Deen - Folder van 19.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 39
Hier is pagina 39 van 76 pagina's van de Deen folder, geldig van 19.06.2021 tot 31.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
+
LL,
L
à
NS
N
W
Sr
de
Sr,
Ee
4
>
Nagerecht 4 personen
500 g aardbeien
125 ml dessertsaus aardbeien
4 el crème de cassis, Cointreau of
likeur de Fraises des Boix
eventueel
1-2 el wodka
250 g slagroom
_
15 g suiker
1 beker De Jong's
Lemon Pie roomijs of vanille ijs
Maak de aardbeien schoon en snij in
GB
vieren. Meng de dessertsaus met
crème de cassis of andere likeur en
eventueel de wodka. Klop de slagroom
met de suiker half stijf (lobbig). Voeg
dan onder voortdurend kloppen het
dessertsausmengsel beetje bij beetje
aan de lobbige room toe. Klop tot er
=
een mooi egaal mengsel ontstaat
(voghurtdikte). Bewaar in de koelkast.
‚Pen en Rick Sijtsema
bz
Verdeel de aardbeien over een bord
of ijsglas. Schep het slagroommengsel
erover. Schep er mooie ijsbollen op.
Jarenlange vriendschap
Anna van Rinsum, oud eigenaresse van La Mère Anne en
moeder van Rick en Toon Sijtsema — de tweede generatie
die het restaurant voortzet — was al vroeg klant bij DEEN
vanwege het prachtige vlees uit eigen slagerij, wat toen al
à
4
in de schappen lag. Dit was rond 1958, ruim 60 jaar geleden.
De families zijn elkaar door de jaren heen trouw gebleven.
NL
DEEN Jubilarissen werden in het restaurant in het zonnetje
I
gezet met een feestelijke maaltijd en avond, als dank voor
jarenlange trouwe dienst. Een van de vele voorbeelden hoe
2
beide familiebedrijven samenwerkten. Om iedereen hiervan
mee te laten genieten, deelt de familie Sijtsema een aantal
van hun lekkerste geheime recepten.
TIP
Garneer het dessert
met een beetje
dessertsaus, stukjes
ESSEN IS
geraspte citroenschil
nn
Mi
en tuinkers.
Bereidingstijd ca. 15 minuten, afwerking
5-10 minuten. Per persoon 453 kcal,
Dorpsweg MO, Oudendijk
www.lamereanne.nl
25 g vet (waarvan 17 g verzadigd), 51 g
koolhydraten, 2 g vezels, 5 g eiwit.
39