Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 9
Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 09.06.2020 tot 30.06.2020.

Hier is pagina 9 van 24 pagina's van de Deen folder, geldig van 09.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 9
# [En ke ing 7 à € à id « Sal a, ui # ÿ LE / à À 11 Tu MM N u ve À \ we * EN gs ù 4 4 Et x d ge 2 ir à “ (#4 x a 7 Ss & ca. 25 minuten A = + 1 uur marineren + barbecueën En “ 4 personen Barbecue citroenkipspiesen hoofdgerecht meT groene salade met aardbeien en Lente-uifes Ingrediënten Bereiding « 500 g kippendijfilet Snijd de kip in stukken. Halveer 1 citroen, snijd de rest in dunne plakken en e 3 citroenen halveer ze. Rijg de kip met daartussen halve plakjes citroen aan de spiesen. e 1 bosje lente-uitjes Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in smalle ringen. e 5 el ketjap-manis Meng in de lage lange schaal, 4 el ketjap met de sambal (hoe meer hoe e Va - 2 tl sambal manis pittiger), 2 el gembersiroop, 2 el lente-uiringen en het sap van % citroen. e gembersiroop Wentel de citroenkipspiesen erdoor en marineer in de koelkast voor e 3 kropjes little gem sla tenminste 1 uur. Geregeld even keren. Steek de barbecue aan. e 200 g aardbeien Was en droog de sla. Doe de bladeren in een grote schaal. Maak de ® zonnebloemolie aardbeien schoon, halveer ze en voeg ze met de rest van de lente-ui aan ° paar takjes koriander of peterselie de sla toe. Pers voor de sladressing een halve citroen uit. Meng het sap Extra: barbecue, 8 spiesen, lage met 2 el gembersiroop, 1 el ketjap en 5 el olie. Proef en voeg eventueel lange schaal waarin de spiesen nog wat gembersiroop of citroensap toe. Dep de spiesen droog. Bestrijk goed passen. het rooster van de barbecue met wat olie, leg de spiesen erop en grill ze in 8 - 10 minuten gaar, geregeld keren. Hak de kruiden grof. Roer de dressing Tip: het is ook lekker om de spiesen nog een keer door en voeg met de kruiden aan de salade toe. Hussel de vlak voordat ze klaar zijn met wat salade. Schep op 4 borden en leg de spiesen erop. Lekker met een noedel- teriyaki-woksaus te bestrijken en of rijstsalade. dan nog heel even op de barbecue « te roosteren. Variatie: gebruik kleine sinaasappels i.p.v. citroen. Maak de dressing eventueel met mayonaise in plaats van olie. Voedingswaarden p.p. Sassenberg ss « 435 kcal + 27 g vet (waarvan 6 g verzadigd) ® 20 g koolhydraten ® 4 g vezels « 26 g eiwit © = Gluten vrij © = Vegetarisch © = Veganistisch © = Lactose vrij © = Koolhydraatarm EEN -°
Deen - Folder van 09.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 9