Deen - Folder van 19.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 38
Hier is pagina 38 van 76 pagina's van de Deen folder, geldig van 19.06.2021 tot 31.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Les
en
Mi
Al
‘ss
m
S
naaa |
>
Licht gebonden
Kabeljauwfilet
Seep}
van
mel lente-ui
Opperdeezer Ronde
en gember
Voorgerecht 4 personen
Voorgerecht 4 personen
Hoofdgerecht 4 personen
Tussengerecht 6 personen
® 250 g Opperdoezer ronde aardappeltjes
© 320 g linguine (pasta) of tagliatelle
© 1 sjalot ® 2 laurierblaadjes ® 10 peperkorrels
® % ui ® 100 g prei ® 2 kleine teentjes
» 2 teentjes knoflook » 8 à 12 lams-
® 2à3 el lichte olijfolie ® 200 ml visfond
knoflook ® (olijfjolie ® 1 takje rozemarijn
koteletjes
peper en zout
® 200 ml droge witte wijn ® 400 ml crème
© 1 takje tijm ® 1 | groente- of kippen-
olijfolie
25 ml water of witte wijn
fraîche ® peper en zout ® allesbinder
bouillon & 100 ml room @ 150 ml melk
» 150 g verse geitenkaas
® 100 g lente-ui ® 40 g ingelegde gember
® 50 g koude roomboter ® 4 el zure room
1 bos verse basilicum
® 800 g kabeljauw ® 2 el sojasaus
© peper en zout ® staafmixer of blender
> aluminiumfolie
® Schil de aardappeltjes en snij ze in
® Kook de pasta volgens de aanwijzing
® Maak eerst de saus: pel en snipper de sjalot.
vieren. Snipper de ui. Plet de knoflook
op de verpakking. Afgieten en goed
Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en
met de platte kant van een koksmes en
laten uitlekken.
zet op laag vuur. Voeg de gesnipperde sjalot,
pel. Snij het witte en lichtgroene deel van
2 blaadjes laurier en de peperkorrels toe. Laat
de prei in grove stukken.
> Plet de knoflook met de platte kant
het sjalotje in ca. 3 minuten glazig worden. Blus
van een koksmes en pel. Bestrooi de
het af met de witte wijn en voeg de visbouillon
® Verhit in een soeppan 3-4 el olie. Fruit
lamskoteletjes aan beide zijden met
toe. Laat het geheel op een vrij hoog vuur
hierin de ui, knoflook en prei in 3 minuten
peper en zout. Verwarm een scheutje
inkoken tot ongeveer 4 van de vloeistof over is
op matig vuur glazig. Rits de naalden
olijfolie in een koekenpan op hoog
van de rozemarijntakjes en de blaadjes
vuur. Voeg de geplette knoflook toe,
® Roer de crème fraîche door het ingekookte
van de takjes tijm boven de pan. Voeg de
leg de koteletjes in de pan en bak ze
vocht. Breng weer aan de kook en zeef de hete
stukken aardappel, 500 ml bouillon, room
aan beide kanten mooi krokant bruin.
saus boven een pan. Proef en breng op smaak
en melk toe en breng aan de kook. Laat
Haal de pan van het vuur en bedek het
met zout. Voor een dikkere saus kan allesbinder
circa 12-15 minuten zachtjes koken tot
vlees met een velletje aluminiumfolie
worden toegevoegd: zet de pan op een middel
de aardappel gaar is. Voeg als het vocht
om de koteletjes warm te houden
hoog vuur en bind de saus door er telkens 72
te veel inkookt wat meer bouillon toe.
terwijl ze rusten.
theelepel allesbinder aan toe te voegen. Wacht
telkens even om te zien of de saus dik genoeg
® Snij de roomboter in stukjes, voeg
Verwarm ondertussen het water of
wordt.
toe aan de soep en pureer de soep met
de wijn in een steelpannetje en voeg
een staafmixer of blender. Voeg als de
de geitenkaas in stukjes toe. Roer tot
® Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de
soep te dik is nog wat extra bouillon toe.
een glad papje. Meng met de pasta.
lente-ui schuin in dunne plakjes. Snij de ingelegde
Breng de soep op smaak met een beetje
Warm het geheel kort op. Snij wat
gember fijn. Snij de kabeljauw in 4-6 gelijke
peper en zout. Zeef de soep en schep
basilicum fijn en voeg het aan de pasta
stukken en bestrooi ze rondom met peper en
in hete diepe borden of soepkommen.
toe. Proef en breng op smaak met
zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan
Schep er een lepeltje zure room op.
peper en zout.
op een vrij hoog vuur en bak hierin de kabeljauw
snel aan beide zijden mooi lichtbruin en krokant.
Draai met een grote vork een
Leg de stukken kabeljauw daarna op een ingevette
rolletje van de smeuïge pasta met
ovenschaal 6-9 minuten in de voorverwarmde oven.
geitenkaas en plaats deze op warme
borden. Zet op elk bord 2 à 3 lams-
® Roerbak als de vis bijna klaar is, in een beetje
koteletjes en garneer met een takje
olijfolie, de lente-ui en de gember kort in een
basilicum. Schep eventueel nog wat
hete pan. Haal de kabeljauw uit de oven, plaats
overgebleven geïtenkaassaus over
de stukken op warme borden, schep de lente-ui
het gerecht. Bedruppel met groene
‘en gember op de kabeljauw. Schep wat warme
olijfolie.
saus rond de vis. Druppel de sojasaus er omheen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten, bereiding
Bereiding en afwerking ca. 25 minuten.
Bereidingstijd ca. 25 minuten, afwerking ca. 5
en afwerking ca. 15 minuten. Per persoon
Per persoon 807 kcal, 41 g vet (waarvan
minuten. Per persoon 570 kcal, 38 g vet (waarvan
367 kcal, 31 g vet (waarvan 16 g verzadigd),
18 9 verzadigd), 59 g koolhydraten,
21 g verzadigd), 14 g koolhydraten, 1 g vezels,
17 g koolhydraten, 2 g vezels, 4 g eiwit.
3 g vezels, 49 g eiwit.
39 g eiwit.
#8 CEN