Deen - Folder van 19.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 38


Hier is pagina 38 van 76 pagina's van de Deen folder, geldig van 19.06.2021 tot 31.07.2021.



Deen Folder 19.06.2021

Hier is pagina 38 van 76 pagina's van de Deen folder, geldig van 19.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Deen - Folder van 19.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 38

Les en Mi Al ‘ss m S naaa | > Licht gebonden Kabeljauwfilet Seep} van mel lente-ui Opperdeezer Ronde en gember Voorgerecht 4 personen Voorgerecht 4 personen Hoofdgerecht 4 personen Tussengerecht 6 personen ® 250 g Opperdoezer ronde aardappeltjes © 320 g linguine (pasta) of tagliatelle © 1 sjalot ® 2 laurierblaadjes ® 10 peperkorrels ® % ui ® 100 g prei ® 2 kleine teentjes » 2 teentjes knoflook » 8 à 12 lams- ® 2à3 el lichte olijfolie ® 200 ml visfond knoflook ® (olijfjolie ® 1 takje rozemarijn koteletjes peper en zout ® 200 ml droge witte wijn ® 400 ml crème © 1 takje tijm ® 1 | groente- of kippen- olijfolie 25 ml water of witte wijn fraîche ® peper en zout ® allesbinder bouillon & 100 ml room @ 150 ml melk » 150 g verse geitenkaas ® 100 g lente-ui ® 40 g ingelegde gember ® 50 g koude roomboter ® 4 el zure room 1 bos verse basilicum ® 800 g kabeljauw ® 2 el sojasaus © peper en zout ® staafmixer of blender > aluminiumfolie ® Schil de aardappeltjes en snij ze in ® Kook de pasta volgens de aanwijzing ® Maak eerst de saus: pel en snipper de sjalot. vieren. Snipper de ui. Plet de knoflook op de verpakking. Afgieten en goed Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en met de platte kant van een koksmes en laten uitlekken. zet op laag vuur. Voeg de gesnipperde sjalot, pel. Snij het witte en lichtgroene deel van 2 blaadjes laurier en de peperkorrels toe. Laat de prei in grove stukken. > Plet de knoflook met de platte kant het sjalotje in ca. 3 minuten glazig worden. Blus van een koksmes en pel. Bestrooi de het af met de witte wijn en voeg de visbouillon ® Verhit in een soeppan 3-4 el olie. Fruit lamskoteletjes aan beide zijden met toe. Laat het geheel op een vrij hoog vuur hierin de ui, knoflook en prei in 3 minuten peper en zout. Verwarm een scheutje inkoken tot ongeveer 4 van de vloeistof over is op matig vuur glazig. Rits de naalden olijfolie in een koekenpan op hoog van de rozemarijntakjes en de blaadjes vuur. Voeg de geplette knoflook toe, ® Roer de crème fraîche door het ingekookte van de takjes tijm boven de pan. Voeg de leg de koteletjes in de pan en bak ze vocht. Breng weer aan de kook en zeef de hete stukken aardappel, 500 ml bouillon, room aan beide kanten mooi krokant bruin. saus boven een pan. Proef en breng op smaak en melk toe en breng aan de kook. Laat Haal de pan van het vuur en bedek het met zout. Voor een dikkere saus kan allesbinder circa 12-15 minuten zachtjes koken tot vlees met een velletje aluminiumfolie worden toegevoegd: zet de pan op een middel de aardappel gaar is. Voeg als het vocht om de koteletjes warm te houden hoog vuur en bind de saus door er telkens 72 te veel inkookt wat meer bouillon toe. terwijl ze rusten. theelepel allesbinder aan toe te voegen. Wacht telkens even om te zien of de saus dik genoeg ® Snij de roomboter in stukjes, voeg Verwarm ondertussen het water of wordt. toe aan de soep en pureer de soep met de wijn in een steelpannetje en voeg een staafmixer of blender. Voeg als de de geitenkaas in stukjes toe. Roer tot ® Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de soep te dik is nog wat extra bouillon toe. een glad papje. Meng met de pasta. lente-ui schuin in dunne plakjes. Snij de ingelegde Breng de soep op smaak met een beetje Warm het geheel kort op. Snij wat gember fijn. Snij de kabeljauw in 4-6 gelijke peper en zout. Zeef de soep en schep basilicum fijn en voeg het aan de pasta stukken en bestrooi ze rondom met peper en in hete diepe borden of soepkommen. toe. Proef en breng op smaak met zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan Schep er een lepeltje zure room op. peper en zout. op een vrij hoog vuur en bak hierin de kabeljauw snel aan beide zijden mooi lichtbruin en krokant. Draai met een grote vork een Leg de stukken kabeljauw daarna op een ingevette rolletje van de smeuïge pasta met ovenschaal 6-9 minuten in de voorverwarmde oven. geitenkaas en plaats deze op warme borden. Zet op elk bord 2 à 3 lams- ® Roerbak als de vis bijna klaar is, in een beetje koteletjes en garneer met een takje olijfolie, de lente-ui en de gember kort in een basilicum. Schep eventueel nog wat hete pan. Haal de kabeljauw uit de oven, plaats overgebleven geïtenkaassaus over de stukken op warme borden, schep de lente-ui het gerecht. Bedruppel met groene ‘en gember op de kabeljauw. Schep wat warme olijfolie. saus rond de vis. Druppel de sojasaus er omheen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten, bereiding Bereiding en afwerking ca. 25 minuten. Bereidingstijd ca. 25 minuten, afwerking ca. 5 en afwerking ca. 15 minuten. Per persoon Per persoon 807 kcal, 41 g vet (waarvan minuten. Per persoon 570 kcal, 38 g vet (waarvan 367 kcal, 31 g vet (waarvan 16 g verzadigd), 18 9 verzadigd), 59 g koolhydraten, 21 g verzadigd), 14 g koolhydraten, 1 g vezels, 17 g koolhydraten, 2 g vezels, 4 g eiwit. 3 g vezels, 49 g eiwit. 39 g eiwit. #8 CEN

Deen - Folder van 19.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 38