Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 8
Hier is pagina 8 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 09.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
RECEPTEN
be
e
r
EN
(
\
—
\
V
)
)
2 Tuinbonen-krieltjes salade
met benenk ruid, gereeslerde amandelen en groskoas
B
Ingrediënten
ereiding
e 800 g gedopte tuinbonen
Kook de tuinbonen in ruim kokend water met een paar takjes bonenkruid
e klein bosje bonenkruid of dille
of dille, maar zonder zout gaar, ca. 10 minuten, test of ze gaar zijn door ze
e 1 kg geschrapte krieltjes
te proeven. In een vergiet afgieten en een beetje laten afkoelen.
ji
À
\
|
W
LA]
+ 100 g Amsterdamse uien
Snijd de krieltjes in vieren en zet ze op in zoveel koud water dat ze net
+ 75 ml vocht
onder staan. Kook ze in 8-10 minuten gaar. Afgieten en een beetje laten
uitlekken.
e 4 rijpe tomaten
® 300 g graskaas of jonge kaas
(stuk)
Hak de Amsterdamse uien grof. Snijd de tomaten in parten en de kaas
e 75 g oven roasted amandelen
in lange repen van ca. 4 cm. Hak 6 takjes bonenkruid of dille fijn en de
e 1 krop sla of 2 kleine kropjes
amandelen in stukjes. Was en droog de sla.
little gem sla
e 1 el Franse mosterd
Meng in een grote saladeschaal de mosterd met het gehakte bonenkruid,
e olijfolie
het vocht van de Amsterdamse uien en 8 el olijfolie. Proef en voeg
e peper en zout
naar smaak peper en zout toe. Schep de bonen, krieltjes, tomaten en
Amsterdamse uien erdoor. Laat dit trekken tot u gaat eten. Hussel vlak
voor het eten de sla, kaas en amandelen door de salade.
Variatie: voor een salade met vlees kunt u uitgebakken spekjes toevoegen.
Voedingswaarden p.p.
+ 838 kcal e 54 g vet (waarvan 19 g verzadigd) « 62 g koolhydraten e 24 g vezels « 39 g eiwit
ent
N
Las
KA
SB
lai
à
er
bd
lie
LE
N
PNL
|
Hv
#
Sa
el
N
Vu
KS
rn
2
I
Er
Ex
A
yd
u
=
[e
ES
ANG
=)
EN
j
“>
2e
ge
+