Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 9
Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 09.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
#
[En
ke
ing
7 à
€
à
id
«
Sal
a,
ui
#
ÿ
LE
/
à
À
11
Tu MM
N
u
ve
À
\
we
*
EN
gs
ù
4
4
Et
x
d
ge
2
ir
à
“
(#4
x
a
7
Ss
& ca. 25 minuten
A
=
+ 1 uur marineren
+ barbecueën
En
“
4 personen
Barbecue citroenkipspiesen
hoofdgerecht
meT groene salade met aardbeien en Lente-uifes
Ingrediënten
Bereiding
« 500 g kippendijfilet
Snijd de kip in stukken. Halveer 1 citroen, snijd de rest in dunne plakken en
e 3 citroenen
halveer ze. Rijg de kip met daartussen halve plakjes citroen aan de spiesen.
e 1 bosje lente-uitjes
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in smalle ringen.
e 5 el ketjap-manis
Meng in de lage lange schaal, 4 el ketjap met de sambal (hoe meer hoe
e Va - 2 tl sambal manis
pittiger), 2 el gembersiroop, 2 el lente-uiringen en het sap van % citroen.
e gembersiroop
Wentel de citroenkipspiesen erdoor en marineer in de koelkast voor
e 3 kropjes little gem sla
tenminste 1 uur. Geregeld even keren. Steek de barbecue aan.
e 200 g aardbeien
Was en droog de sla. Doe de bladeren in een grote schaal. Maak de
® zonnebloemolie
aardbeien schoon, halveer ze en voeg ze met de rest van de lente-ui aan
° paar takjes koriander of peterselie
de sla toe. Pers voor de sladressing een halve citroen uit. Meng het sap
Extra: barbecue, 8 spiesen, lage
met 2 el gembersiroop, 1 el ketjap en 5 el olie. Proef en voeg eventueel
lange schaal waarin de spiesen
nog wat gembersiroop of citroensap toe. Dep de spiesen droog. Bestrijk
goed passen.
het rooster van de barbecue met wat olie, leg de spiesen erop en grill ze in
8 - 10 minuten gaar, geregeld keren. Hak de kruiden grof. Roer de dressing
Tip: het is ook lekker om de spiesen
nog een keer door en voeg met de kruiden aan de salade toe. Hussel de
vlak voordat ze klaar zijn met wat
salade. Schep op 4 borden en leg de spiesen erop. Lekker met een noedel-
teriyaki-woksaus te bestrijken en
of rijstsalade.
dan nog heel even op de barbecue
«
te roosteren.
Variatie: gebruik kleine sinaasappels i.p.v. citroen. Maak de dressing
eventueel met mayonaise in plaats van olie.
Voedingswaarden p.p.
Sassenberg ss
« 435 kcal + 27 g vet (waarvan 6 g verzadigd) ® 20 g koolhydraten ® 4 g vezels « 26 g eiwit
© = Gluten vrij © = Vegetarisch © = Veganistisch © = Lactose vrij © = Koolhydraatarm
EEN -°