Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 8




Hier is pagina 8 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 09.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

RECEPTEN

be

e

r

EN

(

\



\

V

)

)

2 Tuinbonen-krieltjes salade

met benenk ruid, gereeslerde amandelen en groskoas

B

Ingrediënten

ereiding

e 800 g gedopte tuinbonen

Kook de tuinbonen in ruim kokend water met een paar takjes bonenkruid

e klein bosje bonenkruid of dille

of dille, maar zonder zout gaar, ca. 10 minuten, test of ze gaar zijn door ze

e 1 kg geschrapte krieltjes

te proeven. In een vergiet afgieten en een beetje laten afkoelen.

ji

À

\

|

W

LA]

+ 100 g Amsterdamse uien

Snijd de krieltjes in vieren en zet ze op in zoveel koud water dat ze net

+ 75 ml vocht

onder staan. Kook ze in 8-10 minuten gaar. Afgieten en een beetje laten

uitlekken.

e 4 rijpe tomaten

® 300 g graskaas of jonge kaas

(stuk)

Hak de Amsterdamse uien grof. Snijd de tomaten in parten en de kaas

e 75 g oven roasted amandelen

in lange repen van ca. 4 cm. Hak 6 takjes bonenkruid of dille fijn en de

e 1 krop sla of 2 kleine kropjes

amandelen in stukjes. Was en droog de sla.

little gem sla

e 1 el Franse mosterd

Meng in een grote saladeschaal de mosterd met het gehakte bonenkruid,

e olijfolie

het vocht van de Amsterdamse uien en 8 el olijfolie. Proef en voeg

e peper en zout

naar smaak peper en zout toe. Schep de bonen, krieltjes, tomaten en

Amsterdamse uien erdoor. Laat dit trekken tot u gaat eten. Hussel vlak

voor het eten de sla, kaas en amandelen door de salade.

Variatie: voor een salade met vlees kunt u uitgebakken spekjes toevoegen.

Voedingswaarden p.p.

+ 838 kcal e 54 g vet (waarvan 19 g verzadigd) « 62 g koolhydraten e 24 g vezels « 39 g eiwit

ent

N

Las

KA

SB

lai

à

er

bd

lie

LE

N

PNL

|

Hv

#

Sa

el

N

Vu

KS

rn

2

I

Er

Ex

A

yd

u

=

[e

ES

ANG

=)

EN

j

“>

2e

ge

+