Poiesz - Folder van 13.03.2021 tot 11.04.2021 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 48 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 13.03.2021 tot 11.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
1PRK
SU
Boerenzuivel voor een vogelrijke wei
Er een naluurbesteding, de rest is voor
onze zuivel kunnen kopen. Want als je een
Anco en Joke Heida, Noordertrots boer in
pri
L
b
bonte koeien.
|
uitstekend product ui
|
kope
Koudum: “Samen met mijn vrouw heb ik een
Echte mein die soil gesproken een
waarom zou je het dan van ver halen? Zeker als
Î liter per dag NeDDEeN,
het verhaal achter het product ook nog eens
hand- en spandiensten, maar haar echte werk
maar bi ons doen ze 32 liter. Want we voeden
klopt. Een Noordertrots boer is namelijk ook
heeft ze buiten de deur. Een
en verzorgen ze heel goed. Onze koeien geven
rentmeester. Die zorgt goed voor zijn beesten
ï
i
inkomstenbron geeft meer bedrijfszekerheid en
rf
ook vrijheid om ons bedrijf te runnen zoals wij
heel voedzaam. Onze melk gaat via onze
voor de natuur van het Noorden. Van alle
dat willen. We proberen namelijk de natuur
coöperatie Noorderlandmelk naar de
weidevogels is de grutto me toch het meest
zoveel mogelijk in te passen in de
zuivelfabriek van Den Eelder, Daar is het in
dierbaar. Juist omdat die zo kwetsbaar is. Op ons
bedrijfsvoering. Circa 20% van ons land
goede handen. Alleen melk van Noordertrots
land hebben we zo'n 10 paartjes. Die komen elk
boeren wordt verwerkt tot Noordertrots zuivel
jaar terug. Wij houden hier rekening mee door
Ik ben trots op ons product, want het is écht
pas te gaan maaien als de kuikens vertrokken
em
goed. In mijn koelkast staan altijd: volle
zijn. Verder gebruiken we vaste mest en zaaien
nr
oghurt, vla, karnemelk en volle melk. Het
we kruidenrijk grasland in. Sommige percelen
bek
[|
lokale karakter van ons product vind ik heel
ho
e nat om een voedselrijke omgeving
nr
—
belangrijk. Dus dat mensen uit mijn dorp ook
voor de vogels te creören. Zo combineren we
dj
het maken van de lekkerste zuivel van het
Noorden met het zorgen voor de natuur
van het Noorden.”
A
4 "ad
ä
Anco on Joke Heida
|
Eb
Wij romen niet af en dat proeft u...
Willem van der Schans, nieuwe generatie
Een groot verschil tussen een kleine en
Net als natuurbeheer. Wij zijn rentmeesters.
boer en verantwoordelijk voor de productie
gepassioneerde producent als wij en onze
Je wilt zowel het bedrijf als de omliggende
van de zuivel bij Den Eelder: “Drie keer per
grote zuivel collega's is dat wij de melk niet
natuur zo goed mogelijk doorgeven aan de
week ontvangen wij melk van de coöperatie
standaardiseren. Anders gezegd: wij romen niet
volgende generatie. Zo hebben wij bijvoorbeeld
Noorderlandmelk. Hiervan maken wij echte
af. En dat verschil proef je. Vet is namelijk ook
een moeras van twee hectare aangelegd en
authentieke zuivel. Wij doen dit op dezelfde
een smaakdrager. Wij hanteren de stelling dat
een kilometerslange bloemenrand. Dat is goed
manier zoals dat vroeger ging. Alleen ue
je beter wat minder van een vol en smaakvol
voor de weidevogels en de biodiversiteit.
ATL fore lee lef afs Loro
zuivelproduct kunt eten, dan meer van een
En het zijn deze zaken die er mede voor gezorgd
een boerenbedrijf en een zuivelmakerij ineen
smaakarm mager product. Wij vinden het gaaf
ebben dat wij zo'n goede klik hebben met
en maken zuivel zoals we die zelf graag lusten
dat we de hele keten van koe en melk tot het
Noorderlandmelk en Poiesz. Wij zijn er trots
Natuurlijk houden wij wel proeverijen en
eindproduct in eigen beheer hebben. De liefde
op dat we Noordertrots zuivel maken en zijn
smaaktesten, maar de basis is dat we eerst zelf
en plezier zit hem Voor ons in het werk zelf. Dat
benieuwd naar de reacties van Poiesz klanten."
a
enthousiast over een product moeten zijn
PET A CL IN Eure tente
POIESZ Lente magazine
1
3