Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 32 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

600

© ©

=

®

1800

1950

ali

Een belangrijke rol bij de productie van rum is weggelegd

voor de masterblenders, die nog echt een ambacht uitoefenen.

Zij zorgen voor de consistente mix die we nu kennen.

Bij Bacardi hebben ze de laatste jaren niet stil

m

gezeten en rum van een steeds hoogwaardiger

N

kwaliteit ontwikkeld. Hun zeven generaties van

Red

maestros de ron, de eigen masterblenders,

hebben getest met korter en langer op houten



EN

|

vaten gerijpte rum. Daaruit zijn drie geraffineerde

||

smaken voortgekomen.

ij

|

Kf

|

il

À

U

STAP1-DEINGREDIENTEN

Inspiratie voor Bacardí Afejo Cuatro was een van

Rum wordt gemaakt van melasse. Daar wordt water en

de recepten van Don Facundo. Deze rum heeft

gist aan toegevoegd. Facundo Bacardí was de eerste die

vier jaar lang ongestoord op houten vaten kunnen

één gistsoort toevoegde om een consistente smaak te

rijpen in het tropische klimaat van Puerto Rico.

garanderen.

Hij heeft subtiele tonen van vanille, gebrande eik,

kruidnagelen honing. Dat maakt hem onder meer

STAP 2-DISTILLEREN

geschikt voor cocktails.

Door de toevoeging van gist gaat het mengsel

fermenteren. Er zijn twee fermentaties: de

2

redestilado en de aguardiente. De redestilado

Bacardi Reserva Ocho is gebaseerd op het

wordt door 5 kolommen gedistilleerd en levert

originele privé-recept van de familie uit 1862.

een lichte rum op. De aguardiente wordt

Acht jaar rijping op eikenhouten vaten heeft een

door {kolom gedistilleerd en zorgt voor een

fluweelachtige body tot gevolg en warme tonen

zwaardere rum.

van toffee, nootmuskaat en gedroogde abrikozen.

|

Hij wordt het liefst puur of in de Ocho Old

STAP3-RIJPEN IN VATEN

Fashioned gedronken (zie het recept op p.18).

De rum krijgt zijn typische karakter door de

rijping in eiken vaten die vroeger werden

fy

gebruikt om Amerikaanse whiskey te maken

De Bacardi Gran Reserva Diez heeft er tien jaar

De rijping zorgt voor balans en smaak. De rum

110

in eiken vaten op zitten en heeft daardoor een

wordt vervolgens door houtskool gefilterd en

donkere, gouden tint. De duidelijke tropische

ontdaan van onzuiverheden.

tonen van banaan, peer en meloen, worden in

balans gehouden met gekaramelliseerde vanille

STAP3-BLENDEN

en eik. Deze rum drink je enkel puur of met wat ijs.

De maestros de ron mixen verschillende

>

leeftijden rum om de perfecte blend te maken.

7

u

JUMBO

17