Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 32




Hier is pagina 32 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Voorgerechten

Carpaccio met halsamico-uitjes

Tomnouce met gegrilde groente

Tarte tatin van stoofneer

VOORGERECHT - 6 PERS.

VOORGERECHT - 6 PERS.

EE

VOORGERECHT -6 PERS.

45 MIN. (+ 15 MIN. OVENTIJD)

45 MIN. (+ 25 MIN. OVENTIJD)

5 MIN. (+15 MIN. WACHTTIJD)

m6 plakjes bladerdeeg

m1 kg stoofperen

mei

# 100 gr zilveruitjes

m 375 ml zoete rode wijn

m1 el appelstroop

m 20 gr zwart sesamzaad

m1 rol vers bladerdeeg

m3 el balsamicoazijn

m1 knolselderij

mel boter (koud)

m1 el rietsuiker

m 100 gr geitenkaas

mel bloem

m 3 pakken carpaccio

m1 courgette

m2 el suiker

m 25 gr rucola

m2 rode paprika's

m 125 gr gorgonzola

m 80 gr rauwe ham

miei

m 200 ml balsamicoazijn

m1 2 el maïszetmeel

m1 tl suiker

m3 takjes verse tijm

m extra nodig: 2 bakblikken met bakpapier,

m extra nodig: metalen quichevorm

staafmixer, spuitzak, grillpan

7 24 cm, kwastje

kk

1. Verwarm de oven voor op 225°C. Ont-

1. Schil en halveer de stoofperen en ver-

dooi het bladerdeeg. Halveer de plakjes en

wijder de klokhuizen. Doe de peren met de

Br

ur

leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop

wijn in de pan, zodat de peren net onder

A

het ei los en bestrijk er de plakjes mee.

staan. Breng aan de kook en stoof op laag

Bestrooi 6 van de plakjes met sesamzaad.

vuur in 80 minuten beetgaar. Giet af en

Prik de andere plakjes een aantal keer in

laat uitlekken. Bewaar het kookvocht.

met een vork. Bak in 10-12 minuten goud-

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol

bruin en gaar. Laat de oven aan staan.

het bladerdeeg uit en snijd een cirkel ter

2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.



grootte van de quichevorm. Vet de vorm in

Kook in water met zout in 10 - 12 minuten

met boter en bestuif met bloem en suiker.

N

gaar en giet af. Pureer met de geitenkaas

3. Leg de uitgelekte stoofpeertjes met de

hs gd

tot gladde crème en breng op smaak met

platte kant naar beneden in de vorm.

zout en peper. Schep in een spuitzak en

Verkruimel de gorgonzola over de peren.

N

>

>:

leg weg tot gebruik.

4. Leg het bladerdeeg op de peren en stop

«

4 |

3. Verhit een grillpan. Schaaf de courgette

goed in. Klop het ei los en bestrijk het

in dunne plakken. Verwijder de steel en

deeg met een kwastje. Bestrooi met zout

a

+

zaadlijsten van de paprika snijd in repen.

naar smaak. Bak in 25 minuten goudbruin

Meng de groente met 2 el olijfolie. Grill de

in de oven.

groente in de hete grillpan tot er grill-

5. Kook intussen het kookvocht van de

"#

strepen ontstaan.

peren langzaam in tot siroop. Maak een

4. Verdeel de rauwe ham over de bakplaat

glad papje van maiszetmeel en een beetje

en bak in 3-5 minuten knapperig in de oven.

kookvocht en voeg toe zodat de siroop

1. Doe de zilveruitjes, appelstroop,

B. Kook in een steelpan de azijn met suiker

bindt.

balsamicoazijn en suiker in een steelpan

in tot siroop. Spuit de knolselderijpuree

6. Laat de taart 7 minuten afkoelen en

en breng langzaam aan de kook. Laat op

over de bladerdeegplakjes zonder sesam-

draai om met behulp van een groot bord.

laag vuur 5 minuten al roerend zachtjes

zaad. Verdeel hier de gegrilde paprika,

Let op: er kan heet sap uitlopen. Bestrooi

koken. Laat afkoelen.

courgette en knapperige ham over en

met verse tijm. Serveer met de siroop.

2. Bereid de carpaccio volgens de aan-

besprenkel met balsamicosiroop. Dek af

BEVAT P.P. 1998 KJ/478 KCAL, 23 GR VET WAARVAN 13

wijzingen op de verpakking en garneer met

met een bladerdeegdakje met sesamzaad

GR VERZADIGD, 46 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 25 GR

SUIKERS, 9 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 4 GR VOEDINGSVEZEL

de balsamico-uitjes en rucola.

en serveer direct.

BEVAT P.P, 1716 KJ/410 KCAL, 29 GR VET WAARVAN 8

BEVAT P.P, 1746 KJ/417 KCAL, 29 GR VET WAARVAN 13

WIJNTIP Château de Calebret Bordeaux

GR VERZADIGD, 9 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 6 GR

GR VERZADIGD, 23 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 7 GR

2016

SUIKERS, 28 GR EIWIT, 3 GR ZOUT EN 1 GR VOEDINGSVEZEL

SUIKERS, 12 GR EIWIT, 2 GR ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL

WIJNTIP The Collection Côtes du Rhône

WIJNTIP Calandiere Rosé

32 Dirk

PT