Deen - Folder van 19.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 76 pagina's van de Deen folder, geldig van 19.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Les

en

Mi

Al

‘ss

m

S

naaa |

>

Licht gebonden

Kabeljauwfilet

Seep}

van

mel lente-ui

Opperdeezer Ronde

en gember

Voorgerecht 4 personen

Voorgerecht 4 personen

Hoofdgerecht 4 personen

Tussengerecht 6 personen

® 250 g Opperdoezer ronde aardappeltjes

© 320 g linguine (pasta) of tagliatelle

© 1 sjalot ® 2 laurierblaadjes ® 10 peperkorrels

® % ui ® 100 g prei ® 2 kleine teentjes

» 2 teentjes knoflook » 8 à 12 lams-

® 2à3 el lichte olijfolie ® 200 ml visfond

knoflook ® (olijfjolie ® 1 takje rozemarijn

koteletjes

peper en zout

® 200 ml droge witte wijn ® 400 ml crème

© 1 takje tijm ® 1 | groente- of kippen-

olijfolie

25 ml water of witte wijn

fraîche ® peper en zout ® allesbinder

bouillon & 100 ml room @ 150 ml melk

» 150 g verse geitenkaas

® 100 g lente-ui ® 40 g ingelegde gember

® 50 g koude roomboter ® 4 el zure room

1 bos verse basilicum

® 800 g kabeljauw ® 2 el sojasaus

© peper en zout ® staafmixer of blender

> aluminiumfolie

® Schil de aardappeltjes en snij ze in

® Kook de pasta volgens de aanwijzing

® Maak eerst de saus: pel en snipper de sjalot.

vieren. Snipper de ui. Plet de knoflook

op de verpakking. Afgieten en goed

Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en

met de platte kant van een koksmes en

laten uitlekken.

zet op laag vuur. Voeg de gesnipperde sjalot,

pel. Snij het witte en lichtgroene deel van

2 blaadjes laurier en de peperkorrels toe. Laat

de prei in grove stukken.

> Plet de knoflook met de platte kant

het sjalotje in ca. 3 minuten glazig worden. Blus

van een koksmes en pel. Bestrooi de

het af met de witte wijn en voeg de visbouillon

® Verhit in een soeppan 3-4 el olie. Fruit

lamskoteletjes aan beide zijden met

toe. Laat het geheel op een vrij hoog vuur

hierin de ui, knoflook en prei in 3 minuten

peper en zout. Verwarm een scheutje

inkoken tot ongeveer 4 van de vloeistof over is

op matig vuur glazig. Rits de naalden

olijfolie in een koekenpan op hoog

van de rozemarijntakjes en de blaadjes

vuur. Voeg de geplette knoflook toe,

® Roer de crème fraîche door het ingekookte

van de takjes tijm boven de pan. Voeg de

leg de koteletjes in de pan en bak ze

vocht. Breng weer aan de kook en zeef de hete

stukken aardappel, 500 ml bouillon, room

aan beide kanten mooi krokant bruin.

saus boven een pan. Proef en breng op smaak

en melk toe en breng aan de kook. Laat

Haal de pan van het vuur en bedek het

met zout. Voor een dikkere saus kan allesbinder

circa 12-15 minuten zachtjes koken tot

vlees met een velletje aluminiumfolie

worden toegevoegd: zet de pan op een middel

de aardappel gaar is. Voeg als het vocht

om de koteletjes warm te houden

hoog vuur en bind de saus door er telkens 72

te veel inkookt wat meer bouillon toe.

terwijl ze rusten.

theelepel allesbinder aan toe te voegen. Wacht

telkens even om te zien of de saus dik genoeg

® Snij de roomboter in stukjes, voeg

Verwarm ondertussen het water of

wordt.

toe aan de soep en pureer de soep met

de wijn in een steelpannetje en voeg

een staafmixer of blender. Voeg als de

de geitenkaas in stukjes toe. Roer tot

® Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de

soep te dik is nog wat extra bouillon toe.

een glad papje. Meng met de pasta.

lente-ui schuin in dunne plakjes. Snij de ingelegde

Breng de soep op smaak met een beetje

Warm het geheel kort op. Snij wat

gember fijn. Snij de kabeljauw in 4-6 gelijke

peper en zout. Zeef de soep en schep

basilicum fijn en voeg het aan de pasta

stukken en bestrooi ze rondom met peper en

in hete diepe borden of soepkommen.

toe. Proef en breng op smaak met

zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan

Schep er een lepeltje zure room op.

peper en zout.

op een vrij hoog vuur en bak hierin de kabeljauw

snel aan beide zijden mooi lichtbruin en krokant.

Draai met een grote vork een

Leg de stukken kabeljauw daarna op een ingevette

rolletje van de smeuïge pasta met

ovenschaal 6-9 minuten in de voorverwarmde oven.

geitenkaas en plaats deze op warme

borden. Zet op elk bord 2 à 3 lams-

® Roerbak als de vis bijna klaar is, in een beetje

koteletjes en garneer met een takje

olijfolie, de lente-ui en de gember kort in een

basilicum. Schep eventueel nog wat

hete pan. Haal de kabeljauw uit de oven, plaats

overgebleven geïtenkaassaus over

de stukken op warme borden, schep de lente-ui

het gerecht. Bedruppel met groene

‘en gember op de kabeljauw. Schep wat warme

olijfolie.

saus rond de vis. Druppel de sojasaus er omheen

Voorbereidingstijd ca. 10 minuten, bereiding

Bereiding en afwerking ca. 25 minuten.

Bereidingstijd ca. 25 minuten, afwerking ca. 5

en afwerking ca. 15 minuten. Per persoon

Per persoon 807 kcal, 41 g vet (waarvan

minuten. Per persoon 570 kcal, 38 g vet (waarvan

367 kcal, 31 g vet (waarvan 16 g verzadigd),

18 9 verzadigd), 59 g koolhydraten,

21 g verzadigd), 14 g koolhydraten, 1 g vezels,

17 g koolhydraten, 2 g vezels, 4 g eiwit.

3 g vezels, 49 g eiwit.

39 g eiwit.

#8 CEN