Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 5




Hier is pagina 5 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

à

| UITGELICHT |

isa

en

QI

4

Fe

=

en

N

2

LA



rd

u

>>>

4

li,

4

à

à

ne Es

)

ES

N

à

}

74

\

4

N

nn

Spitskool

Chinese kool

Spitskool heeft een iets zachtere

Chinese kool is knapperig van

Groene kool

smaak dan witte kool en is zeer

structuur en heeft een enigszins zoete

Groene kool, ook wel savooiekool

divers te gebruiken. U kunt de

smaak. Kenmerkend van Chinese

kool rauw eten in salades of voor-

genoemd, is een dichte donkergroene

kool is dat deze bladgroente de

koolsoort, heeft gebobbelde blade-

gerechten, maar gestoofd, gekookt

uitgesproken koolsmaak mist. U kunt

ren met gekrulde randen en een

of geroerbakt is ook erg lekker.

de kool goed in salades gebruiken.

Bereiden: Koken 10 - 15 minuten + Roer-

Bereiden: Koken 7-9 minuten « Roer-

gele kern. Deze kool met pittige

bakken 7-10 minuten « Stomen 15-20

bakken 3 - 5 minuten « Stomen 10 minuten

smaak komt oorspronkelijk uit het

minuten

Middellandse Zeegebied, maar nu

ook gewoon lekker uit Nederland.

Bereiden: Koken 7-10 minuten » Roer-

bakken 5-8 minuten * Smoren 20-25

minuten » Stomen 20 - 30 minuten

A

FT

Spruiten

Koolraap

Spruitjes zijn de okselknoppen van

Broccoli

Koolraap groeit onder de grond en

de spruitkool. Ze staan bekend om

Broccoli is knapperig, fris en heeft

wordt altijd gekookt of gestoofd

het hoge vitamine C gehalte en de

een zachte koolsmaak. Broccoli is

gegeten. Het gele, geurige vlees

mild-bittere koolsmaak. In de loop

fijner van smaak dan bloemkool.

heeft dan een zachte, zoetige en

van de tijd, zijn de spruitjes milder

Wist u dat ook de stronk gegeten

bijzondere aromatische smaak.

van smaak geworden.

kan worden? Die heeft wel iets

Koolraap is, net zoals alle andere

Bereiden: Koken 8-13 minuten + Roer-

langer de tijd nodig om te garen.

bakken ca. 10 minuten « Smoren 12-15

Bereiden: Koken 3 minuten » Roerbakken

koolsoorten, rijk aan vitamine C.

Bereiden: Koken ca. 17 minuten

minuten » Stomen ca. 12-15 minuten

5-6 minuten * Stomen 6 minuten

ns

me

za

en

\|

zw) _

ER

5

ir

à

is

|

%

mL

&

Para lg on

spruitje:

Boerenkool

tjes

uurko

|

met papril

met

häm en kat

ent

ke

ze en Eil

_



m

met Bu





mn

en zei

nn



EEN