Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 09.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

#

[En

ke

ing

7 à



à

id

«

Sal

a,

ui

#

ÿ

LE

/

à

À

11

Tu MM

N

u

ve

À

\

we

*

EN

gs

ù

4

4

Et

x

d

ge

2

ir

à



(#4

x

a

7

Ss

& ca. 25 minuten

A

=

+ 1 uur marineren

+ barbecueën

En



4 personen

Barbecue citroenkipspiesen

hoofdgerecht

meT groene salade met aardbeien en Lente-uifes

Ingrediënten

Bereiding

« 500 g kippendijfilet

Snijd de kip in stukken. Halveer 1 citroen, snijd de rest in dunne plakken en

e 3 citroenen

halveer ze. Rijg de kip met daartussen halve plakjes citroen aan de spiesen.

e 1 bosje lente-uitjes

Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in smalle ringen.

e 5 el ketjap-manis

Meng in de lage lange schaal, 4 el ketjap met de sambal (hoe meer hoe

e Va - 2 tl sambal manis

pittiger), 2 el gembersiroop, 2 el lente-uiringen en het sap van % citroen.

e gembersiroop

Wentel de citroenkipspiesen erdoor en marineer in de koelkast voor

e 3 kropjes little gem sla

tenminste 1 uur. Geregeld even keren. Steek de barbecue aan.

e 200 g aardbeien

Was en droog de sla. Doe de bladeren in een grote schaal. Maak de

® zonnebloemolie

aardbeien schoon, halveer ze en voeg ze met de rest van de lente-ui aan

° paar takjes koriander of peterselie

de sla toe. Pers voor de sladressing een halve citroen uit. Meng het sap

Extra: barbecue, 8 spiesen, lage

met 2 el gembersiroop, 1 el ketjap en 5 el olie. Proef en voeg eventueel

lange schaal waarin de spiesen

nog wat gembersiroop of citroensap toe. Dep de spiesen droog. Bestrijk

goed passen.

het rooster van de barbecue met wat olie, leg de spiesen erop en grill ze in

8 - 10 minuten gaar, geregeld keren. Hak de kruiden grof. Roer de dressing

Tip: het is ook lekker om de spiesen

nog een keer door en voeg met de kruiden aan de salade toe. Hussel de

vlak voordat ze klaar zijn met wat

salade. Schep op 4 borden en leg de spiesen erop. Lekker met een noedel-

teriyaki-woksaus te bestrijken en

of rijstsalade.

dan nog heel even op de barbecue

«

te roosteren.

Variatie: gebruik kleine sinaasappels i.p.v. citroen. Maak de dressing

eventueel met mayonaise in plaats van olie.

Voedingswaarden p.p.

Sassenberg ss

« 435 kcal + 27 g vet (waarvan 6 g verzadigd) ® 20 g koolhydraten ® 4 g vezels « 26 g eiwit

© = Gluten vrij © = Vegetarisch © = Veganistisch © = Lactose vrij © = Koolhydraatarm

EEN -°