
«… EEN