Deen - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 5
Hier is pagina 5 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
à
| UITGELICHT |
isa
en
QI
4
Fe
=
en
N
2
LA
nù
rd
u
>>>
4
li,
4
à
à
ne Es
)
ES
N
à
}
74
\
4
N
nn
Spitskool
Chinese kool
Spitskool heeft een iets zachtere
Chinese kool is knapperig van
Groene kool
smaak dan witte kool en is zeer
structuur en heeft een enigszins zoete
Groene kool, ook wel savooiekool
divers te gebruiken. U kunt de
smaak. Kenmerkend van Chinese
kool rauw eten in salades of voor-
genoemd, is een dichte donkergroene
kool is dat deze bladgroente de
koolsoort, heeft gebobbelde blade-
gerechten, maar gestoofd, gekookt
uitgesproken koolsmaak mist. U kunt
ren met gekrulde randen en een
of geroerbakt is ook erg lekker.
de kool goed in salades gebruiken.
Bereiden: Koken 10 - 15 minuten + Roer-
Bereiden: Koken 7-9 minuten « Roer-
gele kern. Deze kool met pittige
bakken 7-10 minuten « Stomen 15-20
bakken 3 - 5 minuten « Stomen 10 minuten
smaak komt oorspronkelijk uit het
minuten
Middellandse Zeegebied, maar nu
ook gewoon lekker uit Nederland.
Bereiden: Koken 7-10 minuten » Roer-
bakken 5-8 minuten * Smoren 20-25
minuten » Stomen 20 - 30 minuten
A
FT
Spruiten
Koolraap
Spruitjes zijn de okselknoppen van
Broccoli
Koolraap groeit onder de grond en
de spruitkool. Ze staan bekend om
Broccoli is knapperig, fris en heeft
wordt altijd gekookt of gestoofd
het hoge vitamine C gehalte en de
een zachte koolsmaak. Broccoli is
gegeten. Het gele, geurige vlees
mild-bittere koolsmaak. In de loop
fijner van smaak dan bloemkool.
heeft dan een zachte, zoetige en
van de tijd, zijn de spruitjes milder
Wist u dat ook de stronk gegeten
bijzondere aromatische smaak.
van smaak geworden.
kan worden? Die heeft wel iets
Koolraap is, net zoals alle andere
Bereiden: Koken 8-13 minuten + Roer-
langer de tijd nodig om te garen.
bakken ca. 10 minuten « Smoren 12-15
Bereiden: Koken 3 minuten » Roerbakken
koolsoorten, rijk aan vitamine C.
Bereiden: Koken ca. 17 minuten
minuten » Stomen ca. 12-15 minuten
5-6 minuten * Stomen 6 minuten
ns
me
za
en
\|
zw) _
ER
5
ir
à
is
|
%
mL
&
Para lg on
spruitje:
Boerenkool
tjes
uurko
|
met papril
met
häm en kat
ent
ke
ze en Eil
_
—
m
met Bu
—
—
mn
en zei
nn
—
EEN