Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Geniet van de winter

met onze

koolsoorten

Wat is er in de winter lekkerder dan een verwarmende stamppot, een goed bord aardappelen,

groente en vlees of een kom dampende soep? Niets toch? Met de grote diversiteit aan

koolsoorten in onze winkels maakt u deze gerechten nog lekkerder. Wat dacht u bijvoorbeeld van

een heerlijke boerenkoolstamppot, een zuurkoolschotel of stoofvlees met rode kool. Misschien wat

‘uit de mode! maar nog steeds heel erg lekker. Wist u dat kool bomvol vitamines zit en maar weinig

calorieën bevat?

de

hest

rd

zi

[Le)

à:

APA

N

NN

)

)

ve

Ü

/

Boerenkool

Zuurkool

Rode kool

Boerenkool heeft een pittige

Zuurkool is eigenlijk witte kool.

Rode kool is één van de

smaak en combineert daarom goed

De reepjes worden licht gezouten

oudste koolsoorten en het hele

met worst. Na de vorst neemt de

en een tijdje opgeborgen.

jaar verkrijgbaar. Gekookt met

koolsmaak af en wordt het wat

Door het gistingsproces ontstaat

aardappeltjes of in een salade,

zoeter. Van ouderwetse stamppot,

zuurkool. Deze Hollandse kost is

rode kool is zowel warm als koud

een lekkere smoothie tot zelfs

licht verteerbaar, mild-zuur van

ontzettend lekker.

chips, boerenkool is hot!

smaak en rijk aan vitaminen.

Bereiden: Koken 15-20 minuten

Bereiden: Koken 15 - 20 minuten

Bereiden: Koken ca. 25 minuten » Smoren

* Smoren 40 - 50 minuten

Roerbakken ca. 15 minuten * Smoren

8-10 minuten

25-30 minuten » Stomen ca. 25 minuten

ra

JF,

ee

Bio



D hé

DA

Lx

Ve

dt

Wed

ON

>

Paksoi

}

Bloemkool

Paksoi is een langwerpige koolsoort

Witte kool

Bloemkool staat hoog in het rijtje

met groene bladeren en opvallend

Deze stevige, ronde kool met ge-

van meest populaire groenten in

dikke lichtgroene tot helderwitte

sloten bladeren heeft een neutrale

Nederland. Dit komt door de milde,

bladstelen. Vanwege de aangename

smaak, waardoor u er eindeloos mee

toegankelijke smaak. Heerlijk bij

knapperigheid en de milde smaak

kunt variëren. Veel witte kool komt

aardappelen maar ook als vervanger

is deze groente in de Aziatische

gewoon uit Noord-Holland.

van rijst, geroosterd of in een curry.

keuken heel populair.

Bereiden: Koken 10 - 15 minuten » Roer-

Bereiden: Koken 8-10 minuten + Roer-

Bereiden: Roerbakken stelen 5 minuten/

bakken 6-8 minuten * Smoren 15-20

bakken 4-6 minuten « Stoven 15 minuten

blad 2 minuten » Stoven 15 minuten

minuten » Stomen ca. 15- 20 minuten

« Stomen 8-12 minuten

« Grillen 10 minuten » Stomen 10 minuten

«… EEN