Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 32
Hier is pagina 32 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Voorgerechten
Carpaccio met halsamico-uitjes
Tomnouce met gegrilde groente
Tarte tatin van stoofneer
VOORGERECHT - 6 PERS.
VOORGERECHT - 6 PERS.
EE
VOORGERECHT -6 PERS.
45 MIN. (+ 15 MIN. OVENTIJD)
45 MIN. (+ 25 MIN. OVENTIJD)
5 MIN. (+15 MIN. WACHTTIJD)
m6 plakjes bladerdeeg
m1 kg stoofperen
mei
# 100 gr zilveruitjes
m 375 ml zoete rode wijn
m1 el appelstroop
m 20 gr zwart sesamzaad
m1 rol vers bladerdeeg
m3 el balsamicoazijn
m1 knolselderij
mel boter (koud)
m1 el rietsuiker
m 100 gr geitenkaas
mel bloem
m 3 pakken carpaccio
m1 courgette
m2 el suiker
m 25 gr rucola
m2 rode paprika's
m 125 gr gorgonzola
m 80 gr rauwe ham
miei
m 200 ml balsamicoazijn
m1 2 el maïszetmeel
m1 tl suiker
m3 takjes verse tijm
m extra nodig: 2 bakblikken met bakpapier,
m extra nodig: metalen quichevorm
staafmixer, spuitzak, grillpan
7 24 cm, kwastje
kk
1. Verwarm de oven voor op 225°C. Ont-
1. Schil en halveer de stoofperen en ver-
dooi het bladerdeeg. Halveer de plakjes en
wijder de klokhuizen. Doe de peren met de
Br
ur
leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop
wijn in de pan, zodat de peren net onder
A
het ei los en bestrijk er de plakjes mee.
staan. Breng aan de kook en stoof op laag
Bestrooi 6 van de plakjes met sesamzaad.
vuur in 80 minuten beetgaar. Giet af en
Prik de andere plakjes een aantal keer in
laat uitlekken. Bewaar het kookvocht.
met een vork. Bak in 10-12 minuten goud-
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol
bruin en gaar. Laat de oven aan staan.
het bladerdeeg uit en snijd een cirkel ter
2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
—
grootte van de quichevorm. Vet de vorm in
Kook in water met zout in 10 - 12 minuten
met boter en bestuif met bloem en suiker.
N
gaar en giet af. Pureer met de geitenkaas
3. Leg de uitgelekte stoofpeertjes met de
hs gd
tot gladde crème en breng op smaak met
platte kant naar beneden in de vorm.
zout en peper. Schep in een spuitzak en
Verkruimel de gorgonzola over de peren.
N
>
>:
leg weg tot gebruik.
4. Leg het bladerdeeg op de peren en stop
«
4 |
3. Verhit een grillpan. Schaaf de courgette
goed in. Klop het ei los en bestrijk het
in dunne plakken. Verwijder de steel en
deeg met een kwastje. Bestrooi met zout
a
+
zaadlijsten van de paprika snijd in repen.
naar smaak. Bak in 25 minuten goudbruin
Meng de groente met 2 el olijfolie. Grill de
in de oven.
groente in de hete grillpan tot er grill-
5. Kook intussen het kookvocht van de
"#
strepen ontstaan.
peren langzaam in tot siroop. Maak een
4. Verdeel de rauwe ham over de bakplaat
glad papje van maiszetmeel en een beetje
en bak in 3-5 minuten knapperig in de oven.
kookvocht en voeg toe zodat de siroop
1. Doe de zilveruitjes, appelstroop,
B. Kook in een steelpan de azijn met suiker
bindt.
balsamicoazijn en suiker in een steelpan
in tot siroop. Spuit de knolselderijpuree
6. Laat de taart 7 minuten afkoelen en
en breng langzaam aan de kook. Laat op
over de bladerdeegplakjes zonder sesam-
draai om met behulp van een groot bord.
laag vuur 5 minuten al roerend zachtjes
zaad. Verdeel hier de gegrilde paprika,
Let op: er kan heet sap uitlopen. Bestrooi
koken. Laat afkoelen.
courgette en knapperige ham over en
met verse tijm. Serveer met de siroop.
2. Bereid de carpaccio volgens de aan-
besprenkel met balsamicosiroop. Dek af
BEVAT P.P. 1998 KJ/478 KCAL, 23 GR VET WAARVAN 13
wijzingen op de verpakking en garneer met
met een bladerdeegdakje met sesamzaad
GR VERZADIGD, 46 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 25 GR
SUIKERS, 9 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 4 GR VOEDINGSVEZEL
de balsamico-uitjes en rucola.
en serveer direct.
BEVAT P.P, 1716 KJ/410 KCAL, 29 GR VET WAARVAN 8
BEVAT P.P, 1746 KJ/417 KCAL, 29 GR VET WAARVAN 13
WIJNTIP Château de Calebret Bordeaux
GR VERZADIGD, 9 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 6 GR
GR VERZADIGD, 23 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 7 GR
2016
SUIKERS, 28 GR EIWIT, 3 GR ZOUT EN 1 GR VOEDINGSVEZEL
SUIKERS, 12 GR EIWIT, 2 GR ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL
WIJNTIP The Collection Côtes du Rhône
WIJNTIP Calandiere Rosé
32 Dirk
PT
>»