Poiesz - Folder van 13.03.2021 tot 11.04.2021 - Pagina 9
Hier is pagina 9 van 48 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 13.03.2021 tot 11.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
TEN
SUPERMAR
#
Verhaal van.
ij
Slager Sake van der Meulen
Met 69 supermarkten door meerdere provincies
mogen we wel zeggen dat de Poiesz familie behoorlijk
A}
groot is geworden. Graag stellen we een aantal
en
familieleden voor; om te vertellen over hun vakgebied
=
4
en natuurlijk over Poiesz. Deze keer spreken we Sake,
35 jaar oud en inmiddels al 15 jaar supermarktslager,
waarvan de laatste 9 jaar bij Poiesz Oosterwolde.
Wat maakt dat u dit werk al zo lang doet?
Maar als ik moet kiezen dan toch ons rundvlees.
producten, wat duidelijk gewaardeerd wordt; ik
Nou, ja, lang. Ik heb collega's die de 25 jaar al
Het is van lerse runderen en dat maakt al het
krijg nog altijd veel vragen over het assortiment.
aantikken! Het slager zijn is gewoon echt een mooi
verschil. Ik kan niet genoeg overbrengen hoe lekker
vak. En bij de Poiesz is de sfeer gewoon goed.
het is. De structuur is goed, het is heel erg mals en
Wat voor vragen krijgt u dan vooral?
Ook bij andere filialen waar ik heb gewerkt, zoals
de smaak is natuurlijk geweldig. ledereen zou het
Veel over bereidingstijden, of advies over hoe u eet
n
in Bakkeveen en Leeuwarden, was dat zo. Misschien
een keer moeten proeven!
stuk vlees het beste kunt klaarmaken. En jong en
had ik altijd mazzel, maar ik denk eigenlijk dat het
oud wil altijd weten wat het échte draadjesvlees is.
bij iedere Poiesz gewoon heel leuk is.
Dus bij u thuis staat er altijd rundvlees op tafel?
Ik eet heel graag biefstuk, maar niet iedere avond.
En mogen we dan nu voor eens en voor altijd
Wilde u altijd al slager worden?
Het moet wel bijzonder blijven, haha.
weten wat dat is?
Nee, ik ben er een beetje ingerold. Als 17-jarige
Het échte draadjesvlees, dat zijn de runderlappen!
begon ik bij de Poiesz als bijbaantje en toen er
Nog meer tips uit het assortiment?
——
iemand uitviel kwam ik op de slagersafdeling
In alle Poiesz winkels draaien we het gehakt
terecht. De opleiding die ik destijds volgde heb ik
nog zelf (m.u.v. Poiesz Supermarkt in Berltsum)
En
toen laten vallen om de slagersvakopleiding te
en snijden we rollades zelf uit varkensschouder.
Sen,
doen. Dat bleek een hele goede keuze!
Dat stukje ambacht proeft u terug in het vlees.
LE
Een echte vakman dus?
Is dat waarom Poiesz volgens u tot beste
en
Zeker, en ik heb inmiddels ook veel collega's de
supermarktslager is gekroond?
kneepjes van het vak mogen leren. De meeste
Dat komt denk ik inderdaad neer op het
Poiesz slagers hebben een vakopleiding gevolgd,
vakmanschap. U ziet toch dat veel vlees
)
peer
of ze komen in de leer bij een geschoolde collega.
tegenwoordig voorverpakt is, maar bij ons staat
N
er echt nog een vakslager in de winkel. Daardoor
Heeft u na al die jaren een favoriet product uit
kunnen we ook veel klantgerichter zijn. Een
het assortiment?
speklapje meer of minder is geen probleem. En we
Het is een cliché, maar waar: ál ons vlees is heerlijk.
kunnen klanten van advies voorzien over onze
PUUR POIESZ Lente magazine
9