Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 32 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
600
© ©
=
®
1800
1950
ali
Een belangrijke rol bij de productie van rum is weggelegd
voor de masterblenders, die nog echt een ambacht uitoefenen.
Zij zorgen voor de consistente mix die we nu kennen.
Bij Bacardi hebben ze de laatste jaren niet stil
m
gezeten en rum van een steeds hoogwaardiger
N
kwaliteit ontwikkeld. Hun zeven generaties van
Red
maestros de ron, de eigen masterblenders,
hebben getest met korter en langer op houten
’
EN
|
vaten gerijpte rum. Daaruit zijn drie geraffineerde
||
smaken voortgekomen.
ij
|
Kf
|
il
À
U
STAP1-DEINGREDIENTEN
Inspiratie voor Bacardí Afejo Cuatro was een van
Rum wordt gemaakt van melasse. Daar wordt water en
de recepten van Don Facundo. Deze rum heeft
gist aan toegevoegd. Facundo Bacardí was de eerste die
vier jaar lang ongestoord op houten vaten kunnen
één gistsoort toevoegde om een consistente smaak te
rijpen in het tropische klimaat van Puerto Rico.
garanderen.
Hij heeft subtiele tonen van vanille, gebrande eik,
kruidnagelen honing. Dat maakt hem onder meer
STAP 2-DISTILLEREN
geschikt voor cocktails.
Door de toevoeging van gist gaat het mengsel
fermenteren. Er zijn twee fermentaties: de
2
redestilado en de aguardiente. De redestilado
Bacardi Reserva Ocho is gebaseerd op het
wordt door 5 kolommen gedistilleerd en levert
originele privé-recept van de familie uit 1862.
een lichte rum op. De aguardiente wordt
Acht jaar rijping op eikenhouten vaten heeft een
door {kolom gedistilleerd en zorgt voor een
fluweelachtige body tot gevolg en warme tonen
zwaardere rum.
van toffee, nootmuskaat en gedroogde abrikozen.
|
Hij wordt het liefst puur of in de Ocho Old
STAP3-RIJPEN IN VATEN
Fashioned gedronken (zie het recept op p.18).
De rum krijgt zijn typische karakter door de
rijping in eiken vaten die vroeger werden
fy
gebruikt om Amerikaanse whiskey te maken
De Bacardi Gran Reserva Diez heeft er tien jaar
De rijping zorgt voor balans en smaak. De rum
110
in eiken vaten op zitten en heeft daardoor een
wordt vervolgens door houtskool gefilterd en
donkere, gouden tint. De duidelijke tropische
ontdaan van onzuiverheden.
tonen van banaan, peer en meloen, worden in
balans gehouden met gekaramelliseerde vanille
STAP3-BLENDEN
en eik. Deze rum drink je enkel puur of met wat ijs.
De maestros de ron mixen verschillende
>
leeftijden rum om de perfecte blend te maken.
7
u
JUMBO
17